Купуване на нова кола - въпроси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Явно ще трябва да го кажа по друг начин.
Отваряш ценовата листа и ако тя е като на Шкода с едни зачертани цени и едни други по-ниски след тях - не чакай отстъпка.
Ако е без зачертани цени - търси си отстъпка от 5-10%
Отваряш ценовата листа и ако тя е като на Шкода с едни зачертани цени и едни други по-ниски след тях - не чакай отстъпка.
Ако е без зачертани цени - търси си отстъпка от 5-10%
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
-
nyto
Бях днес на тест драйв, и се съгласиха да смъкнат 1000лв от цената на 59400лв конфигурация, само защото казах, че бих платил кеш. Единствения проблем беше, че не ми хареса колата, така че няма значение 
-
Emo87
- Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
Колега, каква и организацията с тест драйва?nyto написа: 19.11.2021, 13:39:58 Бях днес на тест драйв, и се съгласиха да смъкнат 1000лв от цената на 59400лв конфигурация, само защото казах, че бих платил кеш. Единствения проблем беше, че не ми хареса колата, така че няма значение
Предварително ли се обаждаш и правиш заявка или направо на място в ЕТ?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
При нас 3 пъти се случи без предварителна уговорка. Това ЕТ Варна. С предварителната през сайта нищо не се случи 
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Формите на сайта никой не им обръща внимание. И за оферти и за тест драйв, незнам защо стоят там.
Звъниш и си уговаряш. Може и да се изтресеш директно, ама вероятността някой друг да е взел колата е сериозна, поне за София е така.
Звъниш и си уговаряш. Може и да се изтресеш директно, ама вероятността някой друг да е взел колата е сериозна, поне за София е така.
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
В Пловдив им обръщат
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Аз съм искал 3 пъти оферта през уеба и то Май-Юни, когато положението не изглеждаше толкова зле. Нулева реакция отсреща. Тест драйва също, ходих на крак да заявя.
Бееееее.....
-
Emo87
И сега глупавия въпрос - заплаща ли се това удоволствие и какво е времетраенето на тест драйва?
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
Не се заплаща, все пак искат да ти продадат кола.Emo87 написа: 20.12.2021, 08:48:35 И сега глупавия въпрос - заплаща ли се това удоволствие и какво е времетраенето на тест драйва?
Времетраенето зависи от теб и от настроението на представителя на ЕТ. Аз съм правил 2 тест-драйва - единият в София Надежда, който трая 40-50 минути и един във Варна - 20-тина.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не се плаща. Времето не помня - нещо като 30 мин. То много си зависи от фазите на луната. На много колеги са им давали повече да карат ама с човек от ЕТ до тях. На мен ми хвърлиха ключове и ми казаха да се върна след 30 мин. На мен ми стигнаха, предвид факта, че няма човек от ЕТ при мен 
Предполагам, че ако искаш по-дълго да я караш, може да се договорите. Но съм чувал, че при други марки можеш да вземеш колата за 24 часа примерно. В ЕТ такива филми май няма или поне за простолюдието няма.
Предполагам, че ако искаш по-дълго да я караш, може да се договорите. Но съм чувал, че при други марки можеш да вземеш колата за 24 часа примерно. В ЕТ такива филми май няма или поне за простолюдието няма.
Бееееее.....
-
Emo87
Колега, мога ли да ти пиша на лично, да те поразпитам за комбито 1.5 бензин?milencv написа: 03.03.2021, 10:07:03 Здравейте,
Тествах днес Октавия комби 1.5 бензин – общо взето – дават ти ключовете и самостоятелно се разхождаш из София... Това от една страна е добре, защото пробваш каквото си искаш без никой да ти виси на главата и притеснява. От друга пък нямаше някой подробно да ми обясни къде какво, как. А като се върнах продавачът беше нещо зает с друг клиент и след като повисях – отложих разговора за друг път. Даже не разбрах нивото на оборудване на колата, която тествах (предполагам че е най-високото каквито са тестовите коли).
Иначе колата – много добре я усещам. Обикновено като седна в друга кола – ми трябва някакъв период на свикване и адаптация – а с тази си паснахме веднага. Супер лесна за управление и возията е ОК. Нарочно нацелвах дупки и минавах на скорост през спящи полицаи – колата си обира неравностите „мазно” (това – за разлика от KODIAQ-а на един познат – което намирам за странно). Само не ми хареса че видимостта през задното стъкло е почти никаква (трябваше да я снимам). Явно и самото стъкло – като сечение спрямо погледа – е малко – и като погледна в централното огледало виждам само централната 1/3-та от него (защото облегалките за врат на задните седалки почти изцяло закриваха останалите 2/3-ти.
Единствено – уж бях нацелил на Комби. Ама някак си като сравнявах тестовата комби с единствената изложена Октавия Седан* (в шоурума на Тотолебен)- последната все ми се струваше по-яка и някак си съм обхванат от колебания. Освен ако едното не е било по-октавия от другото – знам ли…
Уж двете са абсолютно еднакви коли – само със различни задници – но Седана* ми изглеждаше отвсякъде по-добър – че даже и по-голям ;о) Явно е субективно усещане – може от цвета – тестовата беше кафява, а Седана* тъмно син (този който е по каталозите).
Та май ще потествам и Седан*-варианата – за да си изясня чисто визуално какво предпочитам.
Тъпото е че тази коли все още почти не ги виждам по улиците и не мога да съпоставя, кой цвят би пасвал най-добре.
Пак въпроси към вас – ако някой има инфо:
(1) В шоурума в Надежда – освен основния тъмносин цвят (с който е в каталозите) – има ли изложени други цветове седан * - за да знам – дали да не се поразкарам и там да погледам?
(2) Струва ли си човек да доплати за навигация? Щото 1-во си мислех да ползвам или GSM-а или едно друго GPS-че, което ползвам в настоящата кола. Обаче тук не виждам много подходящи места – да го плясна там – централния дисплей ограничава тези възможности. Пък не искам да го слагам по стъклото – пречи ми на видимостта.
(3) Ако взема кола от наличните „на склад” – има ли възможност да доплатя и да ми сложат такава навигация (още преди взимането на колата)?
(4) А какво мислите за Keyless Go (безключове палене) и Keyssy Full (безключово отключване и палене). Бих предпочел да си отключвам и паля с ключе – както в досешните ми коли – но нЕма такава опция. Доколко това повишава риска от кражби? И доколо Keyless Go е по-удачен от гледна точка на кражбите спрямо Keyssy Full?
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Разбира се - ще се радвам да помогнаEmo87 написа: 20.12.2021, 09:17:42 Колега, мога ли да ти пиша на лично, да те поразпитам за комбито 1.5 бензин?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
1) В шоурума има каквото има. Няма гаранция какво има. В шоурума имат мостри на цветовете в един каталог с листа формат А4, които можеш да вземеш и да излезеш отвън, за да видиш как изглеждат на светлина. Можеш да вземеш и по-старите цветове (понеже почти всяка година добавят и махат цветове), за да сравниш по-новите с по-старите и да си направиш по-добра преценка (например, актуалното сиво сега е Graphite Gray, а преди бяха Quartz Gray и Business Gray).Emo87 написа: 20.12.2021, 09:17:42 Пак въпроси към вас – ако някой има инфо:
(1) В шоурума в Надежда – освен основния тъмносин цвят (с който е в каталозите) – има ли изложени други цветове седан * - за да знам – дали да не се поразкарам и там да погледам?
(2) Струва ли си човек да доплати за навигация? Щото 1-во си мислех да ползвам или GSM-а или едно друго GPS-че, което ползвам в настоящата кола. Обаче тук не виждам много подходящи места – да го плясна там – централния дисплей ограничава тези възможности. Пък не искам да го слагам по стъклото – пречи ми на видимостта.
(3) Ако взема кола от наличните „на склад” – има ли възможност да доплатя и да ми сложат такава навигация (още преди взимането на колата)?
(4) А какво мислите за Keyless Go (безключове палене) и Keyssy Full (безключово отключване и палене). Бих предпочел да си отключвам и паля с ключе – както в досешните ми коли – но нЕма такава опция. Доколко това повишава риска от кражби? И доколо Keyless Go е по-удачен от гледна точка на кражбите спрямо Keyssy Full?
2) Навигация според мен няма нужда да си купуваш заедно с поръчката. Ако колата е поръчана с 10" мултимедия, можеш по-късно (когато и ако решиш) да си добавиш навигация като само си платиш за нейната активация (тъй като устройството е едно и също и не се налага инсталиране или подмяна на хардуер). Такова по-късно плащане и активиране се предлага официално от Шкода. Затова пробвай външните навигации (от телефон или други) и чак тогава, ако не ти харесват или не ти вършат работа, плати 1600-те лева за активирането на фабричната навигация.
Ако колата има включена опцията SmartLink, имаш възможност за свързване на мобилния телефон към мултимедията (жично или дори безжично, ако е със SmartLink+), така че телефонът да изобразява изображението си върху дисплея на мултимедията. Така можеш да ползваш навигацията на телефона, а изображението да е на дисплея на мултимедията. За това има някои софтуерни ограничения (кои приложения на телефона са разрешени за това), за което аз не съм компетентен и ако искаш да пробваш тази опция, ще трябва да проучиш допълнително.
3) Виж отговора на (2).
4) Няма вече опция за отключване и палене с класически метален ключ. Мисля, че безключовото отключване може да се настрои да не става автоматично, а да изисква натискане на бутона на дистанционното, но паленето винаги е само с бутонa Start. Фабричното дистационно-ключ е с вграден immobilizer tag и след запалване ключът трябва да е там (в колата), иначе двигателят или няма да запали, или по-късно ще загасне. Ако обаче бандитите тайно са ти клонирали ключа (някъде по сервизи или другаде, където си го бил оставил), те ще успеят да запалят и да заминат. Алтернатива е да си сложиш твоя алармена система с втори immobilizer, който ползва допълнителен immobilizer RF tag (работи през Bluetooth), който да не го даваш никъде по сервизи (като за целта преди оставяне в сервиз вкарваш алармата в сервизен режим). В сервизния режим на алармата имобилайзерът се деактивира и съответно няма нужда да им оставяш там твоя immobilizer tag, така ще имаш някаква гаранция, че няма как да го клонират. Съответно по-късно, когато си вземеш колата от сервиза и си активираш отново алармата, те няма да могат да запалят мотора (или пък ще запалят, но след като тръгнат той ще спре).