Едни и същ телефон ли ползваш в двете коли, ако да - в Шкодата пак ли си с кабел? Пробвай да изтриеш кеша на приложението, преди време бях чел в waze групата във фейсбук, че с изчистването на кеша се оправят някой от проблемите, включително и глъхненето. Ще се опитам следобед да намеря темата за глъхненето и решенията които бяха писали тогава и ще те информирам, ако има и други начини за оправяне на проблема.
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Благодаря колега, да един и същ е телефонът, в Хюндая е през кабел, в Шкодата е wireless. Ще изчистя кеша и пак ще опитам, благодаря за съдейдтвието!
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- bbbkompot
- Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K
Колега, относно въпросчето, генерално мисля, че се губи идеята и удобството да имаш безжичен карплейShake написа: 23.01.2024, 22:31:46 Едно въпросче, има ли как CarPlay да е само по кабел, а не wireless? Има един доста гадно забавяне при смяна на песни на Spotify или други, което според мен е от факта, че е вързан wireless, а не по кабел.
Относно как винаги да стартираш Карплея по кабел, ще трябва да изтриеш телефона от системата, (юнита от телефона също) след това връзваш телефона за “пръв път” по кабел и на телефона ще те пита искаш ли да активираш и Carplay wireless, казваш му не и никога няма да се връзваш по въздуха(просто с тази опция не се пращат криденшълите за аксес поинта). Ако искаш да го добавиш в последствие безжичното свързване, или връзваш телефона по блутуут и следваш стъпките или по кабел и този път активираш опцията от телефона. Поздрави.
- n_ivanov
Аз съм със S23 Ultra, с оригиналният кейс на Самсунг и е невъзможно да сложа телефона на мястото за безжично зарежданеgbuyukliev написа: 24.01.2024, 13:27:51 Samsung S20/S21/S22/S23 Ultra телефони с кейс заемат мястото в Супърба перфектно и няма никакво мърдане никога. Може би по-малък телефон има шанс да мръдне и да прекъсне зареждането. Но по-големият проблем е, че за разлика от някои по-нови коли (все още много малко, за съжаление, но например Супърб 4 мисля, че ще е именно така), няма механизъм за охлаждане в зарядното и телефонът като прегрее, за да се защити спира да се зарежда. Варира от телефон до телефон това, като някой от предните ми Samsung-и беше изключително чувствителен към топлина и зареждаше изключително малко, та все се налагаше в края на пътя да го сложа на кабел. С S23-ката нямам такива проблеми и не пада под 100% (което не е най-полезното за батерията, но е удобно).
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Pixel 7 също не влиза
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На Кодиак FL влиза Samsung А52 с менте кейс, а той горе долу трябва да е, колкото S23 Ultra с оригиналния кейс.
Може би наистина с годините увеличават дупката, щото и телефоните растат.
Отделно, че поне на Кодиака гумените ограничители могат да се махнат и тогава би трябвало да се побере всичко вътре. Не съм пробвал де... просто оня ден ги махнах да видя какво има отдолу.
Може би наистина с годините увеличават дупката, щото и телефоните растат.
Отделно, че поне на Кодиака гумените ограничители могат да се махнат и тогава би трябвало да се побере всичко вътре. Не съм пробвал де... просто оня ден ги махнах да видя какво има отдолу.
Бееееее.....
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
А някой знае ли дали функцията за безжично зареждане може да се изключи по някакъв начин за да не "грее" телефона като се сложи в дупката?
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз не успях да намеря такава опция. Случи ми се даже да искам да търся адрес в google maps и той да ми каже "еми телефона ти е много загрял не мога да стартирам!" ![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
- n_ivanov
Аз съм с този кейс https://www.samsung.com/bg/mobile-acces ... 918cgegww/, само че Съпърб-а е 2016-та и най-вероятно, както спомена колегата @Цецо75, с годините да увеличават дупката. При мен опира на капака за затваряне и ако натисна телефона повечко, може и да му пръсна дисплея. До момента не ми се е налагало да зареждам телефона в колата, но ако се случи така да ми пада батерията, съм подготвил едно зарядно, което да бутна в контакта на задната конзола.gbuyukliev написа: 24.01.2024, 15:01:47S23 Ultra-та с този кейс (https://www.samsung.com/bg/mobile-acces ... 918lbegww/) влизаше перфектно в 2021-ва Супърб.n_ivanov написа: 24.01.2024, 14:11:52 Аз съм със S23 Ultra, с оригиналният кейс на Самсунг и е невъзможно да сложа телефона на мястото за безжично зареждане
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Samsung Note10+ не се побира там при мен (С3 пре-фейс). Знаейки, че S22/23 Ultra са дори по-обенми, е възможно да наистина да пораства отворът за зареждане с годините. Аз ползвам АА жично и безжичено с ААWireless и нямам проблеми с Waze и някакъв Music Player, като съм спрял звука на Waze-a. Единствено Wireless понякога има 1-2 секунди забавяне(лаг).
Зачетох се за моделите отвори за зареждане и видях, че в някои Skoda модели този, т.нар. phonebox, има и роля за усилване на мобилния сигнал към телефона в отвора за зареждане. Не намерих обаче информация как точно работи(прост RF repeater+amp) и в кои модели/пакети/години се инсталира. Някой случайно да знае повече?
Зачетох се за моделите отвори за зареждане и видях, че в някои Skoda модели този, т.нар. phonebox, има и роля за усилване на мобилния сигнал към телефона в отвора за зареждане. Не намерих обаче информация как точно работи(прост RF repeater+amp) и в кои модели/пакети/години се инсталира. Някой случайно да знае повече?
[Everybody lies]
- skertin
Брей, нещо ни замря темичката, явно всички карат и забравиха да пишат
Прави ми впечатление за сравнително малкото км, които съм минал извънградско вечер, често ми се случва да ми присветкат насрещни автомобили, че ги заслепявам с дългите, включени на автоматичен режим. Примерно за 50 км София - Белчин (често го пътувам този маршрут) ми присветкат поне по 2 пъти.....чудя се дали е защото има доста завои и пускания и качвания и сензорът не реагира навременно или пък има някаква друга причина. Иначе настроих чувствителността на фаровете на "high" от н-ките, но не мисля, че помогна особено, снощи пак ми присветкаха.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Аз до момента съм на 800км, от София до Самоков и обратно и до Сандански и обратно, всичко друго градско. Не са ми присветвали все още, но на магистрала виждам, че не се справят великолепно автоматичните и на моменти ги заслепявам. Обмислям да пробвам от настройките Light settings -> Switch on time -> Early и да видя каква точно е разликата.
Иначе имам доста коментарчета и въпроси, ама не съм стигнал да пиша. Уикенда ще правя София -> Разград -> София та ще имам доста храна за размисъл.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе имам доста коментарчета и въпроси, ама не съм стигнал да пиша. Уикенда ще правя София -> Разград -> София та ще имам доста храна за размисъл.
- skertin
Значи с тебе вървим горе долу еднакво, аз съм на 900 км
Ще поровичкам още малко и аз по настройките да видим какво ще стане.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Аз още не съм си получил моята, затова не пиша тука. Иначе днес разбрах, че най накрая е пристигнала в шоурума в Дружба. Та силно се надявам до края на деня, или по-скоро утре да е регистрирана и готова за взимане. Даже като гледам, и моята е същата модификация като купе, ниво на оборудване и двигател като вашите @skertin и @Shake. Даже и джантите са ми като на skertin
Та като я взема и аз мисля да я поразходя тук таме : )
Та като я взема и аз мисля да я поразходя тук таме : )
- skertin
Пожелавам ти възможно най-скоро да е готова, само имай предвид, че от пристигането в шоуруума до фактическото издаване на автомобила, минава поне седмица. Толкова им трябва да ЕТ за регистрация.