Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
bega4kata написа: И много от дизелджиити, дето се радват, че дизела не им пипал хич маслото, всъщнодт им го пипа, ама си го допълва разреждайки го с нафтичка И към края на експлотационния му период то от 5-30,станало 0-20.И като го сменят, се радват как утихнал мотора
Tочно това съм забелязал - и непипането и утихването...Егати и маркетинга...
Тоест бих могъл спокойно и без да се притеснявам да сложа 5w40 моите печици?
Ами аз карам (по препоръка) с LOW SAPS 5W40
Сменям го на около 12 000 км
komitoff написа: Nikolay Georgiev написа:bega4kata написа:Източник на мнението И много от дизелджиити, дето се радват, че дизела не им пипал хич маслото, всъщнодт им го пипа, ама си го допълва разреждайки го с нафтичка И към края на експлотационния му период то от 5-30,станало 0-20.И като го сменят, се радват как утихнал мотора Tочно това съм забелязал - и непипането и утихването...Егати и маркетинга...Тоест бих могъл спокойно и без да се притеснявам да сложа 5w40 моите печици?Ами аз карам (по препоръка) с LOW SAPS 5W40Сменям го на около 12 000 км
По чия препоръка? Аз съм със Кастрола 5/30 (смяна на 10к) от ЕТ... Засега... Твоя двг комънрейл ли е?
Комънрейл е, но моята е извън гаранция. Ако е в гаранция колата - не знам.
След многото четене и суперпротиворечеви мнения разбрах едно - маслото рязко губи качествата си след около 8 / 10 000 километра.
5/40 е по добро за нашият климат с много горещо лято.
Има 5/40 съвместимо с ДПФ.
Видях снимки на мотори карани по препоръките на Фолксваген - по 30 000 с лонглайф.
Все едно е драно с пила. Това ми беше достатъчно за да реша да не се съобразявам с тези препоръки. Надявам се да е било правилно решението.
Препоръката е от сервиз, но отговорността си е лична.
Все трябва да се довериш на някого. Днес като прочетох постовете на Бегачката (според мен, един от най-разбиращите) ми олекна.
На този Piotr колко са научни тестовете ... ?
Тук маже веднъж и после търка за дадено време. Колко оттича защото е тънко (все пак и консумацията на гориво трябва да се намалява) и колко този тест показва практическо приложение на маслото - всеки си преценява. Скоро не съм го гледал,но само ще дам жокер - в по-първите видеа времето е едно, натам друго като продължителност на теста.
В двигателя доколкото знам не се маже веднъж в минута.
В този ред на мисли говорих с човек,чиито бизнес е да изкупува стари масла и да ги продава за рециклаж. Както той се изрази има ли спецификация няма значение кой е производителя. Отделно каза - маслата се събират,филтрират и рециклират, не се изхвърлят.
Човек като Сами може да каже някакво по-дълго наблюдение с дадено масло, но ние обикновените потребители мисля,че си втълпяваме разни неща и за наше успокоение си плащаме за 'премиум'.
Ето трябва да сменям масло - гледайките Пьотър ако сложа Кастрол на 100С е супер зле.Даже дали не е най-зле от всички не знам.
Минавам и питам форума за алтернативния Шел - и повечето хора веднага ме наругаха (някои даже пишат 'това все едно не съм го видял'). Питам адаша и той каза ... по-евтиния Шел го слагаме на повечето в Бургас, досега няма оплаквания...
Новите шкоди са все още под 100 000км. Още няма милионници, карани само с шелското мАсло. След още 4-5 години ще се види има ли оплаквания-няма ли...
Ако ще караш колата и след 5-тата година - старай се да наливаш възможно най-читавото масло, без да се вкарваш в излишни филми (разходи). Ако преди или малко след 5-тата година ще сменяш с по-актуален модел, сипвай каквото имат в сервиза на шкода от варела и не му мисли толкова...
Последно промяна от digitalundgrd на 02.05.2018, 19:38:31, променено общо 1 път.
Ако Шела е истински, има да чакате проблеми от него. Рафинериите които преработват нефт за базови масла, дали са 10 в света. Всичко друго купува от рях, етикет, маркетинг и т.н.
Шел са сериозен производител.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Това което "постнах " не е научен експеримент разбира се а можеби практически и донякъде показва устойчивостта на масления клин при висока температура А иначе маслата както знаем не се произвеждат а се добиват от природата/нефтопродукти.Тънкостта се състои във използването на синтетични добавки които подобряват техните качества при "екстремни условия " въпреки вискозитета им.Относно Кастрола не мога да кажа нищо лошо но доколконо съм запознат синтетичните добавки в него не надвишават 20% въпреки че се води пълна синтетика.
До колко аз знам, в Сащ има закон, който определя, ако си написал че маслото е 100% синтетика, няма рециклирано масло, добавки и т.н
Уви я Европа не е така. Мисля, че задължават производителите да слагат минимум 5% рециклирано масло. Като няма максимум.
Аз за това минах на амсойл. Знам, че каквото си го пишат на етикета си е такова и в бутилката. Дори 10в40, каквото е за моята кола си е пълна синтетика.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Всичко зависи от контрола.
Кенче бира Амстел купено от холандски супер няма нищо общо с кенче купено от Билла - България. Ветоятно същото важи и за двигателното масло.
Може би за Амсойл като марка, която не е ширпотреба не е рентабилно да се правят ментета.
С храните и напитките, не правете аналогия. Вкусовете спрямо географските ширини са различни, и е нормално да има разлика. В качеството не, във вкуса да.
Относно маслата, това са закони на държави/общоности. Няма какво толкова да го мислим. В САЩ пълна синтетика, само от нови базови масла. Няма рециклажи в него.