Баш!Мичев написа: 09.02.2024, 18:26:11 На мен ми прилича сякаш някой камион/ремарке го е подбрало, но определено не и на мястото където е сниман автомобила.
Застраховане и правно съдействие пред съда
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Да използвам темата да благодаря на Васко @_v_, за съдействието ! С негова помощ успях да променя (в моя полза) решението на Булстрад, които първоначално се дръпнаха и отказаха да ми изплатят обезщетение за надрана джанта + наранен борд на гумата
Накратко историята : след като си "цъкнах" жантата и гумата, чрез онлайн приложението на Булстрад снимах, писах обяснения и изпратих всичко нужно, за да задвижат нещата по моята претенция.
Получих отговор с това по експертна оценка какво смятат да платят - гума - нова, джанта - за ремонт/боя.

След няколко дни пичовете ми върнаха нов мейл, чрез който ми съобщават, че поради липса на свидетели на "случката" ми отказват да изплатят обезщетение

Вече тук Васко пое нещата в свои ръце и сътвори една "напоителна" жалба. В рамките на седмица от Булстрад рЕзко обърнаха палачинката и ми преведоха съответната сума без повече въпроси![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

Накратко историята : след като си "цъкнах" жантата и гумата, чрез онлайн приложението на Булстрад снимах, писах обяснения и изпратих всичко нужно, за да задвижат нещата по моята претенция.
Получих отговор с това по експертна оценка какво смятат да платят - гума - нова, джанта - за ремонт/боя.

След няколко дни пичовете ми върнаха нов мейл, чрез който ми съобщават, че поради липса на свидетели на "случката" ми отказват да изплатят обезщетение

Вече тук Васко пое нещата в свои ръце и сътвори една "напоителна" жалба. В рамките на седмица от Булстрад рЕзко обърнаха палачинката и ми преведоха съответната сума без повече въпроси
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Казал съм аз, Васко е Голям!
-
MapTo_D
- Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
- Обратна връзка:
Много ме кефи как рязко променят мнението си.
И не мога да повярвам, че има хора, които не си търсят правата при отказ.
Колега от работа се е нашил сам в някакво колче на магазин, бебето нещо ревяло, не знам как, та така е огънал вратата, че дори не може да се отвори отвън, не се сваля и стъклото. Каското му е към Армеец доколкото разбрах. Той също има грешка - писал е, че е паркинг щета, намерил така колата. Ама и така да е. И тия от Армеец отказват да му признаят и оправят щетата, нямало как това да е паркинг щета. И той примирен, чуди се къде да си води колата да я оправят и да си плаща, а че плаща 1500лв за каско явно няма значение.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
И не мога да повярвам, че има хора, които не си търсят правата при отказ.
Колега от работа се е нашил сам в някакво колче на магазин, бебето нещо ревяло, не знам как, та така е огънал вратата, че дори не може да се отвори отвън, не се сваля и стъклото. Каското му е към Армеец доколкото разбрах. Той също има грешка - писал е, че е паркинг щета, намерил така колата. Ама и така да е. И тия от Армеец отказват да му признаят и оправят щетата, нямало как това да е паркинг щета. И той примирен, чуди се къде да си води колата да я оправят и да си плаща, а че плаща 1500лв за каско явно няма значение.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Аз навремето си "признах", че по невнимание на заден ход преместих една бетонна саксия и Алианц платиха без проблем
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Само да вметна , че каското покрива щети и по Ваша вина , не разбирам защо все още много хора опитват да се изкарат невинни и попадат в казуса с неверните данни и описания несъответстващи на събитията.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Това е така, но имайте предвид, че могат да откажат обезщетение поради 'груба небрежност', та не прекалявайте.
-
silent
Не всичко покриват . Някои неща ги водят груба небрежност и отказват плащане. Пример огънат ръб на вратата поради удар при незатворена врата.DoH_KuXoT написа: 03.03.2024, 10:43:48 Само да вметна , че каското покрива щети и по Ваша вина , не разбирам защо все още много хора опитват да се изкарат невинни и попадат в казуса с неверните данни и описания несъответстващи на събитията.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Истина е, че често (особено преди) застрахователите много често ползваха "грубата небрежност" за да отказват обезщетение, но съгласно съдебната практика много малко хипотези наистина попадат наистина под дефиницията "груба небрежност". В тази връзка съветвам, когато застраховател ви откаже на такова основание да направите консултация с юрист/адвокат, който е наясно с материята, за да сте сигурни, че не ви се дължи обезщетение в случая.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Големи благодарности на Васко @_v_, с лекота се работи с него. В рамките на 3 дена получих оферти от 4-5 застрахователя и преподписах. ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
VRS
- _v_
Здравейте, наскоро приключи на съдебна фаза казус с Лев Инс, които отказаха доброволно да изплатят обезщетение за откраднат дистроник на Ауди А6 и се стигна до това:

Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- _v_
Не е зле Лев Инс да се избягват като вариант, май май корабът глътна вода…

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Аз по принцип избягвам застрахователи с "инс" в името.
А от дай боже само оценки при продажба.
А от дай боже само оценки при продажба.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Ми.....силния го "пенсионираха" малко или много се очакваше.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Преместиха се на Симеоновско шосе, а тази я дават под наем. Още преди да го "пенсионират"
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..