Обсъждане на Fabia 3

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2014г. до 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Само да отбележа, че в дадения по-горе списък са допуснати непростими фактологически грешки, а именно:

маратонки - 5 бр.
джапанки - 5 бр.

Демек по два чифта и половина от всеки от упоменатите артикули. [smilie=sarcastic.gif]

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от skauta »

Аз съм с две деца и на мен лично багажника на скаута, като тръгна на почивка едвам ми стига, но казвам за себе си. Просто исках да го възпра да не прави глупости. Това е.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от bega4kata »

При Фабия, колконо и да си висок, аз съм нисък 170,не може зад шофьора да сложиш детско столче. Ако имаш 1 дете става, но с 2, Фабията е тясна! Аз за това и продадох моето безценно сди:)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Mean »

digitalundgrd написа:...
Бате, т'ва не е почивка, тва е експедиция :D :D :D
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от digitalundgrd »

Mean написа: Бате, т'ва не е почивка, тва е експедиция
Е що бе хора всякакви... На някой си им харесва т.нар. от мен почивка "по български" [smilie=search.gif] Примерно за мен е странно да носиш маслини и зехтин от БГ като отиваш в Гърция [smilie=sarcastic.gif]

Моята жената си знае от време оно като карах двувратки и с багажник, колкото да се каже че има такъв - "взимаш само най-необходимото, всичко друго на място ще го мислим/купим". Тя слуша и изпълнява [smilie=kiss3.gif]
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от intense »

skauta написа:Колега, щом си решил махай рейките, и хич да не ти пука. Гледай и подкрепа имаш, ама ми е интересно що тия, където те подкрепят и са с такива коли не си махат и те рейките. За кво са ви, нали ви стига? Аз имах предвид, ползва не ползва да си стоят, а тука се пуснахме в коментари кой колко му стига багажника , всеки сам си преценява но е излишно да осакатяваш чисто нова кола.
Може би аз не съм се изразил достатъчно разбираемо.
Имам това: Изображение
и идеята ми е да си го ползвам, като си купя допълнително кит-а за Фабия. Основата е универсална за коли без надлъжни греди.
Няма нужда от спорове. Всеки може да си прецени колко пространство му е необхдимо и ще използва. Въпросът ми беше дали могат лесно да се свалят надлъжните греди и има ли с какво да затапя дупките?

Иначе аз съм висок, но не много широк:) 1.90м съм и на пръв поглед в 'шоурума не ми беше тясно. Даже зад шофьора имаше прилично място. Но да видим след тест драйва как ще е усещането.

Доколкото разбах за smartlink-a, не е никакъв проблем да се подкара и по нашите земи. Това е добре:)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от zloQQ »

Т’ва е хубав багажник, но пък винаги можеш да го продадеш и да си вземеш греди за комбито. Понякога е по-добре. При мен, на хечбек-а ползвам подложки на приставки те за ски, тъй като автоматите ми опират. На комбито, понеже е по-високо напречната греда (защото е хваната на надлъжните, които са си вече високо) - нямам грижа. Но пък ако си обичаш гредите - със сигурност няма проблем да ги изкорубиш. Питай в сервиза в ЕТек за някакви тапи/запушалки дали имат.
А за багажа - всеки си има негова гледна точка. Аз нямам грижи да пътувам с малко, но пък багажника е огромен и просто хвърлям саковете, а не подреждам. До сега, с който и за където и да сме пътували - никога не съм имал проблеми да си събера всичко в багажника. Сакове, торби или друг багаж в купето - никога не е имало. С две нали деца, за 10 дни на море, буквално пътувахме с 4 сака - по един за човек. Винаги ми е било чудно, какво толкова носят останалите хора, та не им стига багажника, хахахаха :)
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от skauta »

Аз добре те разбрах, ама мисълта ми беше да се съобразиш с колата, а не приспособяваш това, което ти е останало. Все пак това не е кола от вторичния пазар. Преди имах VW BORA
седан и ми остана подобен багажник и си беше на THULE пак. Точно за няма и седмица го продадох и си взех каквото трябва и за момент не ми е минавало през главата да правя щуротии, ама ти си даваш парите, твоя си е, правиш квото искаш. Между другото моята Фабия е комби без рейки и не мога да я гледам, а ми трябва такъв багажник, ако решиш да продаваш може да измислим нещо. ;)
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от skauta »

zloQQ написа:Т’ва е хубав багажник, но пък винаги можеш да го продадеш и да си вземеш греди за комбито. Понякога е по-добре. При мен, на хечбек-а ползвам подложки на приставки те за ски, тъй като автоматите ми опират. На комбито, понеже е по-високо напречната греда (защото е хваната на надлъжните, които са си вече високо) - нямам грижа. Но пък ако си обичаш гредите - със сигурност няма проблем да ги изкорубиш. Питай в сервиза в ЕТек за някакви тапи/запушалки дали имат.
А за багажа - всеки си има негова гледна точка. Аз нямам грижи да пътувам с малко, но пък багажника е огромен и просто хвърлям саковете, а не подреждам. До сега, с който и за където и да сме пътували - никога не съм имал проблеми да си събера всичко в багажника. Сакове, торби или друг багаж в купето - никога не е имало. С две нали деца, за 10 дни на море, буквално пътувахме с 4 сака - по един за човек. Винаги ми е било чудно, какво толкова носят останалите хора, та не им стига багажника, хахахаха :)
Велко кво нося освен багажа. Чадър, сгъваеми столчета, надуваеми дюшек и лодка, малко играчки, малко ядене и бира на първо време, минерална вода, щото гръцката не ми харесва въобще и си се пълни багажника. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Taratajki »

https://photos.app.goo.gl/F4noKbuk1vQxY09I2

Един добре "утилизиран" багажник на Фабия Комби.
Седем дневна ваканция през лятото с децата в планински СПА курорт [smilie=beach.gif]
Тротинетките са зад куфарите.

https://photos.app.goo.gl/dfl3SrPoVmh0t5Cz1

Това е вариант с куфара на тавана и опционално ползване на рейките ,които колегата иска да разкара :)
Гредите и куфара имат безумната цена от 300 лв. двете, нови. На мен са ми нужни веднъж,два пъти в годината.
С куфара разхода релно се повиши с около 1 л. на 100 км.
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Mean »

Малка на размери-голяма на пространство кола :)
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от odo »

Вербувах приятел за Фабия Комби 1,0 TSI 95 коня Едишън 25 + задни дискови спирачки и сензор за дъжд.
Все още не се е спрял на цвета, надявам се да започне да пише във форума.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Taratajki »

На мен цвета ми се пдна такъв, но не съжалявам въобще. Едно, че прави колата да изглежда "по сериозна", ебаси обяснението, и друго, че носи на мизерия много. По каталог е "капучино бежаво", в семейството му казваме "софийска кал" :D Другият ни фаворит беше зелено, с кал по праговете щеше да прилича на полянка :D но нямаха такава на склад.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от intense »

Явно доста съм расъл и ще трябва да увелича бюджета и да търся нещо по-широко:)
Фабията, която карах беше и със спортните седалки и за 30те минути шофиране ми изтръпнаха задните части. Иначе съвсем приличен вървеж за 1.0tsi(110).
valio

Шкода Новак

Гараж: Skoda Fabia 1,2TSI

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от valio »

Моето мнение е, че специално тази кола е неудобна на задния ред седалки. За двама човека отпред е перфект. Аз съм 1,96м. и нямам проблеми с качване и т.н., но седалката е назад "до дупка" и може да седне само дете.
Фаровете дори и прожекторните светят учудващо добре.
Разходът е ОК.
Ако може да си го позволите вземайте подгрева на седалки, ако сте основно градско бавничко темперира климатроника - разбира се лично мнение.
Близо 20000км и 2 години и 4 месеца няма никакъв проблем. Абсолютно нула дефекти при положение, че 90 процента от километрите са градско на 5-6-7км разстояние.
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia III”