Днес покрай дъжда - още въпроси ми се появиха
Умишлено си поръчах колата БЕЗ екстрата "Автоматични чистачки". Не съм прочел все още цялата инструкция
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
, но минах през момента с разликата в лостчетата, когато тази екстра я има и съответно, когато я няма. Та би следвало при мен да са изцяло ръчни.
И ако до сега ми правеше впечатление, че не ме слушат много какво им казвам, то днес впечатленията ми се потвърдиха.
Карам си и започва да ръми, пускам ги в режим Int (тръгват през конкретен интервал от време) на най-дългия възможен интервал. Скорост около 70-80 на Околовръстното и изведнъж се изсипва яко при което чистчките сами почват да се движат без да спират, все едно са на степен първа. Даже се ускоряват от само себе си. Дори се пуска и задната, сама, без нищо да пипам.
Викам - брех - нещо дава на късо. Спирам ги - спират. Пускам пак на степен Int, тествам промяната на интервала - всичко работи. Обаче понеже дъжда сменя интензитета си и колоната се движеше непостоянно, в момента, в който завали по-яко или ускоря до към 100 чистачките пак сами се ускоряваха или намаляха + включване на задната от време на време.
Това го тествах 3 пъти и се уверих, че задната чистачка все пак е изключена.
Ако са спрени обаче - не тръгват сами.
Илиза, че като ги пусна на степен Int работят, като автоматични. Все едно ми е активна тая екстра, но съм с погрешното лостче, което сега ми дава възможност да сменям интервала в режим Int, но това работи при ниски скорсоти и при лек дъжд. Завали ли по яко и увелича ли скоростта - губя контрол.
Коментари?