Помощ при покупка на Octavia 4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

tuningmania написа: 20.02.2024, 11:18:22 трябва да се забрани коментирането на Цени в този Форум
Коментиране на цени има логика да се забрани само в разделите Продавам/Купувам/Подарявам по конкретни обяви.

Въпросната тема не е там. Човека я пусна точно с искане на коментар, което автоматично отваря вратата за коментар за цената. Аз лично не виждам никаква драма в това, да се коментират цените на колите втора ръка. Нито това ще промени пазара, нито някой ще бъде ощетен.

А ако колегата е искал по-друга информация и коментара на цената го дразни (нещо такова усетих), да си напише и (вероятно) ще се спре. Мисля, че каквото го интересуваше - научи. Ако не, да пита и ще опитаме да му помогнем. Но форума е публичен и темите не са собственост на никой (с изключение на тези за проектите, там има някаква форма на условна собственост върху темата). Нито е имало нападки срещу някой, нито добрият тон е нарушен. Нищо смущаващо не виждам в коментара на пазара на автомобили втора ръка, точно обратното - колкото повече информация и мнения, толкова по-добре човек може да си претегли плюсовете и минусите и да направи информиран избор.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

tuningmania написа: 20.02.2024, 13:25:33 1000-2000-3000 ако ще и 5000 Лева за непредвидени ремонти, на фона на разликата в няколко Десетки Хиляди Лева между обявата, която беше показана спрямо същия но нов Автомобил.
tuningmania, ти очевидно считаш, че:
КОЛА_НА_4_ГОДИНИ + 5000_ЛВ_ЗА РЕМОНТИ = НОВА_КОЛА
А то не е така.
tuningmania написа: 20.02.2024, 13:25:33 Тук вярно много Масони има..
Много често в този форум се употребява думата "масон". Семантиката (значението) на тази дума няма нищо общо със значението, което влагат тук хората, които я употребяват. Малко става като навремето, когато "кашу" хората наричаха пържените фъстъци. Чак по-късно разбраха, че кашу е друго нещо.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Знаем си и ние значението на думата, споко. Това са многогодишни традиции, форума си има сленг. [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Цената е там където продавача се срещне с купувача. Щом може някой да извади няколко милиона за покемон картичка, нищо не пречи и стара кола да се продаде на по-висока цена от нова. Емоциите доста често заглушават напълно рациото.
Gencho71

Шкода Новак

Мнение от Gencho71 »

Прочетох доста от темата и понеже изглежда наближава момента за смяна на моята Шкода, исках да се ориентирам малко и аз как е най-добре да подходя.
Сегашната Октавия става на 9 години (около 180х км) и смятам, че е момента за смяна :) Купих я навремето на 2 години с около 30% намаление от покупната цена, но изглежда в момента това не е постижимо. Виждам, че нова с 2.0 дизел/150 коня би излязла около 55-56 хил приблизително, докато втора ръка на 2-3 години (в гаранция от Еуратек), не се намира под 50 хил. Накратко според вас какво би било разумно и кои промоции на Еуратек си струват в момента ? Колата която търся е или Октавия или някой от SUV моделите, по възможност дизел, 150 коня, автоматик (в момента съм с ръчна)
Skoda Octavia 2.0 TDI 2015
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Gencho71 написа: 04.03.2024, 16:11:53 според вас какво би било разумно и кои промоции на Еуратек си струват в момента ?
В момента е преходен период - произвеждат последни бройки О4 от модификацията преди facelift-а и след няколко седмици преминават към производството на О4 facelift. Затова ценовата листа на О4 в момента е доста редуцирана откъм варинати на оборудването (липсват Sportline и RS) и откъм възможните мотори. Затова пък тези последни бройки са с добри отстъпки и ще бъдат произведени и доставени много бързо. След няколко седмици вече ще се поръчва O4 facelift и там сигурно няма да има отстъпки през първите няколко месеца.
Gencho71 написа: 04.03.2024, 16:11:53 по възможност дизел, 150 коня, автоматик (в момента съм с ръчна)
Ако досега си карал ръчна, преминаването към DSG е много възможно да го усетиш като разочарование вместо като big deal. Казвам го от личен опит. Много е коментирано тук относно "замислянето" на DSG при подаване на газ за изпреварване, можеш да потърсиш и прочетеш мнения за повече информация. Ако решиш новата Октавия също да е ръчна (за мен 2.0 TDI ръчна би бил страхотен вариант като усещане и кеф при шофиране), сега е последният влак за това, тъй като съвсем скоро започва производството на O4 Facelift, където 2.0 TDI 150 к.с. ще бъде само с DSG. Т.е. имаш само 2-3 седмици, в които все още можеш да поръчаш O4 2.0 TDI 150 к.с. с ръчна кутия - от останалите бройки О4 преди facelift-а.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Gencho71 написа: 04.03.2024, 16:11:53 Виждам, че нова с 2.0 дизел/150 коня би излязла около 55-56 хил приблизително, докато втора ръка на 2-3 години (в гаранция от Еуратек), не се намира под 50 хил
Ако усещаш вторичният пазар като скъп и може да си позволиш нова, скачай на нова. Може да пробваш да отидеш до офис на ЕТ и разпиташ за произведени, които скоро ще бъдат налични или налични октавии. Раздела налични автомобили на сайта им не е особено актуален.
Разгледаш оборудването, преговаряш с един или втори търговец в различни офиси и претегляш дали си струва спрямо вторичния пазар.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Тепърва ще разбера 7 степенното DSG как е. В момента карам Октавия 3 с 6 степенно DSG.
Никога повече не бих карал ръчка, ако не се налага по някаква причина.
Аватар
Ponkata85

Шкода Новак

Мнение от Ponkata85 »

smoke написа: 04.03.2024, 17:02:23 Ако досега си карал ръчна, преминаването към DSG е много възможно да го усетиш като разочарование вместо като big deal. Казвам го от личен опит. Много е коментирано тук относно "замислянето" на DSG при подаване на газ за изпреварване, можеш да потърсиш и прочетеш мнения за повече информация.
Това е доста субективно мнение. Според мен е точно обратното, кутията реагира досто по-бързo от обикновените автоматични трансмисии. Ако пък имаш нужда от конкретна предавка при изпреварване си има лопатки на волана да си избереш най-добрата за теб.
Имал съм и Passat B6 с по-старото DSG с 6 степени, макар и на доста километри работеше чудесно (с много малки изключения).
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ponkata85 написа: 04.03.2024, 21:02:49 Имал съм и Passat B6 с по-старото DSG с 6 степени, макар и на доста километри работеше чудесно
Тъй де, ама тука коментираме Dq381, за него какво ти е мнението? Зя старото сме съгласни, че е добре.
Бееееее.....
Gencho71

Шкода Новак

Мнение от Gencho71 »

Направих тест drive и впечатленията са отлични. Ако всичко върви по план, другата седмица ще подпиша договор и скоро може да съм собственик на новата Октавия. Като задвижване, скоростна кутия и т.н. колата ми изглежда отлично.
Малко ми липсва ръчното управление с отделни бутони на климатик и радио, но предполагам се свиква лесно с това (управление през екрана).
В момента се преминава към модела с фейслифт и това би трябвало да са последните доставки преди фейслифта и затова и цените са промоционални.
Skoda Octavia 2.0 TDI 2015
Аватар
Ponkata85

Шкода Новак

Мнение от Ponkata85 »

Цецо75 написа: 04.03.2024, 21:06:32
Ponkata85 написа: 04.03.2024, 21:02:49 Имал съм и Passat B6 с по-старото DSG с 6 степени, макар и на доста километри работеше чудесно
Тъй де, ама тука коментираме Dq381, за него какво ти е мнението? Зя старото сме съгласни, че е добре.
Мнението ми е, че е доста по добро. Потеглянето е по-плавно, смяната на скоростите е една идея по-бързо.
Ако трябва да посоча някакъв недостатък, то това би било, че кутията държи мотора в прекалено ниски обороти(за мен), дори и на студен двигател. По-конкретно 5-та включва на 50км/ч и пърка с 1200об./Мин.,а когато чукнеш лопатката да мине в ръчен режим след 20-30 сек. сама преминава в автоматичен (освен ако не в режим "спорт").
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”