Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от The Hooligan »

koleto_pz написа: 13.11.2024, 14:18:46 Exclusive Reifen
Един от малкото много добри сервизи в София.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Връщам се от смяна на гуми в Примекс на Ботевградско, за 11-та поредна година, зимни и летни. Винаги съм бил доволен, баща ми и той. Първа смяна на гуми на Шкодата, резултатът е това:

И на четирите джанти! Видях го още там, върнах се при приемчика и той най-учтиво ми обясни, че това нямало как да стане от машината. Ако било от машината, щяло да бъде друго надирането. Също така, че не били лъскави, а матирани - значи не са от сега.
Понеже бързах, и съм пусто неконфликтна личност, си тръгнах. Но ще им пиша мейл. И е ясно, че така ще си я карам, няма да тръгна да правя 4 джанти, я. Но не е честно ...
Та, това може ли да стане от сваляна и качване на гума върху джантата?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Ако е безконтактна машината - не би трябвало.

Ако са "барали" с щангичка - възможно е да са наранили така джантите...
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Tuscany написа: 14.11.2024, 14:59:31 Връщам се от смяна на гуми в Примекс на Ботевградско, за 11-та поредна година, зимни и летни. Винаги съм бил доволен, баща ми и той. Първа смяна на гуми на Шкодата, резултатът е това:
Поради подобни неща повече няма да посетя ДИАНАТА, дълги години купувах и сменях при тях на 4 различни коли. Но заради подобни изцепки и най - вече реакцията при рекламация ги отписах. Ояли се б***ци и не им пука
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Tuscany написа: 14.11.2024, 14:59:31 И на четирите джанти!
Абе, да приемем, че някак си одрал едната, ама и четитите по този начин... [smilie=fool.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

На мен и четирите ми изглеждат надрани по един и същи начин, та на 99.9% са ти ги надрали при смяната [smilie=ireful1.gif]
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Мнение от Tuscany »

Така, връщам се от Примекс. Вчера пуснах мейл, днес сутринта ми се обади търговският директнор на обекта и ме помоли да ида да ги види на място. Още след като видя първата, каза че това е от тях. Колегата не бил ползвал предпазител, сега вече бил сложен - само нарочно е направено, ама айде.
Предложи ми 2 варианта - ще ми ги поправят, работят със Smart Repair или да кажа аз нещо, примерно да ми сменят гумите безплатно. Видях 1-2 мнения във форума - едното добро, другото не. Бих се съгласил да ги оправят, макар и да изпитвам ужас да си давам колата :/

Какво бихте препоръчали?
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Покрай колегата с надраните джанти в Примекс се сетих за кофти случка в Диана на околовръстното при Люлин преди 7-8 години. При спускането на крика (крокодил май се казва) лоста му ми счупи корубата на страничното огледало. "Майстора" ми вика "няма проблем, ще го залепим" lol Казах му "разбира се, че има проблем. ще го смените". Последва луд скандал!! Дойде управител. Скандал и с него. Да уточня - те ми се караха. Случвали се такива неща, хора били и защо недоволствам, като ми предложили да го залепят. Покарахме се доста. По едно време вече избухнах да пали колата и да отиде да ми купува ново. В крайна сметка след цял загубен ден и доста изхабени нерви управителя се върна с добре изглеждаща, здрава коруба в същия цвят като колата ми. Не беше чисто нова, но беше ОК и лично той я монтира на колата ми. През това време и едно кафе не ме черпиха.
Историята продължава още [smilie=sarcastic.gif] Понеже си бях оставил другия комплект гуми на хотел следващият сезон пак трябваше да ходя там. По едно време усетих, че взимат преди мен коли дошли след мен. Питам ги какво става. Казват ми "помнят те от миналия път и никой не иска да те вземе". Бах мама му, все едно аз съм счупил нещо тяхно!
И така... Взех си всички гуми и повече в Диана НИКОГА!
Последно промяна от градско чедо на 15.11.2024, 12:41:33, променено общо 1 път.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Tuscany написа: 15.11.2024, 11:41:07 ще ми ги поправят, работят със Smart Repair
Ами на мен това ми звучи като добро предложение [smilie=pardon.gif]

Даже мисля, че могат да го поправят без да демонтират гуми от джанти.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

На такива големи гумаджийници няма да стъпя никога! От както съм шофьор следвам следната практика:

Гумите ги купувам от тях, но си ги монтирам при мой човек, когото познавам и му имам доверие. За София бих препоръчал център за гуми Европа в Овча Купел, за Пловдив - сервиз за гуми Тайърс, момчето прави много добър баланс.

Като съм ходил на големи гумаджийници по изключение ВИНАГИ ми изкарват някоя джанта крива, не ти позволяват да видиш машината.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Мнение от Tuscany »

Аз спрях да ходя на малък гумаджия точно след като ми изправи 4 джанти! :D
Нямам мой хора, уви. Звънях на Симо в Обеля, но ми казаха, че няма как да стане, толкова много коли имали. Абе, божа работа си е и това е ...
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Tuscany написа: 15.11.2024, 11:41:07 работят със Smart Repair
Според мен ги оправи. Така ще оправят и други (предполагам) дефекти по джантите.
Хубаво, че са си признали. Това за мен е позитивен отзив. Всеки греши. Важно е да си оправиш грешката подобаващо.
Успех и да се похвалиш!
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Tuscany написа: 15.11.2024, 11:41:07 работят със Smart Repair или да кажа аз нещо, примерно да ми сменят гумите безплатно. Видях 1-2 мнения във форума - едното добро, другото не.
До сега там съм си правил джантите и нямам забележки.
Даже съм качвал във форума, ако довечера не забравя ще ги потърся.
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Мнение от VesCo »

Някой може ли да даде информация/координати за ЧИТАВО място във Варна за смяна на гуми?
... та да не стават описаните по-горе ... случки :)
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Жижо - Почивка (Бриз да сме точни)
Послепис: аз отдавна не съм се занимавал със смени понеже на 2 коли съм със всесезонни. Един приятел (педант) ходи там и е доволен.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”