Време за доставка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Време за доставка
@tuningmania,
@R Dynamic LR5,
Много благодаря!
@R Dynamic LR5,
Много благодаря!
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- chill
- Гараж: Дакел 280
Време за доставка
Това е опция, която всеки застраховател би следвало да може да предложи (официален сервиз). Заплаща се премия съответно, но това не е ексклузивна опция на ЕТ, МП или други дилър (които вероятно са регистрирани, като застрахователни агенти и продават продукти на дадена застрахователна компания).R Dynamic LR5 написа: 21.11.2023, 01:15:20 Ако застраховате в ЕТ, ще имате възможност, при настъпило застрахователно събитие, да ползвате официалният им сервиз и до две години след изтичане на пет годишната гаранция на автомобила.
Допълнителна информация могат да Ви дадат от застрахователните екипи във всеки Шкода Център.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Време за доставка
Според мен е загуба на време и пари да се вадят транзитни номера.
Ето го моето приключение от миналия Петък:
1. Пращат ти основните детайли на колата, с номер на шаси и номер на двигател. Тях ги имат още когато колата влезе в България, преди да е пристигнала при съответния дилър. С тази информация си правиш ГО и каско.
2. Колата пристига при дилъра и той ти праща цялата документация по куриер. За всеки случай си направи копия на договора, аз направих на всичко, което ми пратиха.
3. С тези документи отиваш в КАТ да я регистрираш, без колата да присъства. Дават ти талоните и номерата ***.
4. Отиваш при дилъра, слагат ти номерата, купуваш си винетка, пълниш резервоара и се прибираш.
Остава само да се направи анекс към ГО и Каско за да се впишат номерата.
*** NB. В КАТ отказаха да ми дадат номерата първоначално и щяха да ме вкарат в голям филм. Понеже вече беше регистрирана, не можех повече да извадя и транзитни номера. Не ми даваха и моите си номера.
От 15.11 е влязла заповед, с която се иска заявление до директора на ОД на МВР, за да ти дадат номерата без да присъства колата. В КАТ и те не знаят какво да правят, та писахме заявление с приложен договор и такъв документ, с който се уверява, че съответната фирма (в моя случай Кия България) е официален преставител на марката в страната (това не знам дали е нужно или беше интерпретация на началника в КАТ). Стана малко разправия, но началника се оказа готин и се зае лично да го подпишат на същия ден, за да мога да си взема номерата. Иначе сигурно щях да чакам чак до другата седмица докато подпишат. Затова най-добре първо звънни и питай дали ще стане и какво ще е нужно. Но чисто теоритично, е абсолютно излишно да вадиш транзитни номера.
Ето го моето приключение от миналия Петък:
1. Пращат ти основните детайли на колата, с номер на шаси и номер на двигател. Тях ги имат още когато колата влезе в България, преди да е пристигнала при съответния дилър. С тази информация си правиш ГО и каско.
2. Колата пристига при дилъра и той ти праща цялата документация по куриер. За всеки случай си направи копия на договора, аз направих на всичко, което ми пратиха.
3. С тези документи отиваш в КАТ да я регистрираш, без колата да присъства. Дават ти талоните и номерата ***.
4. Отиваш при дилъра, слагат ти номерата, купуваш си винетка, пълниш резервоара и се прибираш.
*** NB. В КАТ отказаха да ми дадат номерата първоначално и щяха да ме вкарат в голям филм. Понеже вече беше регистрирана, не можех повече да извадя и транзитни номера. Не ми даваха и моите си номера.
- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
Време за доставка
Здравейте колеги,
Срядата взех моя кораб от дилъра.
При първоначалната проверка успях да установя, че от дясната страна на капака на двигателя мога да си пъхна пръста - това го оправиха за около час.
Но след като се прибрах и огледах Супърба на спокойствие забелязах, че има черен стиропор в основата на горната решетка(където са вертикалните лайсни, а не долу в "пчелната пита", където се виждат радиаторите) - това нормално ли е или са забравили да махнат някакви транспортни блокировки?
Другото, което ми направи впечатление е резервната гума - тя е с размер 205/55R16, което е сериозна разлика в диаметъра на фабричните гуми, които са 215/55R17. Това нормално ли е? При вас с какъв размер е резервната гума?
Тази гума не трябва да се слага на задвижващия мост, а ако колата е 4х4 изобщо не трябва да се слага.
п.п.
Като цяло съм доста разочарован от материалите вложени в автомобила и от липсата на осветление в багажника.
Вътре мирише на боя и прахоляк, а лака е с ефект на портокалова кора навсякъде.
Доста са спестили и това не подхожда на цената и претенциите за флагмански модел, които имат.
Срядата взех моя кораб от дилъра.
При първоначалната проверка успях да установя, че от дясната страна на капака на двигателя мога да си пъхна пръста - това го оправиха за около час.
Но след като се прибрах и огледах Супърба на спокойствие забелязах, че има черен стиропор в основата на горната решетка(където са вертикалните лайсни, а не долу в "пчелната пита", където се виждат радиаторите) - това нормално ли е или са забравили да махнат някакви транспортни блокировки?
Другото, което ми направи впечатление е резервната гума - тя е с размер 205/55R16, което е сериозна разлика в диаметъра на фабричните гуми, които са 215/55R17. Това нормално ли е? При вас с какъв размер е резервната гума?
Тази гума не трябва да се слага на задвижващия мост, а ако колата е 4х4 изобщо не трябва да се слага.
п.п.
Като цяло съм доста разочарован от материалите вложени в автомобила и от липсата на осветление в багажника.
Вътре мирише на боя и прахоляк, а лака е с ефект на портокалова кора навсякъде.
Доста са спестили и това не подхожда на цената и претенциите за флагмански модел, които имат.
-
kevin1
- Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190
Време за доставка
@mokanina, Здравей, аз в понеделник взех моята, приемчика ми обясни, че резервната гума е по малка, но е съобразена с колата и всичко ще е ок, ако се наложи да се използва- дано е така.
Има осветление в багажника, от двете страни (ляво и дясно) по една лампа. Ти имаш ли органайзер за багажника, според мен трябва да има,а при мен няма, познат дето си взе кола преди година имаше черна кутия с велкро дъно.
Има осветление в багажника, от двете страни (ляво и дясно) по една лампа. Ти имаш ли органайзер за багажника, според мен трябва да има,а при мен няма, познат дето си взе кола преди година имаше черна кутия с велкро дъно.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Време за доставка
да не бъркаш нещо!mokanina написа: 24.11.2023, 22:09:12 205/55R16, което е сериозна разлика в диаметъра на фабричните гуми, които са 215/55R17.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Време за доставка
Това звучи зле, да не е такава тенденцията на промоционалните? Колега kevin1, при теб как е?
-
kevin1
Време за доставка
@toraborat, всичко е супер, няма ги тези неща, за които споменава колегата. Да не би да има голяма разлика между отделните нива на оборудване?
- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
Време за доставка
Не бъркам. Проверих в Briskoda, там резервната гума също е 205/55R16, другото, което видях е къде му е мястото на триъгълника в багажника
Относно стиропора в бронята:

Да, имам органайзер от стиропор, който седи в резервната гума. Има ключ, крик, кука за теглене май и отвертка имаше, но не съм сигурен.kevin1 написа: 24.11.2023, 23:33:30 @mokanina, Здравей, аз в понеделник взех моята, приемчика ми обясни, че резервната гума е по малка, но е съобразена с колата и всичко ще е ок, ако се наложи да се използва- дано е така.
Твоята седан ли е?
Осветлението е на задния капак и изобщо не е достатъчно. Направи ми впечатление, че отстрани, в кората на багажника има заготовки за плафони и явно в един момент са решили да ги икономисат. Имам Голф 5 комби, в който багажника е много по-добре осветен от този на Супърба. Част от материалите в интериора също са по-качествени.
Моя съвет е да не слагате резервната гума на задвижващия мост.
Нивото на моята е Business и не е от промоционалните. Промоцията с 20-те процента излезна две седмици след като капарирах и съм с 5,200 лв. назад. Mного ме хвана яд, понеже с тия 5К можех да взема Edition.
Като добавим кривия преден капак към портокала, най-вероятно моята я е правена от някой махмурлия в понеделник. Дано да няма други дертове по колата.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Време за доставка
Не съм на 100% сигурен, но и при моята Октавия е същото и си мисля,че това има общо със защитата за пешеходци. При евентуален удар пораженията да са по-леки за пешеходеца. Поне аз така си го обяснявам от краш тестовете, които съм гледал. Ако някой знае повече може да сподели.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
kevin1
Време за доставка
Да, седан е, има 2 плафона в багажника. Не е супер осветено, но се вижда добре. Вътре в колата е много светло, още не съм разбрал как да спра осветлението в краката отпред и на вратите под дръжките, амбиентното схванах как става.
- toraborat
Време за доставка
В ЕТ огледах един L&K онзи ден, резервната гума е 16-ка.
- toraborat
Време за доставка
Нова пратка Супърби в Надежда на ТЕЦ-а, доста сиви на цвят. 

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Време за доставка
Няма да е това причината - и аз съм с 16ка, без да имам халдекс.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Време за доставка
Това означава ли че всички коли идват с еднакви резервни гуми (в случая 16")?
Това не пречи ли на движението на колата, пък било то и за кратко разстояние?