Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

skertin написа: 23.01.2024, 21:06:04 за съжаление няма промяна, пак глъхне
Едни и същ телефон ли ползваш в двете коли, ако да - в Шкодата пак ли си с кабел? Пробвай да изтриеш кеша на приложението, преди време бях чел в waze групата във фейсбук, че с изчистването на кеша се оправят някой от проблемите, включително и глъхненето. Ще се опитам следобед да намеря темата за глъхненето и решенията които бяха писали тогава и ще те информирам, ако има и други начини за оправяне на проблема. ;)
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Благодаря колега, да един и същ е телефонът, в Хюндая е през кабел, в Шкодата е wireless. Ще изчистя кеша и пак ще опитам, благодаря за съдейдтвието!
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
bbbkompot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K

Мнение от bbbkompot »

Shake написа: 23.01.2024, 22:31:46 Едно въпросче, има ли как CarPlay да е само по кабел, а не wireless? Има един доста гадно забавяне при смяна на песни на Spotify или други, което според мен е от факта, че е вързан wireless, а не по кабел.
Колега, относно въпросчето, генерално мисля, че се губи идеята и удобството да имаш безжичен карплей :) по wifi има забавяне от около 1-2 секунди и това не е проблем на дисплейчето, а е забавяне на евентите от телефона. По жица този проблем или ефект го няма, прав си. Но аз не бих заменил удобството заради едната секунда закъснение на медия плейбека, всички други функции си работят мигновено.
Относно как винаги да стартираш Карплея по кабел, ще трябва да изтриеш телефона от системата, (юнита от телефона също) след това връзваш телефона за “пръв път” по кабел и на телефона ще те пита искаш ли да активираш и Carplay wireless, казваш му не и никога няма да се връзваш по въздуха(просто с тази опция не се пращат криденшълите за аксес поинта). Ако искаш да го добавиш в последствие безжичното свързване, или връзваш телефона по блутуут и следваш стъпките или по кабел и този път активираш опцията от телефона. Поздрави.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

gbuyukliev написа: 24.01.2024, 13:27:51 Samsung S20/S21/S22/S23 Ultra телефони с кейс заемат мястото в Супърба перфектно и няма никакво мърдане никога. Може би по-малък телефон има шанс да мръдне и да прекъсне зареждането. Но по-големият проблем е, че за разлика от някои по-нови коли (все още много малко, за съжаление, но например Супърб 4 мисля, че ще е именно така), няма механизъм за охлаждане в зарядното и телефонът като прегрее, за да се защити спира да се зарежда. Варира от телефон до телефон това, като някой от предните ми Samsung-и беше изключително чувствителен към топлина и зареждаше изключително малко, та все се налагаше в края на пътя да го сложа на кабел. С S23-ката нямам такива проблеми и не пада под 100% (което не е най-полезното за батерията, но е удобно).
Аз съм със S23 Ultra, с оригиналният кейс на Самсунг и е невъзможно да сложа телефона на мястото за безжично зареждане :( . Преди бях с Xiaomi Mi11 и той влизаше точно, все едно за него е направен. Да не би да са уголемили размера на мястото за зареждане при фейслифта [smilie=pardon.gif]
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

n_ivanov написа: 24.01.2024, 14:11:52S23 Ultra
Pixel 7 също не влиза [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

На Кодиак FL влиза Samsung А52 с менте кейс, а той горе долу трябва да е, колкото S23 Ultra с оригиналния кейс.

Може би наистина с годините увеличават дупката, щото и телефоните растат.

Отделно, че поне на Кодиака гумените ограничители могат да се махнат и тогава би трябвало да се побере всичко вътре. Не съм пробвал де... просто оня ден ги махнах да видя какво има отдолу.
Бееееее.....
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

А някой знае ли дали функцията за безжично зареждане може да се изключи по някакъв начин за да не "грее" телефона като се сложи в дупката?
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Аз не успях да намеря такава опция. Случи ми се даже да искам да търся адрес в google maps и той да ми каже "еми телефона ти е много загрял не мога да стартирам!" [smilie=diablo.gif]
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

gbuyukliev написа: 24.01.2024, 15:01:47
n_ivanov написа: 24.01.2024, 14:11:52 Аз съм със S23 Ultra, с оригиналният кейс на Самсунг и е невъзможно да сложа телефона на мястото за безжично зареждане
S23 Ultra-та с този кейс (https://www.samsung.com/bg/mobile-acces ... 918lbegww/) влизаше перфектно в 2021-ва Супърб.
Аз съм с този кейс https://www.samsung.com/bg/mobile-acces ... 918cgegww/, само че Съпърб-а е 2016-та и най-вероятно, както спомена колегата @Цецо75, с годините да увеличават дупката. При мен опира на капака за затваряне и ако натисна телефона повечко, може и да му пръсна дисплея. До момента не ми се е налагало да зареждам телефона в колата, но ако се случи така да ми пада батерията, съм подготвил едно зарядно, което да бутна в контакта на задната конзола. :)
Аватар
dotamaster

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018

Мнение от dotamaster »

Samsung Note10+ не се побира там при мен (С3 пре-фейс). Знаейки, че S22/23 Ultra са дори по-обенми, е възможно да наистина да пораства отворът за зареждане с годините. Аз ползвам АА жично и безжичено с ААWireless и нямам проблеми с Waze и някакъв Music Player, като съм спрял звука на Waze-a. Единствено Wireless понякога има 1-2 секунди забавяне(лаг).

Зачетох се за моделите отвори за зареждане и видях, че в някои Skoda модели този, т.нар. phonebox, има и роля за усилване на мобилния сигнал към телефона в отвора за зареждане. Не намерих обаче информация как точно работи(прост RF repeater+amp) и в кои модели/пакети/години се инсталира. Някой случайно да знае повече?
[Everybody lies]
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Брей, нещо ни замря темичката, явно всички карат и забравиха да пишат [smilie=sarcastic.gif] Прави ми впечатление за сравнително малкото км, които съм минал извънградско вечер, често ми се случва да ми присветкат насрещни автомобили, че ги заслепявам с дългите, включени на автоматичен режим. Примерно за 50 км София - Белчин (често го пътувам този маршрут) ми присветкат поне по 2 пъти.....чудя се дали е защото има доста завои и пускания и качвания и сензорът не реагира навременно или пък има някаква друга причина. Иначе настроих чувствителността на фаровете на "high" от н-ките, но не мисля, че помогна особено, снощи пак ми присветкаха.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Аз до момента съм на 800км, от София до Самоков и обратно и до Сандански и обратно, всичко друго градско. Не са ми присветвали все още, но на магистрала виждам, че не се справят великолепно автоматичните и на моменти ги заслепявам. Обмислям да пробвам от настройките Light settings -> Switch on time -> Early и да видя каква точно е разликата.

Иначе имам доста коментарчета и въпроси, ама не съм стигнал да пиша. Уикенда ще правя София -> Разград -> София та ще имам доста храна за размисъл. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Значи с тебе вървим горе долу еднакво, аз съм на 900 км [smilie=sarcastic.gif] Ще поровичкам още малко и аз по настройките да видим какво ще стане.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Аз още не съм си получил моята, затова не пиша тука. Иначе днес разбрах, че най накрая е пристигнала в шоурума в Дружба. Та силно се надявам до края на деня, или по-скоро утре да е регистрирана и готова за взимане. Даже като гледам, и моята е същата модификация като купе, ниво на оборудване и двигател като вашите @skertin и @Shake. Даже и джантите са ми като на skertin :)
Та като я взема и аз мисля да я поразходя тук таме : )
Изображение
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Пожелавам ти възможно най-скоро да е готова, само имай предвид, че от пристигането в шоуруума до фактическото издаване на автомобила, минава поне седмица. Толкова им трябва да ЕТ за регистрация.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”