Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Anuwar

Шкода Новак

Мнение от Anuwar »

Привет, момци!

Карок 2023г. 1.5 бензин - не че има значение за проблема...
При по-рязък завой, преминаване с по-висока скорост през спящ полицай или дупка...се включват чистачките и правят един оборот все едно съм натиснал еднократно лоста надолу (еднократно почистване без течност).
Предполагам е релето и нямам никакъв друг ход освен посещение на ЕТ, но ако все пак някой има друга идея, то бих бил благодарен да я сподели...

[smilie=pleasantry.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Лостчето добре ли е центрирано в нулево положение? Или го прави и на Auto?
Anuwar

Шкода Новак

Мнение от Anuwar »

FaKeR написа: 03.01.2025, 16:50:49 Лостчето добре ли е центрирано в нулево положение? Или го прави и на Auto?
Уж е добре центрирано. На коя позиция казваш Ауто - INT ли, т.е. разчитаме на сензора за дъжд? Прави го, когато лостчето е в неутрално положение (OFF), т.е. не се очаква нищо от чистачки/пръскалки.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Anuwar написа: 03.01.2025, 17:08:32 Уж е добре центрирано. На коя позиция казваш Ауто - INT ли, т.е. разчитаме на сензора за дъжд? Прави го, когато лостчето е в неутрално положение (OFF), т.е. не се очаква нищо от чистачки/пръскалки.
Предполагам колегата има предвид да го тествате като е на Ауто дали пак прави номера. И да го прави и да не го, на мен ми изглежда като гаранционен проблем и не е нещо, което следва да си ремонтира сам собственикът. Явно при уж изключено положение превключвателя се чуди(е на границата между двата режима) и като тръсне сработва погрешно.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Anuwar,

И при мен се появи :( Кодиак със сензор за дъжд. Пускат си се на собствена инициатива, независимо, че лоста е на OFF, а и дъжд няма и съм изключил сензора от медията така или иначе. Някой път правят един замах, а някой път почват да досаждат и като чукна лоста веднъж надолу, спира.

Някой колега с достъп до базите на Шкода, не може ли да види дали няма сервизна информация по въпроса? Вероятно има и други случаи.

todor87, ЦецоNOL ;)

Колега, ако нещо ти кажат в ЕТ, пиши. Аз вероятно ще ходя, но сега колата ми трябва и не мога да се занимавам с ЕТ.
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Цецо75 написа: 03.01.2025, 18:19:58 Някой колега с достъп до базите на Шкода, не може ли да види дали няма сервизна информация по въпроса?
Адаш
Понеделник ще проверя по рамата ти в Еура Тек.
Вчера поръчвах части по на @YYakovliev рамата и му излезнаха две сервизни акции , които има.
Ще видя и ще пиша🤜🤛
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Поразгледах TPI-та от 23 и 24...няма нищо споменато за такъв дявол [smilie=search.gif]
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Мнение от РАПАН »

На Октавия ми то направи това скоро при преминаване на неравност на пътя,имам съмнение за превключвателя дали е бил на 1 позиция,но и да е бил 5мин преди ситуацията не се включваха ,времето беше ту вали ,ту не вали.Как работи този сензор,при някакво натрупване на водата ли? Проверих лоста,но не помня на каква позиция е било.Втора ситуация имах,тогава лоста беше на 1 ниво ,върнах го и нямах самостоятелно активиране на чистачките от тогава.Ще го следя този казус.
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

И при мен се случва това много рядко, не мога да хвана точно кога и защо, но май това с преминаването през неравност го има [smilie=search.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

РАПАН написа: 06.01.2025, 08:41:10 На Октавия ми то направи това скоро при преминаване на неравност на пътя,имам съмнение за превключвателя дали е бил на 1 позиция,но и да е бил 5мин преди ситуацията не се включваха ,времето беше ту вали ,ту не вали.Как работи този сензор,при някакво натрупване на водата ли? Проверих лоста,но не помня на каква позиция е било.Втора ситуация имах,тогава лоста беше на 1 ниво ,върнах го и нямах самостоятелно активиране на чистачките от тогава.Ще го следя този казус.
Ако има вода по горният ръб на стъклото (или по ръба на тавана) и тръгнат вадички в следствие на подскок или завой вероятно е нормално датчика да се задейства (в зависимост от това колко чувствително е настроен). Аз съм си настроил моят датчик да е на най-слаба сетивност и такова нещо не ми се е случвало. А и обикновено стои на нулева позиция, на Ауто го слагам само като наистина очаквам чистачките да работят (дори при много слаб дъжд не слагам Ауто).
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

При мен си го прави дефинитивно на нулева позиция, даже и при изключен сензор от медията.
Бееееее.....
Anuwar

Шкода Новак

Мнение от Anuwar »

Цецо75 написа: 03.01.2025, 18:19:58 Anuwar,

И при мен се появи :( Кодиак със сензор за дъжд. Пускат си се на собствена инициатива, независимо, че лоста е на OFF, а и дъжд няма и съм изключил сензора от медията така или иначе. Някой път правят един замах, а някой път почват да досаждат и като чукна лоста веднъж надолу, спира...
Момци, то явно при доста хора е налице... :)
Сигурно е някоя тайна екстра на Шкода, която и Мерцедес нямат! :)
Аз не го връзвах със сензора за дъжд, а по-скоро с колебание между OFF и еднократното включване с натискане надолу, но има логика.
Като се замисля и задната чистачка рядко го прави този номер...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не мисля, че е сензора, защото го прави, и когато лоста е на 0. А аз специално пробвах и да изключа автоматичните чистачки от медията - пак го прави.

Според мен е превключвателя или кофти окабеляване. Няма как да е реле, тези коли нямат механични релета... надявам се.

Ако не се лъжа, някой със Супърб се беше оплакал, че даже му се пускат при загасена/заключена кола.
Бееееее.....
Romel_00

Шкода Новак

Мнение от Romel_00 »

Наскоро си взех Камик със тъмно сив металик и го подкарах малко офроуд на планината и беше окалян и след като го измих на автомивката установих, че има една драскотина по боята на шофьорската врата. Дали от Еуратек ще премахнат гаранционно драскотината?
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

По гаранция - НЕ, но по КАСКО - ДА.
Зависи каква е драскотината - може и само с полиране да мине.
Пусни снимка
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”