Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Фалкена бих го прпуснал, а този Файърстоун е май нов модел и няма много РЕАЛНИ тестове и отзиви от юзъри за него.
Лично аз бих пробвал Файърстоуна от 2те гуми.
А защо не Кумхо PS71/91 в този ценови диапазон? АЗ съм карал на Реното 235/40/18 PS71 и само позитиви мога да кажа! PS91 ги купих да ги пробвам, но продадох колата преди да ги сложа и му ги натоварих на новия собственик в багажника...Уж били като поведение бкизки до Мишелин PSS, но свършвали доста по-бързо ( разликата в цената компенсира този факт).
lybrator написа: 06.03.2024, 14:11:12
Имам лични впечатления от Нексен. на 2 коли летни,
Аз 12 сезона ги карах на различни платформи.
Гумите са ТОП за парите, НО ПРОИЗВЕДЕНИ В КОРЕЯ!
КИТАЙЦИТЕ НЕ СТАВАТ.
ТРЕТИ СЕЗОН СЕГА ТЪРКАЛЯХ ЗИМЕН НЕКСЕН 255/35/19, ПАК СИ НАМЕРИХ ТОГАВА НЕМСКИ И НЯМАМ НИКАКВИ ОПЛАКВАНИЯ.
Днес получих Пилот Спорт 5 дот 0324 - всичко италия
Обаче има китайци и тайванци на 18/19/20
Конти се опариха няколко сезона и сега всичкото Спорт 7 ще се прави само в Германия и Франция
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Като купувам гуми бих претеглил и износването - да не се окаже, че 20-30лв по-евтина гума излиза за целия им живот 20-30% по-скъпа заради износването (Falken спрямо GY AS6, например).
digitalundgrd написа: 06.03.2024, 16:52:45
защо не Кумхо PS71/91
Даваш ми добра храна за размисъл. Ще попрочета. Благодаря
За файърстоуна наистина няма отзиви още.
Фалкенът много хвалят иначе, не знам защо не те кефи, но и аз не съм го карал де. Чета отзиви само.
mykacu написа: 06.03.2024, 17:03:57
бих претеглил и износването
То хубаво, ама много често гумите с ниско износване имат и компроментирано сцепление с настилката. Т.е. грайфера си векува, само дето се пързалят на пластмаса.
Общо взето няма универсални решения - един иска да карат 10 години, друг иска да залепят колата на асфалта, трети да са тихи, четвърти да са евтини.
lybrator написа: 06.03.2024, 17:17:48
Даваш ми добра храна за
Имай предвид, че за PS71 и 91 има мнения от старите "версии" на сместа и са не много позитивни. Аз карах версия 2 на каучуковата смес и абсолютно нищо лошо не мога да кажа за гумата като поведение и на мокро и на сухо.
5години карах летен Нексен -дойдоха с Шкодата. Изключително посредствена гума. На сухо е много зле. На мокро криво ляво. Отделно една изпрегна в големите жеги. Скъса телове и се изкриви. За жалост лотарията за втори път не ми намигна и отново колата ми дойде с Нексен. Категорично не я препоръчвам.
Откъде тръгна дискусията и докъде стигна. Явно е, че всеки си има лични предпочитания. Както се казва "всеки сам си прецЕня".
п.с.
Аз съм и на двете коли с Вредщайн и съм предоволен и на сухо, и на мокро. Малко трябва да се загреят, за да заработят, че са Y, но пък след това са като залепени за пътя.
donci написа: 06.03.2024, 19:52:09
трябва да се загреят, за да заработят,
Е те такива гуми най не харесвам
Имах за съвсем кратко Falken някакъв на фабията и ги разкарах скорострелно. Кога па имам време да си загрявам гумите в реалния живот Както съм винаги на "гюрунтия", палим и газ, и на първия светофар....оп! извинете че ви нанизáх изодзадзе, ма не бех загрел гумите
Сега съм с Kumho, средна хубост, по скоро бързо прегряват. На Дракон след 2 бързи обиколки и почват да се лизгат. В реалността, работят веднага
И понеже живея в реалността, и тяка или иначе не мога да достигна 200 км/ч и за месец, гумите са съобразени с употребата им в 99% от времето. А този 1% на пистата....ами примирявам се, че точно гумите ме правят май бавния на нея
Ще си позволя да разасня някои неща,ОТНОВО, че започва да става напрегнато и то повече от предни години.
Буквално съм затрупан и продължават/е/ да ме "тормозите" за гуми 2024г
1.ГУМИТЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОТ НАЙ-МАЛКИЯТ РАЗМЕР -> НАЙ-ГОЛЕМИЯ.
Който иска 19" - съветвам да изчака до края на Април.
След производство, гумите ТРЯБВА да се оставят на сухо и тъмно - минимум за 2 до 3 седмици, за да "слегне" сместа и да се "охлади" хубаво.
Има си после технологично време за логистика и прочее, така че........аз лично не бих си купил най-пресният ДОТ, особено като виждам в момента как идват 366 гуми в камион.Вероятността да са изкривени е голяма.
Играл съм го с рекламации на нетърпеливи клиенти и после , ама те боклуци.
2.В момента имам Италиански Пилот СПорт 5 на 17" с ДОТ 0324/януари/ и Конти спорт 7 на 18" и 0824 ДОТ /февруари/
Континентал се наиграха последните сезони с производства къде ли не и 2024 всичко ще бъде само Германия / Франция по данни на производителя.
От 19" нагоре са много меки смесите и са с най-малък грайфер и се гответе всеки втори летен сезон да са за кофата.
3.Гудиър АСМ 6 - ще си го внесем Април с ДОТ 2024, ако изобщо пуснат нова партида , тъй като се говори за смяна на модела и чистене на 6-цата.
4.Отново напомням, че гума на 17" от една марка и модел, може да е пълен шит на 19"
5.Няма никаква гаранция , че партида 2024 ще е по-добра от 2023 и даже 2022, особено с постоянно променящите се ЕКО шитни относно производство и материали.Даже обратното.Гумите висок клас с трейдуеър от 300 надолу,няма проблем при правилно съхранение да стоят 2-3 години и после да се карат.Достатъчно са меки и качествени.
6.Много от Хай Перформанс гумите се произвеждат с нови партиди през година, а не всяка година.
7. Гумите с висок скоростен индекс и нисък трейдуеър искат загряване и не са подходящи, поне за мен, за градски и къси преходи, даже са опасни, тъй като не работят добре.Нещо като нуждата да се загряват , ако се успее, керамична спирачка през зимата.
Поздрави на всички.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣