Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Някой знае ли с какво мога да премахна старо закоравяло лепило от тежести за баланс?
-
Reingar
-
dpenov
Явно миналата година не са ми сменили предни със задни както казах на гумаджиите и ето резултата след 2 зими. Гумите са Алпин 6.
Предни:

Задни:

Предни:

Задни:

- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
По принцип трябва ли да се казва? Винаги при монтажа са ги слагали една до друга, за да преценят как да ги редят.

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
dpenov, То хубаво, ама дали няма проблем със реглажа на предният мост тази кола? Ако всичко е наред - трябва да имаш равномерно износване. А така поне на снимките изглежда като да ги яде по ръба.
А това дали ще ги въртиш всеки сезон е друга бира.
А това дали ще ги въртиш всеки сезон е друга бира.
Бееееее.....
-
dpenov
Износването е по външните бордове и от двете страни като от ненапомпена гума. Не е само от едната, просто така съм го снимал. Гумите са помпани по спецификацията от вратичката на резоервоара и на реглаж съм минавал миналата година в известен сервиз. Явно искат повече помпане или има друга неясна за мен причина да се износват повече по краищата.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
@dpenov, На колко км са тези гуми ?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
dpenov, Може и да е специфика на точно този модел гуми, нямам идея. Ако летните не ти се скапват по този начин, вероятно колата е невинна.
Бееееее.....
-
dpenov
10 хил общо за двете зими. На година минавам по около 15, като лятото карам повече, заради почивки и тн, така че не мисля че са на повече от 10.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Съседът ми се оплакваше, че летният му Michelin Primacy имаше нарушения по крайния грайфер след втората година. Меган от края на 2020 1.3турбо, оригиналните ѝ гуми.

- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Здравейте, споделям съвсем пресен тест на всесезонни гуми: Best All Season Tire for 2024
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Има нещо криминално с тоя модел. И аз нещо давам назад и за другата зима е много вероятно да съм с нещо друго. Моите избутват 2ри сезон сега и не изглеждат като другите ми гуми. Освен това тия дни ми се наложи екстремно спиране .. от 50-55км/ч при около 12-13 градуса околна температура на сух асфалт - едвам спрях.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами не съм карал Алпин поне от 10 години, но навремето бяха топ гума. Ама и колите бяха други.
Бееееее.....
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Карал съм няколко летни Мишелини и мога да кажа, че след втората година това не е гума - Primacy 3, Primacy 4, Pilot Sport 3. Същото важи и за CrossClimate + всесезонните - след втората година става съвсем друга гума, нищо общо с това, което е било в началото. След третата започнаха да се цепят като на стара баба петите. Карах и CrossClimate 2, тя започна да се напуква на втората година, но поне запази качествата си. След това продадох колата, дано не създават ядове на новият собственик.Мичев написа: 21.03.2024, 11:03:38Има нещо криминално с тоя модел. И аз нещо давам назад и за другата зима е много вероятно да съм с нещо друго. Моите избутват 2ри сезон сега и не изглеждат като другите ми гуми. Освен това тия дни ми се наложи екстремно спиране .. от 50-55км/ч при около 12-13 градуса околна температура на сух асфалт - едвам спрях.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
От Мишелините съм карал Primacy 3 шест лета и не съм наблюдавал подобно нещо, т.е. доволен съм.FaKeR написа: 21.03.2024, 14:07:52 Карал съм няколко летни Мишелини и мога да кажа, че след втората година това не е гума - Primacy 3, Primacy 4, Pilot Sport 3.
Карал съм и "пластмасовия" Енерджи сейвър, на който единственото предимство беше, че след 3- 4 сезона беше като нов.