Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
atanas4

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III 2.0 TDI (190 кс) DSG6 4x4;
Citroen C5 I 2.2 HDi (133 кс);
Citroen C3 I 1.4 HDi (90 кс)

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от atanas4 »

Моля за мнение кои да избера от тези трите 225/45 R18 :

MAXXIS Premitra All Season AP3 FSL XL
https://gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/m ... 64793.html

KLEBER QUADRAXER3 XL
https://gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/k ... ua3xl.html

MAXXIS AP3 XL
https://gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/m ... 67107.html

или може би:

BRIDGESTONE TURANZA 6 ALL SEASON XL
https://gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/b ... 41457.html
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

PPG написа: 18.09.2025, 18:05:52 Аз съм върл противник на всесезонната гума, колкото и добри да са. Белята става и за сантиметр, а гумите са единствения елемент от колата имащи допир до настилката, асфалт, сняг, луга и кал.
Вие трбва да направите най доброто за себеси!
Преди 5 години щях да реагирам като теб. Но към днешна дата този тип гуми се оказват доста добро решение според мен за 80 процента от ползвателите. То и в ревютата си го казват, ако ще карате на писта или стила на каране вие спортен си взимате спортна лятна гума. Ако живеете в планината си вземате чиста зимна. Във всички други случай всесезонната ще покрие вашите нужди.
Аз подкрепям и колегата, че с висок клас всесезона ще съм много по добре свързан с асфалта отколкото голяма част от шофирашите със много стари гуми или такива който изобщо ги няма в класацийте.
Отделно живея на морето и поприцип почти нямам нужда от зимна гума. Единствента причина да имам зимни е закона, ниските температури сутрин и това, че ще изляза 5 пъти извън града и евентуално ще видя сняг. То ако стане някаква голяма зима предпочитам да стоя на топло и то не зари гумите на колата, а заради непочистените пътища и хора каращи зимата с летни гуми. Ето поради тези причини си мисля, че една всесезонна гума ще ми върши много добра работа.
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Всеки има глава на раменете си, споделих моето мнение и бях ясен с довода си, 1 см. спасява човешки живот. Ако има всесезонна гума спираща по добре от, лятна или зимна, покажете я.
PPG

Škoda Фен

Мнение от PPG »

krachunov написа: 18.09.2025, 20:06:11 Колко километра и коя марка/модел сте минали
Нула километра, никога нма да мина и 1 метър.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

PPG написа: 18.09.2025, 22:12:11 Всеки има глава на раменете си, споделих моето мнение и бях ясен с довода си, 1 см. спасява човешки живот. Ако има всесезонна гума спираща по добре от, лятна или зимна, покажете я.
На база на опитами искам да ти кажа, че този 1см. Се постига много по лесно със спазване на дистанция отколкото да разчитаме на гумата. И да не споря то е ясно, че лятната лятото ще е по добра от всесезоната. Но не е лошо да изгледаш ревюто и да видиш колко близко до лятната като поведение е всесезонната. И разликата в спирачния път не е толкова голяма. Про полежение, че я сравняват с Мишелин Пилот. Мислиш ли, че Мишлен ще си позволят да съберат автомобилните журналисти от цял свят в Франция да я презентират и рекламират тази гума и то на кола 300к.с. ако все пак не са направили нещо свясно. Гледяй ревюто даже инженера на Мишлен обяснява, че това което да създали съвместява във себеси лятната и зимна Pilot Sport серия на фирмата. Интерсно е отдели 40 минути и може да ти се променят някой виждания.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

atanas4 написа: 18.09.2025, 21:32:15 BRIDGESTONE TURANZA 6 ALL SEASON XL
От последното ревю на Tyrereview бих взел тази.
Във Варна, и ако не виждам повече от 2мм, сняг бих карал топ лятна (защото последно всесезонна карах преди 15 години...) и всесезонна.
Последната зима във Варна, ама истинска, беше май около 2010г, ако не бъркам.
Иначе съм много доволен от TS870P 🔝
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

PPG написа: 18.09.2025, 22:16:08 Нула километра, никога нма да мина и 1 метър.
Да благодаря. Та ето го колегата живия пример за "разбирач". Никога не е имал не е карал, АМА ЗНАЕ.. Та когато човек чете мнения е много съществено да гледа кой ги пише. [smilie=beach.gif]
PPG написа: 18.09.2025, 22:12:11 Ако има всесезонна гума спираща по добре от, лятна или зимна, покажете я.
МНОГО се радвам че попита.

ето ти ревю. И не от бай Генчо дето никога не е карал не е виждал АМА ЗНАЕ!! [smilie=punish.gif]
Ами на една кола в контролирани условия.
И точно което казах. Преходните периоди, всесезона се представя по - добре от всички.
Миналата зима имахме късмета да има сняг и имах възможността да си поиграя, та ДОРИ и да си в планината и ски и прочее, няма да имаш никакви проблеми. А относно сантиметрите, колегите вече са ти отговорили. Ако разчиташ на последния сантиметър от гумата, си го закъсал. Достатъчна дистанция ти връзва гащите. А пък глобалното затопляне си работи. Та тея прословути тъпизми дето пишете летни ботуши и зимни джапанки, са напълно неадекватни на ситуацията.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

krachunov написа: 18.09.2025, 20:06:11 2 години зимата карах 3 седмици на по 20 градуса
Само да се учточни, че температурата на въздуха е различна от температура на настилката.
Архимандрит Дионисий написа: 18.09.2025, 21:43:24 да имам зимни е закона
Законът, не те задължава да си със зимни гуми!
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

xektop написа: 19.09.2025, 09:24:18 Само да се учточни, че температурата на въздуха е различна от температура на настилката.
това ми е ясно и въпреки че не съм мерил асфалта и се усеща и се чува. Да не говорим, че черен асфалт си се напича при хубаво време и дори и да не е като лятото пак има разлика. Както казах усеща се как се маже гумата.
xektop написа: 19.09.2025, 09:24:18 Законът, не те задължава да си със зимни гуми!
Да тъпото безумие, само българина си мисли че може да изклати дявола и физиката не работи за него.
Най - вероятно съм казвал. Преди 2-3 години един закъсва в квартала, пили гуми. Аз като добър самарянин отивам да бутам. Прави ме в кал и киша отгоре до долу. Гледам гумите, викам ти с летни гуми ли си ?!?>! Тоя цървул отговаря: бе не знам с какви съм. Викам с летни си, ЕБИ СИ МАЙКАТА чао. И го заебах.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

krachunov написа: 19.09.2025, 09:48:53 един закъсва в квартала, пили гуми
Аз пък миналата година на Витоша постоянно бутах или дърпах автомобили с чисто нови зимни гуми висок клас, закопани заради задкормилното устройство. ;)
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

xektop написа: 19.09.2025, 09:57:08 Аз пък миналата година на Витоша постоянно бутах или дърпах автомобили с чисто нови зимни гуми висок клас, закопани заради задкормилното устройство. ;)
тооо това е факт. Но тук говорим за няма и 3-4 пръста лека кишичка. Ама физиката си е физика. Одървена от студа лятна гума и никаква шарка, само прави канали и то няма как да захапе каквото и да е.
PPG

Škoda Фен

Мнение от PPG »

Няма спор, всесезонната гума върши работа, КАК е разковничето, има малки разлики със сезонните, но съществени.
Ауди или Мерцедес?
Усилвател или ресивър?
Тук е въпрос на философия и начин на мислене, Крачунов, не на разбирачество.
Разликата между мен и теб е разликата между теб и онзи дет те е направил целия в киша, а дано си ме разбрал сега.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Архимандрит Дионисий написа: 18.09.2025, 21:43:24 Отделно живея на морето и поприцип почти нямам нужда от зимна гума. Единствента причина да имам зимни е закона, ниските температури сутрин и това, че ще изляза 5 пъти извън града и евентуално ще видя сняг.
Архимандрите,

така описано, определено ТОП модел всесезонна гума като Мишелин Кросклимат ще ти свърши идеална работа, още повече че и вече си 4х4 ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Той да дойде на ските, да запука пак снега като миналата година и ще седя да му се наслаждавам с тоя кросклимат и тоя дакел. [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Eee, ако е скиор или проекто такъв, то уравнението се променя [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”