Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Аз викам да спрем да пишем глупости по темата. В крайна сметка всеки е свободен да си троши главата, както намери за добре. Важното е да не троши чужди глави, както за съжаление става най-често.
Бееееее.....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Това ми дойде в повече.Rangel написа: 07.04.2025, 14:44:10 Тънкия филм обаче с лед, дали летни, дали зимни разлика никаква.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Въпроса е как СЕ СПИРА,не как се държат гумите в движение ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Те може днес да са била ОК, на кола която я изкарваш от дъжд на вятър. Ама аз като си карам колата постоянно предпочитам да съм със гуми съобразени за сезона. И аз в момента съм с летните и вчера от Русе до Варна ме валя дъжд който обърна на сняг и температурата падна на 0 градуса, Затова и на магистралата си карах със 120. А днес колата остана на паркинга. При полужение, че сутринта имаше 4 см. сняг и на места заледено поради ниските температури. Аз прецених, че колата с тези гуми днес не е безопасна за каране и неможах да затвърдя твоето твърдение.ЦецоNOL написа: 07.04.2025, 12:13:24 Обилен снеговалеж днес и 1 градус в Бургас .
Изкарах Саманта да й раздам.
Спортният Максис ТОП.
Спиране и поведение в завои не коментирам.
В кръговите също.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Сутринта малко дрифтих в тунела на Ботевградско с летните гуми, но нищо неочаквано, да не кажа провокирано, следователно нямаше последствия. Освен, че сина ми днес е доста по събуден на училище
Проблем става, когато не си подготвен за предстоящо посиране
Все едно не можеш да се пребиеш със зимни гуми, ако не прецениш ситуацията
Очакваш неочакваното и няма драма. А да се врътнеш с летни гуми при сняг и минусови температури си е направо сигурна ситуация. Та ако днес ми се е разминало, не значи , че утре нама да ми се случи случка с летни гуми в слънчев ден. Но аз за по сигурно утре нама да излизам с кола ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Проблем става, когато не си подготвен за предстоящо посиране
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Хубавото на физиката е, че работи без да взема предвид личните вярвания и глупости на всеки.ЦецоNOL написа: 07.04.2025, 12:54:31 Идеята ми е , че тая пародия със 7-те градуса си е чист маркетинг и нищо друго.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
За всичко софиянци, предоставям колата ми за тест. Да идва някой със зимни и да пробваме кой как ще спре от 100 до 0. На ЛЕДЕНА пързалка, разликата е 1 кола видимо от клипчето в тубата. Както казах СНЯГ, КИША и ЛЕД - не е за летни, ама на ЛЕД и със зимните си е проблем. Кое не е ясно не знам. Също така никой не говори за СКИ КУРОРТ, а за СОФИЯ. Всеки дето си мисли, че със зимните гуми ще спре на лед, може да пробва и да заснеме резултата. Също така в завой ще е още по-интересен теста, само да гледа да има достатъчно място извън пътя.
Щото предишните 20 дни, зимните гуми бяха тотал щета в прахта/водата в София, та 2 дни внимателно каране или 20 дни удължено спиране и абсолютен компромис в поведението на колата?
Аз снощи още реших, че ако днес има сняг по пътя, колата остава на паркинга. Като цяло булевардите са почти сухи.
Щото предишните 20 дни, зимните гуми бяха тотал щета в прахта/водата в София, та 2 дни внимателно каране или 20 дни удължено спиране и абсолютен компромис в поведението на колата?
Аз снощи още реших, че ако днес има сняг по пътя, колата остава на паркинга. Като цяло булевардите са почти сухи.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Хубаво е , ако няма какво полезно да кажеш да не ме цитираш и да ти чета глупостите,Ок?krachunov написа: 07.04.2025, 16:08:14 Хубавото на физиката е, че работи без да взема предвид личните вярвания и глупости на всеки.
Аз и още няколко човека тука караме , а болшинството се возите, нали разбираш каква е разликата?
А и понеже си привърженик на тестовете, отвори някой и друг тест на зимни гуми и виж кога са по-добри от летните?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Rangel
Ето реални тестове. Разбира се има обиколка на сняг, летните са х2 като време.
Но никой тук не обяснява, че стават за СНЯГ, ЛЕД и КИША. Или поне аз не твърдя това.

Но никой тук не обяснява, че стават за СНЯГ, ЛЕД и КИША. Или поне аз не твърдя това.

Последно промяна от Rangel на 07.04.2025, 16:36:40, променено общо 2 пъти.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Е това вече са пълни глупости. И от точно такива големи карачи най ме е страх. Лично мнение.ЦецоNOL написа: 07.04.2025, 16:20:55 Аз и още няколко човека тука караме , а болшинството се возите, нали разбираш каква е разликата?
Няколко такива съм срещал през малкия си 24 годишен стаж на возещ се. Все по-трудния начин разбират законите на физиката.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Eто една, която приятел ми прати от сутринта. Дървеница - Младост. Няма нужда от напрежение, важното е човек да знае къде и как отива и какво може да очаква. Аз лично преди Април не сменям гуми.

- Rangel
Това в колко часа е? В 8:30 повечето булеварди бяха сухи, дори не бяха мокри? Това не е за летни 
- chill
- Гараж: Дакел 280
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Там е мост и духа, все причини да се позадържи повече от на другите булеварди.