Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

И аз съм вече с първи резервоар от Круиз. В Пловдив казаха, че нямат чипове. Преди важали на едната, но от скоро и там ги махнали. Пича вика, с тази цена ако сложат и 10 ст. отстъпка, то стана без пари. [smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Дизелът явно е ок.

Ще видя дали там или на Шел ще е следващото зареждане.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Мнение от lubomirov1985 »

Филтърът е 125 микрона

Изображение
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

lubomirov1985 написа: 05.12.2019, 09:13:31 Филтърът е 125 микрона
Ники, при всяко зареждане ли наливаш през филтъра? Луд си ей. наздраве
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Мнение от lubomirov1985 »

Почти. Единствено когато пътувам на разстояние повече от 1 резервоар се налага :)
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Заредих Фабията с 99+ на Круиз, за около 50 км не знам дали си въобразявам, но усещам някаква разлика, като да работи и да се движи да го кажа по мазно. Досега е карана с 95 Vpower.
Утре имам среща близо до друга тяхна бензиностанция и мисля да пробвам Супърба.
Другото, което ми направи впечатление, че пред мен заредиха нови Кайен и С-класа [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Аз днес налях догоре v-power, следващият път ще пробвам и круиз.
Последно промяна от Pijomir на 15.12.2019, 20:01:33, променено общо 1 път.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

odo написа: 15.12.2019, 19:10:54но усещам
Нормално.
Имаш по-добро изгаряне на горивото, Милен.
Най-важното при 100 Октана бензин е да се зарежда от бензиностанции/колонки, където има редовно зареждащи.
Стига да има инфо де.
Много е летлив 100 Октана бензина и я държа Саманта с пл 7-8литра ако се падне да не я карам повече време.
Чакам моя човек в Лукойл да каже какво се случва с новите им присадки за 100-цата, за да не е толкова летлив и да има по-добро изгаряне.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Вчера разглеждах “бензиностанции. бг”, отворих Круиз-а , имаше няколко мнения, почти всички положителни, но попаднах на следното: “Сакса внасят евтин дизел от Русия с високо съдържание на сяра, тази нафта не отговаря на евронормите, прави много нагар и троши турбините. За селскостопански машини е добра но не и за съвременни common rail diesel.
Stoyan Galev , 09.04.2019 (Fuelo)” ??? Аз съм доволен , цената е добра , разходът с техния дизел също, като динамика е ОК, вече месец сипвам само при тях, някой има ли мнение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Пробвах на Шел "яката" нафта. Единственото, което усетих е, че яко се набутах [smilie=sarcastic.gif]
2.60 срещу 2.12 на Круиз. Never again (никога повече) [smilie=fool.gif]
При октавията не усещам никаква разлика с нафтите. Каквото и да сипя все тая.
Остава да пробвам Шел" мега-хипер" бензина с фабията, че ми е любопитно. Ама няма да се изхвърлям с цял резервоар, като с октавията [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ме4о Коди, внос от Гърция правят доколкото знам.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Някой да е ползвал и да сподели впечатление за ето това:
AE273BD6-8A5E-4D8D-895B-C7F97AF2FCD5.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Günter Stg 1
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

JORDITO, и аз така знам, поне на бензиностанцията така казват момчетата, не знам откъде е тази информация , че дизелът е руски, а и да е това лошо ли е?Това е малко като се пусне слух,че сестра ти е... ходи обяснявай, че нямаш сестра.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ме4о Коди, Виж сега по принцип на единични мнения на "анонимни" интернет "експерти" не трябва въобще да се вярва.

Но и замисли се над следното:
1. Какъв ти е келепира да мъкнеш дизел от Русия, при положение, че Лукоил прави същия и няма как с пренос на рафинирано гориво да го биеш по цена при една и съща първична суровина (сорт Урал)? Когато се внасят готови горива, това обикновенно е от съседни близки рафинерии и се ползва моментни пазарни конюктури за да се докопа някакъв марж в цената... Русия е далеч, по принцип в тоя бизнес на големи разстояния се транспортира суровина, а на малки готова продукция. Танкерите мъкнат петрол, не дизел - иначе не е рентабилно.

2. По-принцип сярата (т.е. сулфатите) в горивото не са опасни за мотора. Точно обратното е, съвременните мотори страдат от липсата на сулфати, защото те имат мажещ ефект върху движещите се детайли. Сулфатите са махнати от горивото не заради двигателя, а заради хората, защото серните окиси са силно токсични. Сярата в горивото (а и в маслото) е вредна единствено за изпускателната система - филтър и катализатор, но там ефекта е дългосрочен и може да се оцени след години...

3. По принцип, както отбеляза един колега преди време в БГ си има горива с повишено серно съдържание, които се продават в Лукоил. Не им трябва да ги мъкнат от Русия, могат да си ги бъркат и в БГ. Обаче е опасно, точно тези параметри се следят относително строго. Реално при бизнес с горива далаверите се правят най-вече откъм декларирани количества/платени акцизи, ДДС. Там маржа на далаверата е най-висок и особенно за големите играчи е по-рентабилния начин за "печалба", вместо да рискуват с директно нарушение на евронормите...

Макар, че има и капка истина в слуховете... Защото самата рафинерия е проектирана за точно определен производствен цикъл. Поне както са ни учили в средното образование, рефракционната тръба изважда горивата в определено съотношение - толкоз и толкоз бензин, толкоз и толкоз дизел, толкоз и толкоз LPG, мазут и т.н. И това съотношение не може много да се променя - т.е. ти трябва някъде да пласираш всички съставки в това им отношение. Това според мен е и едно от обясненията за безумно ниската цена на LPG-то в момента, просто колите на газ доста намаляха в последните години и остават излишъци от пропан-бутан, реципрочно цената пада. Същото е и с дизела, има бум на продажби на дизели, ама това дето излиза от рефракционната тръба е определено съотношение с бензина, цената на по-търсеното гориво отива нагоре... Та като от тръбата излизат и някакви задължителни количества нискокачествен дизел (котелно гориво) - то трябва да се пласира някъде... Печки вече няма, парното на нафта също е доста ограничено, тракторите са нови и искат хубаво гориво...
Бееееее.....
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Taratajki написа: 08.01.2020, 19:10:33 Пробвах на Шел "яката" нафта. Единственото, което усетих е, че яко се набутах [smilie=sarcastic.gif]
2.60 срещу 2.12 на Круиз. Never again (никога повече)
При октавията не усещам никаква разлика с нафтите. Каквото и да сипя все тая.
Остава да пробвам Шел" мега-хипер" бензина с фабията, че ми е любопитно. Ама няма да се изхвърлям с цял резервоар, като с октавията [smilie=sarcastic.gif]
Разлика в поведението на колата между Vpower 100 и Круиз 99+ не усещам, освен финасовата :D но разлика между Vpower95 и Vpower 100 Супърба веднага я усети.
С 99+ дори тъпото DSG на Фабията започна да се държи по различен начин, преди за 400-500м докато изляза на Г.Делчев колата държеше 2500 обр на 2-ра
и не искаше да превключи на 3-та, сега на 2100 обр минава на трета [smilie=fool.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”