Superb 2 - Проблеми и решения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Ел. печка не е като дизелова/бензинова.
Бензиновата/дизеловата работят без значение дали работи двигателя.Командва се с дистанционно.
Голямо удобство.
И на мен ми стана интересно за ел. печката.
Бензиновата/дизеловата работят без значение дали работи двигателя.Командва се с дистанционно.
Голямо удобство.
И на мен ми стана интересно за ел. печката.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
kograman
До колко аз разбрах, С2 ако не е италианец, би трябвало да има допълнителна ел. печка стандартно.Как работи:
- външна температура под 4 градуса
- парното на макс температура
- климатика и той включен
Трябва да се случи,че за 2-3м да духа топло, и колата да зягрява доста бързо.Подгрява и антифриза. Изключва се когато антифриза мине 60 градуса.
- външна температура под 4 градуса
- парното на макс температура
- климатика и той включен
Трябва да се случи,че за 2-3м да духа топло, и колата да зягрява доста бързо.Подгрява и антифриза. Изключва се когато антифриза мине 60 градуса.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Това за което говорите даже не е печка, а един елемент във въздуховодите на таблото. Самостоятелно не може много, много да топли. Измислено е да подпомага парното в началото, преди да загрее мотора. Между другото съм срещал доста изгорели такива. Вече печките, които подгряват антифриза са си допълнително оборудване.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
todor87, моят старият имаше такива нагреватели, зимата на -15С за 10 минути стрелката на антифриза отлепяше, а на 2-3 минута почваше да си духа топло.
Ако моите коли не са гаражни задължително щях да им поръчвам печки, това е нещо страхотно за зимата и разхода е много приличен.
Ако моите коли не са гаражни задължително щях да им поръчвам печки, това е нещо страхотно за зимата и разхода е много приличен.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Ок, може да имат допълнителни нагреватели по системата, но това няма нищо общо с печките.
- Mitak6
- Гараж: Skoda - Superb II PRAHA/facelift/led 2.0 TDI 2014 liftback
Здравейте, колеги ! Имам два проблема с моя Суперб ! Единия проблем е с Kessy системата . Колата не се отключва без да натисна бутона за отключване от ключа на колата. А втория проблем е с подгрева на задната седалка. Натискам бутона светва и веднага изгасва и не работи загряването. Ако някой има такива проблеми били ми споделил колко горе долу струва да се оправят тези проблеми.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
За първият проблем пробвай да смениш батерията на ключа, за вторият я закачи да видиш каква грешка дава.
- Mitak6
Смених батерията, но явно проблема е по-сериозен :/odo написа:За първият проблем пробвай да смениш батерията на ключа, за вторият я закачи да видиш каква грешка дава.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Нов ключ ще трябва най вероятно. А за втория проблем си трябда диагностика. Може и да просто изгорял предпазител, може и самия подгрев да е за смяна.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
- Mitak6
Благодаря, колега !skodko написа:Нов ключ ще трябва най вероятно. А за втория проблем си трябда диагностика. Може и да просто изгорял предпазител, може и самия подгрев да е за смяна.
- Mitak6
-
PetkoSuperB
- Гараж: Skoda SuperB 2 2.0 TDI-CR 170PS
Здравейте,
Ето един странен проблем. Когато си закупих колата SuperB 2 нагласих си точен час без никакъв проблем от копчето от ляво на таблото и търкалцата на мулти волана. Обаче дойде време за смяна на зимното време и като натисна бутона от ляво цифрата побелява готова за промяна, но като движа бутоните нищо не става. Правя го на изгасена кола и натисках всички бутони и нищо. Закачих колата на компютър и няма никакви грешки по арматурното табло. Единственото за което се сещам че може да е дало отражение е инсталирането на най-новите карти на навигацията от един специалист, но няма логика според мен. Нямам думи, какво се случи не знам![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ето един странен проблем. Когато си закупих колата SuperB 2 нагласих си точен час без никакъв проблем от копчето от ляво на таблото и търкалцата на мулти волана. Обаче дойде време за смяна на зимното време и като натисна бутона от ляво цифрата побелява готова за промяна, но като движа бутоните нищо не става. Правя го на изгасена кола и натисках всички бутони и нищо. Закачих колата на компютър и няма никакви грешки по арматурното табло. Единственото за което се сещам че може да е дало отражение е инсталирането на най-новите карти на навигацията от един специалист, но няма логика според мен. Нямам думи, какво се случи не знам
-
nikandre
Здравейте, искам да споделя и аз за един странен проблем. След като постоя малко над месец на паркинга февруари месец (така се случи, че не я карах) сега като я карам и при спиране се чува шум, стъргане, дори като тропане, особено като е от по-висока скорост, над 100. Чува се откъм предницата, предните дискове, може би. В Еуратек казаха да покрай, щели да се оправят дисковете. Но минах около 400 км и сякаш не изчезва, намаля сякаш само. Супърб, 2014, 4х4, дизел, 140 коня. Какво бихте ме посъветвали? Няма никакви индикации по таблото.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Натрупала се е ръжда и мръсотия по дисковете, защото не си я карал. Ако не е много зле работата трябва с каране да се изчистят.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!