Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от Rangel »

6_without_10 написа: 11.11.2024, 19:22:33 Утре ще ги питам за едни континентал, обаче ако трябва още да ми стои там колата...предпочитам да си я взема. Днес изобщо не се сетих като ми звъннаха.

Еми...при това положение ще ида в Диана. Едва ли ще ходя кой знае къде зимата, а миналата година 5 годишни Клебер в големия сняг на Паничище се представиха отлично. Цената за една е 100 лв по-малко, а и имам някаква отстъпка с Кауфланд карта.
Вземи ги от Диана, но монтирай другаде.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Два пъти съм взимал гуми от ЕТ, пресни си бяха и без ядове.

Имат си някаква завера с Барум и Континентал, цените общо взето са от най-добрите.

Аз ако съм на колегата бих ги накарал те да ги сложат, ако и да почакам колата някой и друг ден. Няма да избяга.
Бееееее.....
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

krachunov написа: 11.11.2024, 19:47:41 Вадиш кола от магазина и отиваш в супера щото имаш карта [smilie=search.gif]
Картата от Кауфланд, дава отстъпка в Диана.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Ааааааа, моля да ме извините. Не знаех.
Иначе от диана и да си извадиш карта през cardBox пак имаш отстъпка.
Иначе подкрепям колегата, който каза да взима от там и да монтира другаде.
ABBC3_OFFTOPIC
Миналата зима беше последния път в който слагах при тях.
След като ми сложиха зимните не карах колата около седмица. Като тръгнах на път биеше ЯКО ама ЯКО ЯКО. За съжаление в този момент вече беше леш по гумаджиите заради сезонната смяна и нямаше как да отида веднага. След още една седмица отидох и обяснявам какво що (не съм искал безплатно да го правят). Плащам си за реглаж на предните, наглия гумаджия сваля всичките. Казвам му само предните - сопна се как можело да ми бие и от задни...викам ОКЕЙ айде.
Прави струва вика то гумите са криви настрани, общи глупости и лека полека взе да ме сапунисва да съм взимал нови гуми. (само за справка минах над 10 000 км зимата и нямаха проблем). Явно видят нова кола и решават, че колците с доматите ги ядем [smilie=sarcastic.gif]
Резнах го директно, че няма да купувам сега и взе да зяе - как като сме идвали да НИ решават проблемите, да сме идвали с пари... казах каквото си направил ми монтирай гумите, нови няма да купувам. Плащам допълнително свалените гуми и се връщам. Сложил секретния зад него на тезгяха и се ослушва за бакшиш. Питам го: секретния?
Той: ще ти го върна. И продължава да седи.
Отидох взех си секрета и заминах. Дребен жалкар.
В офиса им казвам ситуацията, че преди седмица са осрали монтажа и аз сега съм вътре с още пари. Тоя ми вика ми сърдете се на колегата. Да не говорим че имах познат с кола на 10 км от магазина и тея му викат джантите са криви. А човека има взимане даване със сервизи вика я да ми покажеш. Та ги хвана мишоците.
За това от диана САМО купуваш, може и застраховка да ти направят за новите гуми. Но монтаж другаде.
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Мнение от РАПАН »

Сега като купувах гумите от Диана, първоначалната цена която ми каза продавача беше 201 лв и Ст. на гума с макс отстъпка чрез фирмата в която работя.Но имаха голяма опашка сутрин в 09 ,запазих си гумите. Връщам се късен следобед ,реших да ги монтират другаде.Общата цена за 4те гуми беше 800лв и 50ст. Не знам защо се получи така. [smilie=hunter.gif]
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

РАПАН написа: 11.11.2024, 21:11:59 Не знам защо се получи така
И аз имам подобен случай с тях. В моя полза.

Ценообразуват едно към как им дойде
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

tuningmania написа: 11.11.2024, 10:08:40 Не но би било добре да започнем да го правим. Не от желание да си усложняваме Живота а заради спадането (ако не го виждаш, просто не си прави труда да ми отговаряш) на качеството на изделията..
Предния ми пост го написах, защото много хора стигат до крайности за едно нещо и безхаберие за много други неща!
Ама иначи се товарят, чак и минуси ми слагат [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

The Hooligan написа: 11.11.2024, 21:56:47 Предния ми пост го написах, защото много хора стигат до крайности за едно нещо и безхаберие за много други неща!
Ама иначи се товарят, чак и минуси ми слагат
Споко така сме си ние. Лайк на Миро за поста и си 6.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Цецо75 написа: 11.11.2024, 20:29:18 Два пъти съм взимал гуми от ЕТ, пресни си бяха и без ядове.

Имат си някаква завера с Барум и Континентал, цените общо взето са от най-добрите.

Аз ако съм на колегата бих ги накарал те да ги сложат, ако и да почакам колата някой и друг ден. Няма да избяга.
Освен това са с много по добро качество от на всички други които съм вземал. Явно са с качеството за официален представител.
Сравнете ги с акумулаторите. Качеството на закупен от там и другите.
Дори и да са със стар дот и с по висока цена ЗАСЛУЖАВА си.
Лично мнение.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Това с акумулаторите е някаква шега нали? Моя не избута и 3 години от там. По гаранция го смениха и взеха новия от там, дето си взимам аз, щото ми е най-близко и работят това от 20 години. Та нищо специално няма в акумулаторите им.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Rangel написа: 12.11.2024, 10:16:18 Та нищо специално няма в акумулаторите им.
Сега ще излезе, че и гумите идват от едно и също място [smilie=sarcastic.gif]
b5202s

Шкода Новак

Мнение от b5202s »

Мили колеги шофьори. Полемиката не е зимни или всесезонни гуми! Въпроса е дали да карам с летни гуми през зимата. Ето първи сняг в София и e мазало. Слушам половината колеги в офиса още са с летните гуми, но за сметка на това понеже мокро и кишаво дошли с коли на работа. Сутринта едно ауди 5-ца пред училището първо не може да спре, после не може да тръгне! И така с летни гуми на първи, втори и т.н. сняг винаги ще е забавно или трагично въпрос на гледна точка!

П.С.
Аз лично изневерих на себе си и си купих 4 зимни гуми Континентал за новия Kamiq като дойде, реших че като ще е гарга да е рошава.
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Много от хората със сезонни гуми си пазят зимните за "истинската зима". Да не би да им се изтъркат, ако ги сменят още ноември месец. За октомври пък да не говорим. Други пък откровено ги мързи и чакат последния момент. Трети все нямат време и т.н. Дори Само 10% да са още с летни гуми в София и мазалото е пълно. Като тази сутрин.
6_without_10

Шкода Новак

Мнение от 6_without_10 »

Аз ще я изкарвам с летните днес...исках да ми сложат зимни - свърши ли са се в Шкода всички, имаха две налични, иначе щяха да свършат работа. Сега си поръчах до нас да дойдат едни от Диана, кога ще дойда, къде ще ги слагам, не се знае още. Ще завия два пъти в града днес и това ще ми е на тоя етап карането. Мислех да изляза на някъде, ама като гледам май ще пропусна. До петък обаче трябва да съм я обул, че ме чака пътуване.
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

И аз днес покарах с летните гуми. Хем че станах в 6:20 сутринта и се прибрах в 10:40. Обикалях из София по ангажименти.
Проблеми 0. Спира, тръгва все едно че карам в мокро време. Не виждам разлика с летен дъжд в момента.
Ще ги сменя следобяд, на джанти са ми зимните. Един час работа с все мързелуването.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”