Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

След последните мнения и аз ще пробвам Круиз. Има близо до нас. До сега все на Еко зареждах, преди това съм зареждал сеата и на Rompetrol. Говоря основно. Иначе - където ми е удобно/необходимо, но съм гледал да е все от големите вериги. Разлика в горивата до сега не съм усетил.
Изображение
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Simov написа: 18.11.2019, 16:25:20 До сега все на Еко зареждах, преди това съм зареждал сеата и на Rompetrol.
Колега,@Simov, на текущата кошница, усещам минимална разлика между ОМВ и Шел.
Но, на предишна, която беше 1.8 атмосферка 141к.с., там се усещаше голяма разлика. А, веднъж заредих на Еко 20л., колкото да не се разкарвам до Шел на ДъМол. С точност, на ето това ЕКО > https://goo.gl/maps/iPfcnCoLoJrgeDhNA , буквално се разтрака колата, от тогава само кафе и цигари от там. През ум не ми е минавало да зареждам на Еко от тогава.
VRS
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

sonnyer, Преди беше като заредиш за 50 лв. и ги ПОПИТАШ за чип- даваха. Само тези на трамвай 20- мисля “Асен Йорданов” се казва. На “Гео Милев” не дават- нямали.
Ме4о Коди

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Вчера заредих на Круиз. Питам го момчето от бензиностанцията от Лукойл ли идва дизелът- каза Не. Преди съм питал други от персонала- казват от Гърция идвал.
Ме4о Коди

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Между другото имат и едно резервоарче за АдБлу с пистолет- тировете гледам редовно зареждат АдБлу там.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Да питаш на бензиностанция от къде иде горивото, е като да питаш на пазара, тия домати градински ли са? [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
bmf

Шкода Новак

Мнение от bmf »

И аз преди бях скиптичен към тези малките бензиностанци с ниски цени, но приятел ми показа Круиза. Горивото им е проверено и той от години сипва дизел там и няма никакви проблеми.
И аз почнах да сипвам там от вече можеби 3г. само бензин - никакви проблеми. Цените са им много добри, а с един чип си капитан. Бензиностанците около тях смъкват малко цените, но като отидеш на др. техен обект (примерно Еко) и пак си дигат цените.

Както казаха колегите, като сипвате си питайте за чип. Единствен минус е, че са малко, но собственика не иска да прави голяма верига, това му било като "страничен бизнес".

За справка преди няколко седмици масовия 95 в северна и западна София беше 2.21, на Круиза с отстъпката ми се връзваше 2.02. Сами можете да си направите сметка колко спестявате на 1 резервоар. Вчера минавах по ужната дъга и гледам цената на 95 на ОМВ 2.27 (направило ми е впечатление, че по ужните квартали цената е с 3-4ст. повече) и си викам "че аз като сипах преди седмица и малко 99 на Круиза с отстъпката ми излезна 2.17 [smilie=pardon.gif] .

Относно 99 бензина им, сипвам чат пат, по скоро за "продухване на системата" ако мога така да се изразя. Усеща се, че колата има малко повече тяга в ниските, но не намирам някаква съществена разлика. Като подавам повече газ, пак не усещам някаква разлика, сигорно я има но просто не я хващам. Много съм свикнал с колата и ми малее. За справка стоков 2т 210коня.
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Мнение от niki4BG »

Мнение за Круиза на асеновградско шосе ?
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Явно след толкова хвалби ще взема и аз да пробвам Круиз. Досега баща ми доста пъти като ходя при него ме съветваше да зареждам на Круиз в Правец, но моята реакция винаги беше, че са ми доста съмнителни с тея цени.

Чудя се само дали 95 или 99+ е по-добре. Като цена с чип 99+ излиза колкото в момента зареждам от Еко 95 с отстъпката. Стила ми на каране е доста спокоен и икономичен, така че не очаквам да има разлика в мощност и икономия. Ако обаче 99+ щади повече двигателя предпочитам да карам с него.
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

На фабията редовно сипвам 99 на круиза, баща ми пък редовно 95, че не му се плаща по-скъпо. Разликата е, че с 99 не я усещам да умалява по баирите колкото с 95. Един път не знам на пресен бензин ли попаднах, или бяха изтървали повече добавка, обаче дъртата бима от 120 тръгваше с тласък като й дам газ. След това със 100 на омв беше заспала работа.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Ме4о Коди

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Цецо75, Амо що да не питам откъде идва горивото- според мен нещата трябва да са точни и ясни. Нали имат сертификати по БДС , имат документация от кой склад идва горивото, евентуално коя рафинерия. Дали е Лукойл или някоя друга рафинерия не виждам защо да крият.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Собственика на Авия ми е приятел и като съм си говорил с него ми е казвал, че избягва да купува от Лукоил [smilie=pardon.gif]
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

Мисля, че всички ще си направите много голяма услуга ако спрете да зареждате от Лукойл и Еко, най-честите оплаквания на хората за горивата са от тези двете вериги.
deju

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3FL, 1.8TSI (Manual)

Мнение от deju »

Аз също сипвах няколко пъти на Круиз (само че 95 октана), но забелязах нещо странно, около 2500 оборота се получаваше нещо като "прескачане" или "детонация". Та поради тази прочина не сипвам вече там. Не съм им пробвал 99+.
При гориво от ЕКО описаното по- горе го няма.
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Мнение от lubomirov1985 »

Брей тоз Круиз - ще взема да го пробвам.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”