Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Жегов написа: 13.04.2025, 00:47:18
Реално всесезонните са по-добре за тях, защото един чифт гуми ще се износва два пъти по-бързо от летни/зимни. И ще трябва да купуват нови по-рано, отколкото ако въртят зимни/летни. Което е шанс за тях да почнат да продават всесезонни гуми.
Да ти кажа нещо си напрегнат , четейки коментарите ти във всички теми.
Изобщо не е добре.
Гумаджийниците печелят основно от: МОНТАЖ ДЕМОНТАЖ БАЛАНС ХОТЕЛ ИЗПРАВЯНЕ НА ДЖАНТИ.
Никой не печели от продажба на гуми.
Маржа на масовите 16” е 5лв на гума.
Има 15” с марж 2.50-3.00лв.
Печели се от гореописаните дейности.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Жегов написа: 13.04.2025, 00:47:18
Реално всесезонните са по-добре за тях, защото един чифт гуми ще се износва два пъти по-бързо от летни/зимни. И ще трябва да купуват нови по-рано, отколкото ако въртят зимни/летни. Което е шанс за тях да почнат да продават всесезонни гуми.
Дали за 3-5 годишни ще въртя 2 чифта
или на 2-3 години ще купувам по един... все там.
ЦецоNOL написа: 13.04.2025, 13:55:05
Гумаджийниците печелят основно от:
Абе не е съвсем така. Повечето хора не са като вас да карат много и да хабят гумите. Аз примерно с Тигуана не съм псещавал гумаджия не помня от кога...към 10г. Всесезонен Мишелин. Държат ПРЕКРАСНО въпреки възраста. Тази есен ще ги обновя,но не защото имат проблем-не държат или нямат грайфер или шумят...и т.н.,а от хорска срама Ако бях с летни и зимни 20 пъти щях да съм ходил и сега 8 гуми щях да обновявам вместо 4.
Иначе с Рс-ката си бях бая редовен Добре че беше тя,че щяхме да се забравим с моя приятел Венци
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
bega4kata написа: 14.04.2025, 17:13:03
После се смейте на тоя ,чичака, със всесезонките.
Не казвам,че твоята кола е за такива. Но повечето са за такива, защото са по 150 коня.
Изборът сезонни или всесезонни няма нищо общо с мощността, а с това къде, колко и как се кара колата.
Драгомир написа: 14.04.2025, 17:30:02
а с това къде, колко и как се кара колата.
Честно казано, от половин година търкалям за сефте такива за над 20 години и не съм усетил негативи.
къде и как, бих казал в някакви МНОГО АМА МНОГО екстремни крайни метеорологични условия. За сега конкретния модел се представя повече от задоволително.
Сега ако го играеш шумахер и си с 200 по завои допускам, че няма да са твоите. Ама с очертаващите се средни скорости...
Та бих заключил че избора е просто удобство. Не се занимаваш да гониш гумаджии и да дебнеш времето
Здравейте!
От скоро съм собственик skoda octavia 3 vrs 2016, 2,0 d, 184 кс.
Купих колата с гуми 225/40/18, които са почти без грайфер и се налага да купя нови. Понеже джантите са поостъргани, се чудя дали мога да и сложа размер 235/45/18 и дали няма да стържат в подкалниците при завой.
Какво бихте казали по въпроса?
Какъв е всъщност диаметъра на гумата? Масовата Шкода с 205/55 R16 означава: 55% от 205мм. (което са 55% от широчината на гумата) е борда извън джантата. Това са 112,75мм. Умножавате ги по две и добавяте диаметъра на джантата, ама в милиметри, което е 16 х 25,4мм. Или 112.75 х 2 + 16 х 25,4 = 631.9 или почти 632мм.
За твоя случай 225/40 х 18 е 637мм. а 235/45 х 18 е 668,7мм. или повече от три сантиметра разлика в диаметъра. Другите 225/45 R 18 са 659.7мм диаметър. Ще влязат, до 2 см. разлика е допустимо, но километражът ще показва по-ниска скорост от действителната и ако товариш колата здраво, като друсне може да опре в калниците.
И като дойде време за смяна на зимните, кой Континентал е за предпочитане Ултраконтакт или Премиумконтакт? А тъй, като никога не съм ползвал гуми с борд, могат ли да се слагат на стоковите алуминиеви джанти на Октавия III FL?
ЦецоNOL написа: 13.04.2025, 13:55:05
Гумаджийниците печелят основно от:
МОНТАЖ
ДЕМОНТАЖ
БАЛАНС
ХОТЕЛ
ИЗПРАВЯНЕ НА ДЖАНТИ.
Никой не печели от продажба на гуми.
Маржа на масовите 16” е 5лв на гума.
Има 15” с марж 2.50-3.00лв.
Печели се от гореописаните дейности.
Малко "палаво" инфо:
МЕДИНА МЕД - СВАЛЯНЕ ЗИМНИ ГУМИ 21" , МОНТАЖ ЛЕТНИ 21" БЕЗ ХОТЕЛ - 233лв с отстъпка "Семейство и приятели", редовна клиент 288лв
МЕДИНА МЕД - СВАЛЯНЕ ЗИМНИ ГУМИ 22" , МОНТАЖ ЛЕТНИ 22" БЕЗ ХОТЕЛ - 350лв
АУТОКОМ - 20' , СЪЩАТА ГОРЕОПИСАНА ПРОЦЕДУРА 115лв С ОТСТЪПКА В РАЗМЕР НА ДДС.
КВАРТАЛНА ГУМАДЖИЙНИЦА - 21" СМЯНА ЗИМНИ/ЛЕТНИ С ЕДНА КРИВА ДЖАНТА - 242ЛВ
Положението е .............. ПОГРОМ.......
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣