Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Не се притеснявайте, за сервиза на ЕТ в Г.Оряховица има много добри отзиви. Не се обиждайте ако ви разпитват и ви питат за обикновенни неща. Не е защото сте жена а защото има изк. глупави хора, а когато се диагностицира даден проблем винаги се започва с разпит, кога как при какви обстоятелства също както при посещение при доктор. Тази първоначално събирана информация е много важна за точното диагностициране на проблема.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
На мен също ми звучи като помпа, това което е по-неприятно обаче, е че има горна и долна помпа и при при проблем, в която и да е поведението е еднакво. Не знам при този двигател долната помпа дали е външна или е лагер помпа. Ако е втория тип за смяната се сваля скоростната кутия. На първо време бих проверил дали има спирачна течност, защото спирачната система и хидравличната система на съединителя ползват спирачна течност от един и същ резервоар.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Наистина е необичайно да се случва това, но все пак нищо не е гарантирано на 100%. Дори и при космическите совалки.Ива Тодорова написа: 01.01.2024, 11:17:41 не съм и подозирала, че при нова кола още преди навъртени 100км може да се появи проблем...
На мен пък ми сменяха гаранционно горивната помпа в резервоара. И то на под 15000 км. А казаха, че издържали до 300000км.
Карай си спокойно новата кола, това е дребен проблем-ще го оправят.
Лека и безаварийна 2024г !
Последно промяна от baijoro на 01.01.2024, 14:04:39, променено общо 1 път.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Колата на колежката е чисто нова и това не трябва да я притеснява. Ако трябва ще и сменят и скоростната кутия по гаранция.DoH_KuXoT написа: 01.01.2024, 12:00:52 Не знам при този двигател долната помпа дали е външна или е лагер помпа. Ако е втория тип за смяната се сваля скоростната кутия.
- DoH_KuXoT
Финансово не, но чисто времево повярвай ми не на всеки му е все тая... Аз без кола с две деца и един два дни ще ми дойдат проблем, ако трябва да чакам друга помпа няколко дни и да ме вместят в графика за сваляне на кутия ще ми дойде много нанагорно
-
silent
Това е така но нали никой не си мисли че сервиза стои и чака неговата кола да се развали за да я оправят за 2 часа или за 2 дена.
Има Спарк. Има обществен нтранспорт има таксита. Айде да се стегнете малко.
Има Спарк. Има обществен нтранспорт има таксита. Айде да се стегнете малко.
- DoH_KuXoT
Аз няма какво да се стягам, мнението ми е по-скоро насочено към Ива Тодорова да е подготвена ,че може да отнеме повече време от предвиденото заотстраняване на проблема. Имам съсед с нова шкода скала, който чака скоростна кутия втори месец , та ще му обясня да се стегне и да продължава да вози малките си 3 месечни близнаци по спарк и таксита до педиатъра , че може да не се е сетил човека , благодаря за съвета , много сме се разглезили ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Диагнозата е хидравлична помпаSev написа: 20.12.2023, 19:30:00 След смяната на мехатроника имам следните проблеми
При смяна от първа на втора и обратно има една тракане , звукът е кат от удар.
При включване на задна , самата предавка се включва след 3-4 секунди. През това време като пусна спирачката колата се движи по инерция.
Същото е при потегляне след запалване на старт стоп системата - давам газ, колата се форсира на празен ход. След което първа зацепва и потегля с тласък.
Срокът за доставка е около 3 седмици
След като се разглоби , за да се смени се гледало за други поражения
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Дано да нямаш други поражения или поне да са леки.Sev написа: 02.01.2024, 15:28:06 След като се разглоби , за да се смени се гледало за други поражения
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- Sev
FIAT 500
малко ми прозвуча все едно е била на война тази кола
-
silent
Има няколко вариянта за съседа ти. Заместваща от ЕТ-най-добрият. Кола под наем. Втора резервна кола. Обществен транспорт.DoH_KuXoT написа: 02.01.2024, 14:15:14 Аз няма какво да се стягам, мнението ми е по-скоро насочено към Ива Тодорова да е подготвена ,че може да отнеме повече време от предвиденото заотстраняване на проблема. Имам съсед с нова шкода скала, който чака скоростна кутия втори месец , та ще му обясня да се стегне и да продължава да вози малките си 3 месечни близнаци по спарк и таксита до педиатъра , че може да не се е сетил човека , благодаря за съвета , много сме се разглезили![]()
И да ти кажа честно мисля че той е единствения с тризнаци дето няма кола. Досега не е имало такъв случай.
Да неприятно е но има много по неприятни неща. Такъв му бил късмета. А че всички са се разглезили от имане спор няма. Всеки иска сега веднага на момента. Вкл. и моите деца. Не знам как са оцелели нашите родители дето с години са чакали кола и със седмици са чакали да им приемат колата в сервиз и с месеци да си я вземат ремонтирана.
-
silent
Значи моята информация не е актуална. Кофти за човека.
- Sev
FIAT 500
това обикновено се предлага като част от цялостната услугаgbuyukliev написа: 02.01.2024, 16:30:01 Някои дилърства на други марки винаги дават безплатен заместващ автомобил ако периода на ремонта е над X дни. Знам за един сравнително пресен случай при Сеат, където заместващият автомобил беше по-висок клас и по-скъп от сервизирания даже. При Еуратек няма такава практика, обаче, за съжаление. Предлагат автомобили, но се заплащат солено. Та... явно начини и решения има, просто не и при Еуратек.
при VW е наречено Гаранция за мобилност
условието е колата да не е електрическа и да се сервизира при тях
като срокът е доста кратък 3-5 дни
- DoH_KuXoT
продължаваш да даваш безценни съвети , благодаря , децата са близнаци, не знам също защо си решил че няма кола, след като пиша, че чака скоростна кутия. Кола под наем е чудесен вариант 100лв на ден за 2+месеца . Втора кола , да направо да си беше купил две шкоди скала да му е сигурна работата. Викаш досега не е имало такъв случай , ама изобщо или в твоята практика с близнаци съседи, че нямам много опит освен моите близнаци и втора кола също нямам. За това как са оцелели родителите ти също нямам наблюдения, за липсата на автомобили преди 2 века също нямам особени познания. Та без лоши чувства , аз съм до тук , написах каквото мисля, че ще е полезно относно помпата на съединителя, в безкрайни полемики не ми се влизаsilent написа: 02.01.2024, 16:26:26Има няколко вариянта за съседа ти. Заместваща от ЕТ-най-добрият. Кола под наем. Втора резервна кола. Обществен транспорт.DoH_KuXoT написа: 02.01.2024, 14:15:14 Аз няма какво да се стягам, мнението ми е по-скоро насочено към Ива Тодорова да е подготвена ,че може да отнеме повече време от предвиденото заотстраняване на проблема. Имам съсед с нова шкода скала, който чака скоростна кутия втори месец , та ще му обясня да се стегне и да продължава да вози малките си 3 месечни близнаци по спарк и таксита до педиатъра , че може да не се е сетил човека , благодаря за съвета , много сме се разглезили![]()
И да ти кажа честно мисля че той е единствения с тризнаци дето няма кола. Досега не е имало такъв случай.
Да неприятно е но има много по неприятни неща. Такъв му бил късмета. А че всички са се разглезили от имане спор няма. Всеки иска сега веднага на момента. Вкл. и моите деца. Не знам как са оцелели нашите родители дето с години са чакали кола и със седмици са чакали да им приемат колата в сервиз и с месеци да си я вземат ремонтирана.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
silent
Като има друга кола защо го даваш за пример. Това за близнаците беше сарказъм. И аз спирам не ми се спори с многострадални вечно недоволни оплакващи се хора.