Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

odo написа: 04.01.2019, 17:46:37 Сега съм с Газпром 100, не усещам разлика спряло Шел 100.
Аз зареждам САМО Газпром - съответно GDrive, ако няма - обикновена нафта. Усещам лека разлика в поведението на колата, касаещо ускорение и мощност. Определено смятам, без да искам да правя реклама, че нафтата на Газпром е много добра.

Относно добавките - слагам често такава на ХАДО, не съм усетил полза/вреда, може би щом не се е стигало до ремонт е добра [smilie=yahoo.gif]

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
georgi2140

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2
2.0 TDI,BMM 140PS

Мнение от georgi2140 »

Само Газпром,и само G-Drive...от време на време сипвам добавка BDC на бардал.Не знам дали е от добавката,но колата попушва малко,докато загрее.Много съм питал,като сипвам само от скъпата нафта,нужна ли е тази добавка,но никой не дава категоричен отговор....амиии,може и с нея...може и без нея...Иначе,като вървене,мощност и палене,нямам никакъв проблем.
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

Мисля си че всички бензиностанции от време на време зареждат хубави горива ( или някакъв химичен бъркоч) за да може да зарибяват клиенти временно . А после питайсе ако щеш все от това гориво и зареждам пък не върви .Сигурно нещо на мотора му има.
Случвало ми се е да отида на бензиностанция и да попитам служителя тази нафта която продавате имали в нея БИО дизел. Отговор ... [smilie=scratch_one-s_head.gif]
ми незнам тои шефа само знае .
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Мнение от Scub40 »

takew написа: 28.05.2019, 22:33:21 От къде зареждате Adblue?
Веднъж съм зареждал в ЕТ и оттогава само от Ромпетрол в Надежда,на Ломско,на пистолета.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Качество на Българските горива - измерване с октан метър

Мнение от vankissa »

Ако времнно бутна темата в насока добавки за безнин дали ще е драма?
Понеже все дизели карам - задължително си слагам Bardahl BDC.
Скоро обаче ще дойде бензинов наследник на Омегата и се появяват питания в тази насока. Знам, че Bardahl имат съответните продукти, но никога не съм попадал на обратна връзка от изполването им.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Качество на Българските горива - измерване с октан метър

Мнение от odo »

vankissa написа: 30.08.2019, 15:54:28 Ако времнно бутна темата в насока добавки за безнин дали ще е драма?
Понеже все дизели карам - задължително си слагам Bardahl BDC.
Скоро обаче ще дойде бензинов наследник на Омегата и се появяват питания в тази насока. Знам, че Bardahl имат съответните продукти, но никога не съм попадал на обратна връзка от изполването им.
Фабията я карах с обикновен бензин и добавки, после започнах да я зареждам с 95 Vpower и не намирам никаква разлика.
Така че моят съвет е да си сипваш хубав бензин и да не се занимаваш с добавки.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

odo,
Ако си ти този, който премести питанката ми в точната тема - Благодаря!
Ще я изчета първо - дано има мнения за конкретни продукти/добавки за бензин.

Иначе, в началото вероятно ще съм много вниманетелен от къде сипвам бензин.
Голфчето ми е бензин/газ и ползвам ОМВ, но покрай цената на газта и това, че бензин му трябва до достигане на 30 градуса работна температура, хич не съм се замислял колко точно бензин гори, та да обръщам внимание на разход/цена/качества.

Въпроса с добавките има две страни:
> икономически - дали евтин безнин с добавка би било по-изгодно спрямо по-скъп такъв;
> застраховка - в смисъл, че добавка би могла да компенсира партида гориво с влошени качества.

Друга е и темата, че скъпото гориво не винаги е оправдано (опита ми е с нафта предимно до момента). Лично съм стигал до продавач на добавка, която се слага в по-скъпата нафта на ОМВ, т.е. в конкретния регион не получаваш това за което мислиш че плащаш...
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "vankissa" -
vankissa написа: 30.08.2019, 17:23:04Лично съм стигал до продавач на добавка, която се слага в по-скъпата нафта на ОМВ
Взимай си Добавка от този Човек и няма да сгрешиш ;)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

tuningmania написа: 30.08.2019, 17:33:22 Взимай си Добавка от този Човек и няма да сгрешиш ;)
Да де ама тя за нафта :)
А чакам бензинче да замести досегашната нафта :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

vankissa написа: 30.08.2019, 17:23:04 Въпроса с добавките има две страни:
> икономически - дали евтин безнин с добавка би било по-изгодно спрямо по-скъп такъв;
> застраховка - в смисъл, че добавка би могла да компенсира партида гориво с влошени качества.

Друга е и темата, че скъпото гориво не винаги е оправдано (опита ми е с нафта предимно до момента). Лично съм стигал до продавач на добавка, която се слага в по-скъпата нафта на ОМВ, т.е. в конкретния регион не получаваш това за което мислиш че плащаш...
Не съм експерт в горивата и работата на двигателите, но за почти 40те ми години живот съм стигнал до следния "генерален" извод:
"Повечето неща, които са проектирани и създадени за определена цел, са по-добри от други сходни, които са подобрени/преработени/нагодени да имат качествата на първите."

Преди 2-3 години бях на една презентация на ОМВ във връзка с пускането на новият им бензин 100 октана (който ако не се лъжа гарантират, че е над 100 октана) - та там имах възможността да си говоря с главния технолог на ОМВ - австриец, чието име не помня.
Човекът обясни, че във въпросният бензин има такива присадки и добавки и са така "свързани" с горивото, че няма как това да се постигне с едно просто бухане на добавка в резервоара. Не помня колко години разработки на няколко отдела е отнела разработката на това гориво. Отделно имаше някакви подробности за мазането с незнам си какви частици на буталата и цилиндрите на моторите и тн и тн...

Също така силно се съмнявам ОМВ да купува добавка от когото и да било. Друг е въпроса, че някой може да се рекламира, че им продава добавки, което е малко абсурдно :)

И без грам да искам да те засегна - караш коли на доста години - те са видели какво ли не - и като гориво, и като поддръжка, и като отношение/шофиране.
А ако ще си правиш сметката коя от двете схеми е с Х стотинки по-изгодна от другата - по-добре ползвай трамвай/автобус/метро.

Аз лично зареждам само и единствено от големите вериги. ОМВ, Шел, Ромпетрол, Петрол и много рядко Еко.
Не помня някога да съм имал проблеми с мотор, горивна помпа или сходни неща, които се влияят от качествата на горивата.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Най-важното е да се знае, че добавките са химия преди всичко и прекалената им употреба не е препоръчителна.
За дизела - най-доброто е 2Т масло, но пълна синтетика.Тук няма драми, защото основното на маслото е да маже капризните компоненти и основно помпата.
За бензин , слага се единствено и само при нужда, ако например няма откъде да се зареди нужният октан.
Не случайно масово на добавките пише да не се използват с бензин 100 октана.
Последно сложих брутална на Марли 1.5л за около 180лв, която е топ на топа за цялата система.
Вместо добавка е по-добре да се инвестира в честа смяна на горивен филтър например.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

redalex написа: 30.08.2019, 17:49:17 Също така силно се съмнявам ОМВ да купува добавка от когото и да било. Друг е въпроса, че някой може да се рекламира, че им продава добавки, което е малко абсурдно :)
Може би не съм се изразил правилно... Не твърдя, че някой продава добавки на ОМВ, а по-скоро, че разликата между обикновенната им нафта и по-скъпата такава се изразява в добавка, вероятно тяхна разработка, продукт на анализи, тестове и прочие, която обаче ръчно се добавя към горивото.
Тааааа, бях попаднал преди години на човек, който прави смесването и за да продава въпросната субстанция, то значи тя не се ползваше по предназначение. Тази схема може и да не съществува днес, но насади в мен представата, че това какво пише на колонката не винаги отговаря на реалността.

Иначе, не съм напълно сългасен с теб.
ОМВ са голяма корпорация - вероятно влагат много в развивитето на своите продукти. Това обаче важи и за Лики Моли на пример... А подобни примери има във всяка една сфера и особено в автомобилостроенето. Цялата тунинг индустрия на това се базира всъщност. Шкода са сложили някво турбо в твоя автомобил - то е продукт на много анализи и разрабокти, ама това далеч не означава, че ако му сменим перката с друга, разработена от нисшова комания, специализирана в изработката на турбини, това ще е зле за твоя автомобил.

п.с.
с добри чувства разбира се :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

С това съм съгласен, нo не мисля, че качественото гориво е “къф да е бензин” + “мега яката добавка”...
Последно промяна от redalex на 30.08.2019, 21:29:43, променено общо 1 път.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

redalex написа: 30.08.2019, 21:14:05ни не мисля
Въпреки правописната грешка те разбрах и съм напълно съгласен.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

А някой ще ми обясни ли, защо като слагам от най ефтината нафта от 2 лв, колата ми диша и върви с лекота, няма регенерации, а сложа ли от голяма верига, се задушава, не е така пъргава и регенерациите са постоянни?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”