RS-TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
RS-TDI
Гумите, не съм ги гледал колко тежат тези. Така е.
Но от премиумите, най леки бяха Дънлоп и Годияр.
9,2кг.и то 19.А 18 ките са по тежки по принцип.
Ще я прововеря Дебицата.
Но от премиумите, най леки бяха Дънлоп и Годияр.
9,2кг.и то 19.А 18 ките са по тежки по принцип.
Ще я прововеря Дебицата.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
RS-TDI
8,8 тежи.
Браво.
Били 1към 1 с някакъв стар Дънлоп гт.
Мното ги похвалиха гумаджиите.
Браво.
Били 1към 1 с някакъв стар Дънлоп гт.
Мното ги похвалиха гумаджиите.
GUNTER SERVICE

- TSI-LK
- Гараж: TDI
RS-TDI
Още с идването на колата бях решил, че сервизни интервали чак на 30 000км. няма да правя.
За мен това е безумие да се кара толкова много с едно масло, особено в нашата реалност.
Затова мислех на около 15000км. да го сменя.
Първоначално и първосигнално мислех да е Кастрол, но след подсказка от човек на когото вярвам в тази област, взех ето това
Буквално неговото изказване беше следното: "AMSOil е класи над всичко останало! ... Аз повече не искам да чуя за друго масло"
Та на 13600км. махнах оригиналния Кастрол.
Никак не съм очарован от омазващите му свойства след такъв пробег. Дори ако трябва да се вглъбя по - сериозно, сякаш при протриване с пръстите се усеща някаква абразивност.
Шишенцата са по 946мл., та взех 5 тубички с филтър.
Самият филтър е обърнат с лице надолу, насочен към пътя.
Положителното е, че се оттича всичко, а отрицателното е, че малко поомазва пейзажа ( но пък се чисти де ).
В заключение ще кажа, че 10 000км. е таванът на фабричното масло, което определено е доста прехвалено!
За мен това е безумие да се кара толкова много с едно масло, особено в нашата реалност.
Затова мислех на около 15000км. да го сменя.
Първоначално и първосигнално мислех да е Кастрол, но след подсказка от човек на когото вярвам в тази област, взех ето това
Буквално неговото изказване беше следното: "AMSOil е класи над всичко останало! ... Аз повече не искам да чуя за друго масло"
Та на 13600км. махнах оригиналния Кастрол.
Никак не съм очарован от омазващите му свойства след такъв пробег. Дори ако трябва да се вглъбя по - сериозно, сякаш при протриване с пръстите се усеща някаква абразивност.
Шишенцата са по 946мл., та взех 5 тубички с филтър.
Самият филтър е обърнат с лице надолу, насочен към пътя.
Положителното е, че се оттича всичко, а отрицателното е, че малко поомазва пейзажа ( но пък се чисти де ).
В заключение ще кажа, че 10 000км. е таванът на фабричното масло, което определено е доста прехвалено!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
RS-TDI
То, и амсойл-а не е “Краля на маслата”, но т’ва е друга тема. Важно е да е доволен колегата! И да си свирка карайки колата, която му доставя кефtodor87 написа:Фабричното не е Кастрол колега
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
RS-TDI
Като масло аз съм най-доволен от Royal Purple, а съм пробвал от почти всички възможни.
При еднакъв начин на шофиране температурата на маслото е била най-ниска с това масло, и то осезаемо.
Отделно звука на двигателя с това масло беше, как да кажа, най-нежен.
При еднакъв начин на шофиране температурата на маслото е била най-ниска с това масло, и то осезаемо.
Günter Stg 1
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
RS-TDI
Идеално масло си взел колега, аз също съм такова, но 10/40 премиум протекшън.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- TSI-LK
- Гараж: TDI
RS-TDI
Дали е най - якото масло нямам идея, но засега мисля, че е по - добре от Кастрол-а.
Доста мазно се държи на пипане, а и всичките коментари ме засилиха към това решение.
Аз го взех от Влади от Пловдив ( Bparts )
Познаваме се от доста години и винаги пазарувам от него. Вносители са.
Нямаше да е лошо да има голяма туба, но... ово йе стандарт![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Доста мазно се държи на пипане, а и всичките коментари ме засилиха към това решение.
Аз го взех от Влади от Пловдив ( Bparts )
Познаваме се от доста години и винаги пазарувам от него. Вносители са.
Нямаше да е лошо да има голяма туба, но... ово йе стандарт
-
Motorhead
- Гараж: Октавия 3
RS-TDI
При мен обикновено държи 105С на маслото с кастрола.Колко би паднала с американското?dimibo написа:Като масло аз съм най-доволен от Royal Purple, а съм пробвал от почти всички възможни.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
RS-TDI
Амиии, при мен падна със 7-8 градуса, от 129 на 121-122, но това при диапазон 120-130С, и при скорост 190-200, постоянна, лятно време при външна темп около 30С, 2.0TDI-CR, 140кс, Супърб 2 комби, комби-то го споменавам поради аеродинамиката, съпротивлението на въздуха при тези условия.Motorhead написа: При мен обикновено държи 105С на маслото с кастрола.Колко би паднала с американското?
Тези товите 105С при какви условия на шофиране са и на какъв двигател? Защото аз в сегашното време и в градско-извънградски условия рядко стигам 100-те градуса, все е около 95С, в момента съм с Ravenol WIV III 5w30,
Günter Stg 1
-
Motorhead
- Гараж: Октавия 3
RS-TDI
При мен 1.8ТSI при сешните условия и на градско е толкова 105С.Не ми харесва този кастрол ЛЛ.При по високи температури навън ,от миналото лято например ,и по видока скорост е стигала до 110С но това което ме тревожи е ,че маслото става направо като вода и долавям тракане подобно на дизел а мотора по принцип е изключително безшумен на ниски обороти.