Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Миналия ден продадох два Нексена 215/40/17 за 100лв. Бяха на 2г и ми запалиха телефона, буквало заминаха за 5-6 часа. Не съм ги карал на зимни условия за да разбера как са, но на сухо не работеха.
Аз съм "фен" на Hankook. Тази зима и двете коли ще са с i-cept RS3. Нов модел, за който отзивите не са много, но ще видя кое как е
Четири зими изкарах с предишния модел, никакви забележки.
Taratajki написа: 27.10.2023, 23:18:33
Аз съм "фен" на Hankook. Тази зима и двете коли ще са с i-cept RS3.
Зимните им не съм ги карал, но от летните жената пети сезон кара задни hankook v12 evo 245 40 17 на це класата и не са мръднали. Като се има предвид, че аз като седна зад волана и се опитвам максимално много да простея със задното. Още не са свършили нито са се опекли
Сложих преди седмица Michelin Crossclimate 2 , за момента нямам кой знае какви впечатления - на сегашното време работят по-добре от летните Pirelli Scorpion. Но возията леко се влоши и кодиячето взе да вози като беенве
Привет. След като направих вчера изънградско каране с поставени зимни Michelin Alpin 6 преди няколко дни ми направи впечатление, че разхода на гориво се качи с 0.5- 0.6/ 100 km при един и същи стил на каране по един и същи маршрут. Мислите ли, че може тази значима разлика да е свързана само с гумите?
До @Stefan_dok - Между гума и гума разлика в разхода на гориво определено има но силно се съмнявам да може да се хване за толкова кратък период. А и 0.5л/100км. ми се вижда много..
Stefan_dok написа: 28.10.2023, 10:58:23
Мислите ли, че може тази значима разлика да е свързана само с гумите?
Разбира се :
По-тежки По-груби По-високо съпротивление при търкаляне. Зимната гума е гума за Сняг и в това лятно време е убийство буквално за гумите.
Прекалено меки са и започват да се “мажат” по асфалта в тия жеги и става още по-зле.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Чак пък да ги съсипват....
Да не са от пластелин тези гуми
Естествено,всички чакат да видят снежинките и по гумаджийниците става погром и по Черни връх нагоре съм виждал 5-6 коли да бедстват и да правят мармалад,че е рано било предният ден за зимни гуми