Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Мнение от martinp »

Rangel написа: 05.03.2025, 09:26:56 Чудя се, при олекотяването на тази модификация, дали някоя пък част не са забравили...
За да поддържаме огъня - в моя талон пише, че Кодиака е 1818 кг.
rts написа: 05.03.2025, 10:20:28 Може ли да те питам това с "приемане на персоналните настройки" отскоро ли е при теб? На мен преди почти никога не ми го е искало. Сега за 2 седмици три пъти ми поиска да приема настройки и единия път го направих - върна ми доста неща по подразбиране.
И при мен отскоро се появява често този надпис. Но или аз карам на фабричните настройки, или нищо не се случва като го приема. А се съмнявам да е първото. :)
Изображение
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

При мен при избор "приемане" премахва избрания цвят на интериорното осветление и ме връща в автоматичен режим, върна ме да се заключва колата отново при 15 км/ч, което бях премахнал (сложи ми отметка на опцията) и ми прецака нещо много хубаво - бях си направил pACC да работи с толеранс - (да кажем чете от знаци 90, аз с лостчето му слагам +9 и оттам нататък винаги до изключване на колата си работи с този толеранс + 9 независимо какво чете). За това най-много ме беше яд, че пак трябваше да го правя с компютъра. Другото е въпрос на цъкане по менютата и не ме бърка толкова, но така или иначе вече не използвам бутона "приеми".
Интересното е, че Раптора, като го спомена, че му върнало от D на S ми направи впечатление нещо тази неделя. Колата я карам пенсионерската, заради децата, решил съм че с тях ли съм - само по правилата. Наложи ми се да правя изпреварване, дръпнах лоста на S, но не го направи както друг път (да кажем усещане за шут в гърба и лош поглед от жената). Та се замислих дали нещо и скоростната не е ресетнало това приемане и изобщо по-запознатите да кажат - възможно ли е рестване на DSG-то по какъвто и да е начин?
Последно промяна от rts на 05.03.2025, 10:47:53, променено общо 1 път.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Нямаше ли една отметка в навигацията за запаметяване на персоналните настройки или нещо подобно.Да не е свързано с това?
I ask you to judge me by the enemies I have made
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Трябва да погледна, не съм обърнал внимание.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Защо въобще му давате да ви пипа по настройките? Аз съм рестриктирал всичко до максимум в потребителските настройки и профили. И нито ме ъпдейтва, нито ми пробутва настройки, нито ме следи де съм (уж).

Вероятно се губят и разни неща от конект-а, ама аз и тая глупост съм я отебал. Ако мога бих изскубал SIM картата (или eSIM-a), ама не мога.
Бееееее.....
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

rts написа: 05.03.2025, 10:20:28 Може ли да те питам това с "приемане на персоналните настройки" отскоро ли е при теб? На мен преди почти никога не ми го е искало. Сега за 2 седмици три пъти ми поиска да приема настройки и единия път го направих - върна ми доста неща по подразбиране.
След като се пооправи вървежа на колата вчера,днес заредих от ЕКО-двойната преварка- скъпата ,да видя разликата.Тръгнах по работа извън града и като цяло освен по нисък разход на гориво не установих друг плюс.Като я запалих сутринта ,почна пак да ми излиза надписа за АКТУАЛИЗАЦИЯ на персоналните настройки.Два пъти ги отказах,но по невнимание третия път ги приех ,щото ми бърка WAZE-то(следя за полицаи).Наложи ми се да изпреваря,натискам и пак така мудно отлепя без шут в гъза,а вчера се набираше вечерта с лекота .
АЙДЕ СЕГА КАЖЕТЕ,ГОРИВОТО(скъпото на ЕКО-двойна преварка) ЛИ ПРЕЦАКВА ВЪРВЕЖА ИЛИ ТИЯ ПЕРСОНАЛНИ НАСТРОЙКИ МЕ ВРЪЩАТ В ПЪРВИ КЛАС.
Интересното е ,че като покарам няколко дена по динамично и се пооправя [smilie=pardon.gif]
Това почна да ми се случва след ТО. в ЕТ.
Преди това като съм ги приемал не съм имал проблеми.По едно време спрях да ги приемам,но не ми излизаха толкова натрапчиво като сега.(сега ми излизат постоянно ,ако не ги приема)
ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ ПОБЪРКА [smilie=fool.gif]
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Разглеждал ли си персоналните настройки за поверителност на профила за които Цецо 75 спомена.Там също има една отметка за обмен на данни с кораба майка
I ask you to judge me by the enemies I have made
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Lemi_ написа: 05.03.2025, 11:52:23 Разглеждал ли си персоналните настройки
От както съм я взел само карам.
Не съм се ровил много в настройките.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

RAPTOR_84 написа: 05.03.2025, 11:18:03 ТИЯ ПЕРСОНАЛНИ НАСТРОЙКИ МЕ ВРЪЩАТ В ПЪРВИ КЛАС
Провери дали не е изчезнала настройката за +50 к.с. Иначе не виждам друга причина.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Erebus написа: 05.03.2025, 12:15:16 Провери дали не е изчезнала настройката за +50 к.с. Иначе не виждам друга причин
На твоя "КОДИАК" сигурно има такава настройка [smilie=sarcastic.gif]
Айде да си имаме УВАЖЕНИЕТО.
На някои колеги им чета само БИСЕРИТЕ.
Ако нямаш какво да кажеш по темата ПРОПУСНИ.
Нито си карал колата пледи, нито след проблема.
Най вероятно и КОДИАК не си карал,но си КОМПЕТЕНТЕН по моя проблем [smilie=sarcastic.gif]
НЕ СПАМИ!!!
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Най-вероятно е регенерация, която както казаха колегите вкарва в ограничителен режим двигателя.
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

RAPTOR_84 написа: 05.03.2025, 12:27:41 Най вероятно и КОДИАК не си карал,но си КОМПЕТЕНТЕН по моя проблем
НЕ СПАМИ!!!
Този коментар да не го писа с chatGPT? :)

Не се заяждам, както казах - това ми е любимата тема.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

RAPTOR_84 написа: 05.03.2025, 12:27:41 нито след проблема
Момент! То има проблем ли?! [smilie=ireful1.gif]
Понеже тук, драскачите, като имаме проблем, който след 33 страници все още не е ясен, посещаваме сервиз. Или някой замерват (въпреки, че като няма, с какво да сравниш преди "проблема", няма много смисъл да мериш). До сега да бях минал през някое ЕТ, да искам тест драйв на същия двигател.

ПП: сега сериозно! Това не е сериозно! [smilie=hunter.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не разваляйте хубавата тема :)
Последно промяна от bega4kata на 05.03.2025, 23:04:11, променено общо 2 пъти.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

istoyanov написа: 05.03.2025, 20:25:57 До сега да бях минал през някое ЕТ, да искам тест драйв на същия двигател.
Здравей ,
Виждам че си се жегнал от забележката, която направих на колегата дето се бъзика с темата ми(съответно и с мен).
Напълно нормална реакция от моя страна.
Та относно коментара ти:
1.Преди да потърся мнение тук във форума,мислиш ли че не съм се обърнал моментално ,още на другия ден към управителя на сервиза на ЕТ където са ми обслужили автомобила(не ми отговаряй-досети се сам).Започват се стандартни процедури ,които имат за цел да ОТКАЖАТ клиента да търси съдействие от тях.За това пуснах пост тук .Надявах се да събера някакво инфо тук(за съжаление събрах само подигравки,но събрах и адекватни коментари свързани с темата)
2.Казваш така леко да отида в някое ЕТ за тест драйв все едно има на всеки завой в Русе.Първо най близкото такова,което има избор на мотори и автомобили ми е на 200км( Варна) в едната посока.Второ е с предварително записан час.Трето съм правил тест драйв на 2 различни автомобила с този мотор(Superb L&K и Kodiaq Vision),и 33 страници продължавам да твърдя че имат разлика и едвали е мерило за аномалията която получих след ТО.
Няма да е лошо да ПРИЕМЕШ че си познавам автомобила за 1 година каране.Няма да си ИЗМИСЛЯМ несъществуващи проблеми.Просто реших че има хора които могат да помогнат с някакво мнение.
Колата си върви(описал съм последните симптоми(които за някои хора са бели кахъри) няколко поста по на горе).Не е спряла.Все пак е на 20К км.
Няма грешки на таблото,при това положение ЕТ отпадат за момента поне до следваща смяна на масло.
Ако съм дотегнал с темата ,моля АДМИНА да я изтрие.
Бях спрял да пиша.
Просто колега попита дали е отшумял проблема.
Заключено

Обратно към “Kodiaq Mk1”