Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от Цецо75 »

Аз викам да спрем да пишем глупости по темата. В крайна сметка всеки е свободен да си троши главата, както намери за добре. Важното е да не троши чужди глави, както за съжаление става най-често.
Бееееее.....
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Rangel написа: 07.04.2025, 14:44:10 Тънкия филм обаче с лед, дали летни, дали зимни разлика никаква.
Това ми дойде в повече.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Въпроса е как СЕ СПИРА,не как се държат гумите в движение [smilie=pardon.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

ЦецоNOL написа: 07.04.2025, 12:13:24 Обилен снеговалеж днес и 1 градус в Бургас .
Изкарах Саманта да й раздам.
Спортният Максис ТОП.
Спиране и поведение в завои не коментирам.
В кръговите също.
Те може днес да са била ОК, на кола която я изкарваш от дъжд на вятър. Ама аз като си карам колата постоянно предпочитам да съм със гуми съобразени за сезона. И аз в момента съм с летните и вчера от Русе до Варна ме валя дъжд който обърна на сняг и температурата падна на 0 градуса, Затова и на магистралата си карах със 120. А днес колата остана на паркинга. При полужение, че сутринта имаше 4 см. сняг и на места заледено поради ниските температури. Аз прецених, че колата с тези гуми днес не е безопасна за каране и неможах да затвърдя твоето твърдение. ;)
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Сутринта малко дрифтих в тунела на Ботевградско с летните гуми, но нищо неочаквано, да не кажа провокирано, следователно нямаше последствия. Освен, че сина ми днес е доста по събуден на училище [smilie=sarcastic.gif]
Проблем става, когато не си подготвен за предстоящо посиране [smilie=sarcastic.gif] Все едно не можеш да се пребиеш със зимни гуми, ако не прецениш ситуацията [smilie=pardon.gif] Очакваш неочакваното и няма драма. А да се врътнеш с летни гуми при сняг и минусови температури си е направо сигурна ситуация. Та ако днес ми се е разминало, не значи , че утре нама да ми се случи случка с летни гуми в слънчев ден. Но аз за по сигурно утре нама да излизам с кола [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

ЦецоNOL написа: 07.04.2025, 12:54:31 Идеята ми е , че тая пародия със 7-те градуса си е чист маркетинг и нищо друго.
Хубавото на физиката е, че работи без да взема предвид личните вярвания и глупости на всеки. [smilie=beach.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

За всичко софиянци, предоставям колата ми за тест. Да идва някой със зимни и да пробваме кой как ще спре от 100 до 0. На ЛЕДЕНА пързалка, разликата е 1 кола видимо от клипчето в тубата. Както казах СНЯГ, КИША и ЛЕД - не е за летни, ама на ЛЕД и със зимните си е проблем. Кое не е ясно не знам. Също така никой не говори за СКИ КУРОРТ, а за СОФИЯ. Всеки дето си мисли, че със зимните гуми ще спре на лед, може да пробва и да заснеме резултата. Също така в завой ще е още по-интересен теста, само да гледа да има достатъчно място извън пътя.

Щото предишните 20 дни, зимните гуми бяха тотал щета в прахта/водата в София, та 2 дни внимателно каране или 20 дни удължено спиране и абсолютен компромис в поведението на колата?

Аз снощи още реших, че ако днес има сняг по пътя, колата остава на паркинга. Като цяло булевардите са почти сухи.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

krachunov написа: 07.04.2025, 16:08:14 Хубавото на физиката е, че работи без да взема предвид личните вярвания и глупости на всеки.
Хубаво е , ако няма какво полезно да кажеш да не ме цитираш и да ти чета глупостите,Ок?
Аз и още няколко човека тука караме , а болшинството се возите, нали разбираш каква е разликата?
А и понеже си привърженик на тестовете, отвори някой и друг тест на зимни гуми и виж кога са по-добри от летните?
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Ето реални тестове. Разбира се има обиколка на сняг, летните са х2 като време.
Но никой тук не обяснява, че стават за СНЯГ, ЛЕД и КИША. Или поне аз не твърдя това.

Изображение
Изображение
Изображение

Последно промяна от Rangel на 07.04.2025, 16:36:40, променено общо 2 пъти.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

ЦецоNOL написа: 07.04.2025, 16:20:55 Аз и още няколко човека тука караме , а болшинството се возите, нали разбираш каква е разликата?
Е това вече са пълни глупости. И от точно такива големи карачи най ме е страх. Лично мнение.
Няколко такива съм срещал през малкия си 24 годишен стаж на возещ се. Все по-трудния начин разбират законите на физиката.
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Eто една, която приятел ми прати от сутринта. Дървеница - Младост. Няма нужда от напрежение, важното е човек да знае къде и как отива и какво може да очаква. Аз лично преди Април не сменям гуми.
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Това в колко часа е? В 8:30 повечето булеварди бяха сухи, дори не бяха мокри? Това не е за летни :)
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Цитирам: 9
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Там е мост и духа, все причини да се позадържи повече от на другите булеварди.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”