Octavia 2 RS CR-170 FL - zloqq

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Цецо75 написа:
А в другия форум се разви полемика, че нямало нужда от магистрала София - Варна... видиш ли... трафик нямало. [smilie=fool.gif]
И как върви гласуването?
Нужда има, крещяща.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

След чудене доста време относно затъмняването на прозорците с фолио или за вариант да поръчам щори - колата е готова! Спрях се на фолиото от bulfolio.com а колата ми я направи Борис. Гледах доста коли - на колеги тук във форума, на улицата, в нет-а...ама пусто, на всяка кола - различно стоят затъмнените прозорци заради различния основен цвят най-вече. Допълнително, фоновата светлина, обработените снимки и кой-знае-още-какво допринасят за безброй варианти и е доста объркващо. За капак, съвсем малко снимки има на автомобили с моя цвят.
На предните прозорци задължително исках да имам фолио не толкова за затъмняване, колкото за малко повече сигурност. Те се оказаха с 80% пропускливост на светлина. Фолиото, което беше подходящо за тях - Лумар на 7-8% затъмнение и след проверка с уред за пропускане на светлина - резултата беше 72-3%. Закона разрешава максимум 30% затъмнение (или минимум 70% пропускливост) за предните стъкла - демек, в нормите съм. Назад - 85% затъмняване с фолио Bruxsafol. Чудех се за 65-70% затъмнение на задните дори, защото не исках да има рязка граница между предни и задни стъкла и колата да заприлича на баничарка с хептен черни стъкла. Въпреки това, с 85% се получи доста добре според мен :)
Цвета на колата и тъмните стъкла обаче, накараха стоповете и рефлекторите на бронята да изпъкнат доста. Те си бяха бая лъскави и определено не ми се връзваха с вече тъмния фон. И, логично - получиха и те нови "дрешки" така да се каже. Остана само да си поръчам нов трети стоп, който да се фолира, че този е пукнат и реших да го сменя.
След тъмните фарове и решетка отпред, задницата също придоби тъмен отенък и да си призная (не, защото е моята кола) - доста ми харесва...
Няколко снимки слагам, за да се види "преди-след" направата с фолио на стъклата, стоповете и рефлекторите:
09.JPG
08.JPG
10.JPG
02.JPG
01.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

перфектно ok
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

85% е отличен избор и според мен. Разбира се, казвам го условно, защото при различните производители видимостта през 85% може да варира, най-малкото заради качеството на вложения материал.
goAPR
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Получило му се е добре, да. На живо е като на снимките.

Простреляна пушка, ще ползвам и аз челния опит :)
Бееееее.....
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Супер е станало,Велко. браво
И на мен ми идва дюшеш опита ти,че и аз съм се замислил да слагам на Октито(то си е прозрачно отвсякъде) и тамън мислех да отскоча до Горубляне при Борис и ти си свършил тая работа.
Само се чудя за процентите отзад,дали 70 или 80%,въпреки че на черна кола по-тъмно,върви повече?
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Мнение от lubomirov1985 »

Екстра се е получило. Поздравления.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

браво
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Супер е станало. Моята е затъмнена с 50% само отзад. Ако беше писал, че търсиш снимки - щях да направя, същият цвят съм. За предните на съм фен понеже съм имал много проблеми, но иначе е супер. Освен фолиото имам и щори на задните стъкла и е още по-добре. На колата на жената я направиха с най-тъмното възможно и в най-слънчевите дни щорите ми липсват.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Чудесен резултат.
браво
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Стуци, да ти кажа, избора беше правен чисто визуално, а не като % затъмнение/пропускливост. Желанието ми беше да няма рязка граница между предни/задни стъкла. То няма как да няма хич, но да е някак мека и да речем - преливаща, постепенна. И т'ва най-много ми допадна като комбинация. Иначе, в колата не мога да кажа, че е тъмно, дори обратното - вижда се перфектно, че даже си мисля, че е малко затъмнено, хахаха.
Ники, на черната кола ще и отива тъмно. Виж го Борис с какво разполага - няма начин да не намериш твоя цвят!
Цонко, аз гледах снимки, ама то куп фактори влияят. Лудница е, хахаха. За щорите, той Цецо е така на Октавията (която е като моята - същия цвят) и той вика същото - тъмно на 85% и щори...и е добре. Ама аз не търся много тъмно и за т'ва не му мислих много-много, а избрах визуално да ме кефи. А за предните - просто търся сигурност малко повече, а и както се оказа - влизам в границите, позволени от закона, та ми е спокойно. То, между другото, много трудно хващам разлика в предните джамове преди-след.
Та... 'ареса ми резултата, пък щом и Вие го оценявате като положителен - благодаря! Засилвате ми леко удоволствието - не мога да го скрия, хахаха [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Днес Велко ми беше на гости, колата му е уникална, браво страхотен цвят, много готин салон, затъмнените детайли стоят изключително добре, абе, бижу и красавица отвсякъде !!!

Със здраве да си я кара, много радост да му носи. наздраве
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

На 85% затъмнение + директно насрещно слънце само щорите помагат на детето, макар, че пак си свети, но вече не толкова дразнещо. Иначе, да - неприятна е рязката разлика визуално отвън. Аз също мисля да затъмня много леко предните + прозрачно челно само за изолация, ама да видим кога и дали... :) Засега малко съм се кротнал, че това е бездънна яма.
goAPR
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Stuci написа:Засега малко съм се кротнал, че това е бездънна яма.
Не думай...
:)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Ице! Хубава е, но твоята направо си свети! Много джазова и красива :) Моята като се видя във време и финанси - ще я изпъна и тогава вече ще е перфектна!
Стуци, бая светло е, прав си! Мнението ти е също като на Цецо. Той точно това каза - 85%+щори се ядва
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”