Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Някой да е карал Мишлен Pilot Alpin 5 на сняг и да иска да сподели впечатления?
Чудя се в мен ли е проблема или в гумите. Страшно недозавиват.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
istoyanov,
Това е Michelin PAX system

Това е Michelin PAX system

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Зависи какво си очаквал?! Гумата е хубава.ToYaGa написа: 25.11.2023, 22:35:15 Някой да е карал Мишлен Pilot Alpin 5 на сняг и да иска да сподели впечатления?
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Имат специални обръчи на джантите. Когато гумата се спука, могат да продължат да карат без въздух в гумата. Автомобилите с висока степен на бронировка използват тези системи, включително автомобилите на НСОImpress_me написа: 25.11.2023, 22:01:11 Какво им е по-особеното на гумите на бронираните коли. Мислех, че карат рън-флати.
Рънфлат гумите не са подходящи, защото автомобилите са много тежки.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Днес минах покрай 3 гумаджийници, вкл и Диана на околовръстното. Не мога да повярвам, че има толкова много хора, които чакат да натрупа 30см, за да сменят гумите.. Тия заслужават всичко да им конфискуват .. книжки, коли.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Да, много хора чакат до последно. Доста безотговорно е да караш в такива условия с летни/стари гуми. Ето аз днес продадох комплект зимни гуми на един с Е46...
По темата:
Не знам дали е обсъждано преди, но аз съм много доволен от Bridgestone LM005. Вчера ги карах 500км на магистрала, пътища 1 и 2 клас, на сухо, дъжд, киша и 10см сняг на АМ Люлин и се държаха супер на Суперба. На мокро бяха много по-уверени TS850 от предната кола, която беше само с предно и съм усещал аквапланинг в сходни условия.

По темата:
Не знам дали е обсъждано преди, но аз съм много доволен от Bridgestone LM005. Вчера ги карах 500км на магистрала, пътища 1 и 2 клас, на сухо, дъжд, киша и 10см сняг на АМ Люлин и се държаха супер на Суперба. На мокро бяха много по-уверени TS850 от предната кола, която беше само с предно и съм усещал аквапланинг в сходни условия.

[Everybody lies]
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
След днешните 200км-твърдо ТС870П е супер гума.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Аз първо поръчах онлайн Blizzak, но не след седмица чакане не ми ги доставиха.
След това поръчах Vredestain wintrac директно от гумаджията наблизо, но миналата седмица само ме въртя, че нямал време да ги сложи. Утре ще ходя да му мрънкам. В България освен че им плащаш на майсторите, трябва и да им се молиш да си свършат работата. Яд ме е, че не можах да пробвам Кията с AWD днес. Засега ще си карам май Пасата, той поне има гуми. ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
След това поръчах Vredestain wintrac директно от гумаджията наблизо, но миналата седмица само ме въртя, че нямал време да ги сложи. Утре ще ходя да му мрънкам. В България освен че им плащаш на майсторите, трябва и да им се молиш да си свършат работата. Яд ме е, че не можах да пробвам Кията с AWD днес. Засега ще си карам май Пасата, той поне има гуми. - ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
Днес на повече сняг нищо общо. Държаха се доста прилично
- Rangel
Типичната шарка за САМО зимна гума, не половин зимна, половин тип “лятна”, често на мокро недозавива, но пък в сняг са сила.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
И аз днес обикалях доста в София и TS870P е доооста приятна гума. Киша, утъпкан сняг, не утъпкан сняг, мокро - много приятна гума като единствено на калния снежно/заскрежен път спирачния път с едно на ум.
- Rangel
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Преди малко бях навън и гледам една А7ца дето я кара една жена, грайфера ми се струва плосък та се загледах. Не знам как ама беше се качила на заснежен тротоар с Pilot Sport 4 ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ами (1)жена с (2)летни гуми на (3)заснежен тротоар... Бахти рекламата на куатро ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Аз да похваля малко Kleber Kristalp HP3 (255/40/19), в събота в големия сняг и киша съвсем достойно представяне по Люлинските квартални улици, по Околовръстното стабилно се държаха, по Тангентата също не мърдаше колата със 120-130. А и най-важното по ей това изкачване https://maps.app.goo.gl/H3fCaAW8krxdwuNJ6 , при закъсали 6 коли, две завъртяни наобратно, от които само едно беше БМВ, го издрапа без дори да поднесе.
Günter Stg 1