Superb 3 - Впечатления, въпроси

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Пичове, едно леко въпросче ми се появи [smilie=pleasantry.gif]
Оказва се, че за лизнгови коли опцията за Lock/Unlock от телефона, благодарение на Skoda Connect приложението, е декативирана (уточнявам, че самата опция е активна в менюто на автомобила). Причината е, че колата е собственост на Шкода и тази опция представялва допълнителен риск за тях и застрахователите. За да се позволи се отравя молба към лизинговото им дружество, уведомява се застраховатреля и евнетуално получавате каквото искате.
Въпроса ми е дали някой го е правил и това вдига ли застрахователната премия на автомобила щом го разглеждат като риск?
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Днес покрай дъжда - още въпроси ми се появиха :)

Умишлено си поръчах колата БЕЗ екстрата "Автоматични чистачки". Не съм прочел все още цялата инструкция [smilie=punish.gif], но минах през момента с разликата в лостчетата, когато тази екстра я има и съответно, когато я няма. Та би следвало при мен да са изцяло ръчни.

И ако до сега ми правеше впечатление, че не ме слушат много какво им казвам, то днес впечатленията ми се потвърдиха.

Карам си и започва да ръми, пускам ги в режим Int (тръгват през конкретен интервал от време) на най-дългия възможен интервал. Скорост около 70-80 на Околовръстното и изведнъж се изсипва яко при което чистчките сами почват да се движат без да спират, все едно са на степен първа. Даже се ускоряват от само себе си. Дори се пуска и задната, сама, без нищо да пипам.

Викам - брех - нещо дава на късо. Спирам ги - спират. Пускам пак на степен Int, тествам промяната на интервала - всичко работи. Обаче понеже дъжда сменя интензитета си и колоната се движеше непостоянно, в момента, в който завали по-яко или ускоря до към 100 чистачките пак сами се ускоряваха или намаляха + включване на задната от време на време.
Това го тествах 3 пъти и се уверих, че задната чистачка все пак е изключена.

Ако са спрени обаче - не тръгват сами.
Илиза, че като ги пусна на степен Int работят, като автоматични. Все едно ми е активна тая екстра, но съм с погрешното лостче, което сега ми дава възможност да сменям интервала в режим Int, но това работи при ниски скорсоти и при лек дъжд. Завали ли по яко и увелича ли скоростта - губя контрол.

Коментари?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Задната, можеш през медията да я изключиш "автоматична задна чистачка", тя реално не е със сензор, просто се пуска от време на време, когато предните работят. За другото не знам :)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

vankissa написа: 18.06.2020, 10:56:07Коментари?
Защо? :D
Виж над огледалото колко сензора имаш, може да имаш и сенозор за дъжд ако си L&K щеш не щеш си с този сензор.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

vankissa написа: 18.06.2020, 10:56:07 "Автоматични чистачки".
Според мен бъркаш "автоматични чистачки" с "адаптивни чистачки".

За да са автоматични значи имаш сензор и без да бараш лоста (вероятно има позиция за автоматичен режим една стъпка над изключен), те ще се включат когато сензора засече дъжд - така е на моя дърт пасат.
Когато обаче ти ръчно си пуснеш чистачките от лоста и има промяна на силата на дъжда и чистачките си променят интензитета на почистване - тогава вече може да говорим за адаптивни чистачки.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Rangel написа: 18.06.2020, 10:58:05 "автоматична задна чистачка",
Това не е ли ако са ти пуснати предните чистачки, т.е. вали, и включиш задна, да се пусне автоматично?
Тъй като това не искам да го спирам :)
odo написа: 18.06.2020, 11:09:17Защо?
L&K e и май има целия необходим hardware, най-малкото заради матричните LED фарове.
Примерно - нямам/не поръчах разпознаване на знаци по пътя, тъй като го считам за излишно, но се оказва, че при желание мога да го активирам. Явно е подобно и с автоматичните чистачки, които също не поръчах.

А питам, за да разбера какво се случва. Неизправност ли имам или е нещо друго...
Тъй като аз мога да се съобразя с наличието на тази екстра. Ако много ме дразни пък ще намеря начин да я изключа. Въпроса ми бе насочен към това дали поведението, което описвам се случва и при други коли, които са БЕЗ екстрата "автоматични чистачки". Ако не, излиза, че от Skoda са ми сложили лостче за ръчни чистачки, каквото поръчах, но софуерно колата все пак ги поддържа, т.е. екстрата е активна.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

И последно за днес [smilie=kiss3.gif]

Темата са паразитни шумове...
Знаем, че това решава много от тези проблеми. Обаче е черно и не ходи много на видими места по светъл салон :)

Въпроса ми е дали сте среащли такава лента в бежово, подходящо за светлите ни салони?
Или пък светла/бежова подложка за столове - такава, която се лепи по краката, за да не драска ламинати, паркет, т.н.?

А мястото, което ме дразни адски много е чекмеджето за очила до плафона. Има си гумена подложка, но стените са чиста пластмаса и очилата вътре си тракат. А често седят там - нощем, при облачно време и т.н.
Сега като се замисля, може и нещо силиконово да се залепи по тези стени, ама пак не се сещам за подходящ материал точно сега. Идеята е да не загрозявам много чекмеджето и това, което ще се залепи по стените е хубаво да се "слива" със салона.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Имаш автоматични чистачки, просто сложи лоста на позиция 2-3 и ако има 4 и там вече работят на зададен интервал.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

@vankissa, не. Няма нужда да я пускаш от лостчето, сама се пуска.
garyhobson

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 280hp 6DSG 4х4 Style

Honda Accord 7 2.4 i-VTEC Executive

Мнение от garyhobson »

vankissa написа: 18.06.2020, 11:43:14 Знаем, че това решава много от тези проблеми.
Какво се лепи с това?
Изображение
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

@Rangel,
Явно не се изразих правилно...
Идеята ми беше, че ако са ти пуснати предните чистачки, защото вали, и включиш задна предавка, за да маневрираш - се пуска и задната чистачка автоматично без да бараш нищо. Това не искам да го изключвам :)
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

garyhobson написа: 18.06.2020, 11:49:40 Какво се лепи с това?
Увива се/лепи се, за да обере луфтове между различни елементи, които иначе потракват.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Тогава не можеш да изключиш и това дето обясняваш :)...
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

vankissa написа: 18.06.2020, 11:43:14 Въпроса ми е дали сте среащли такава лента в бежово,
Има такива. Бежови не са, но е в цвят на хартиено тиксо.ще питам бащата от къде си взима.
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

vankissa написа: 18.06.2020, 11:32:08 Въпроса ми бе насочен към това дали поведението, което описвам се случва и при други коли, които са БЕЗ екстрата "автоматични чистачки".
Едва ли някой друг ще си поръча автомобил без екстрата "автоматични чистачки" колега. Дано с този пост накарам, колегите, които са си поръчали без тази екстра да пишат. [smilie=sarcastic.gif]

Аз не виждам много голям смисъл. "Автоматичността" може да се изключва, поне при моите два автомобила.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”