Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Само споделяме мнения. На мен 18ките за сега са ми достатъчни.
Не се предлагаше (когато поръчвах точно ги бяха спрели за един период )Xtreme, иначе щях да я поръчам с такива.
За сега поне още година /две ще си търкалям 18ките, а след това ще мина на 19ка евентуално.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

BlackPearl написа:Само споделяме мнения. На мен 18ките за сега са ми достатъчни.
Не се предлагаше (когато поръчвах точно ги бяха спрели за един период )Xtreme, иначе щях да я поръчам с такива.
Майтапя се, знаеш. Добре, че ви има, да ни "облъчвате" и открехвате за толкова неща.:)

Иначе, аз мислех, че друг тип джанта ти е на сърце, не Xtreme. Aз като поръчвах, я имаше, обаче така и не ме грабна окончателно. Gemini-то е най-красивата от стандартните джанти, според мен, и ако имаше 19-ки Gemini, скачах веднага.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Не съм голям фен на Xtreme, но просто си струваше. 1017лева бяха в началото, после след като ги спряха и ги пуснаха пак- станаха 1714 май.
За 19ки + гуми, като заводско допълнение, никак не са зле.
Иначе, Джеминито, антрацит са си за мен перфектните джанти. Нямам никакви забележки или съжаление за тях.
Иначе по темата: Знам, че се шегуваш.
Въпроса е, да покажем максимално повече опции, а всеки сам си преценява.
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Благодаря :) Наистина е полезно,но ще трябва да свикна малко с форумния фолклор, че да не се стигне да не си харесвам колата, това няма да ми е ок :) Иначе за джантите горе долу ясна работата за мен.

Ей на ... Днес от толкова активни vRS хора се зачудих изобщо съществуват ли други Октавии :))) И като цяло и аз изначало харесах vRS, после разумно и практично я отхвърлих и днес пак взех да се чудя, дали пък не трябваше да дам още маааалко и пак посмятах и се разубедих. Но факта,че стигнах до смятане говори, че сте силни във форума. Но трябва да мирясам (че ще каталясам) - вие си ги карайте, ще се повозя на някой събор на някоя :)

Поздрави и наистина готини хора сте, помагате търпеливо всичките (с или без vRSки)

Благодаря!!!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

На есенната среща се вози. На Събор - трудно :)
Няма какво да съжаляваш. Колата на първо място трябва да е практична и да ти върши работа. Така се прави: Сядаш , вземаш един лист и нахвърляш. Освен финансовите параметри и позитиви и негативи. Така се взема правилно решение в 90% от случаите.
П.С: Само като инфо.
Аз за това обичам изключително много есенните срещи. Няма строго определена програма (да има 1-2 неща), имам време, возим се, караме, приказваме с колегите на паркинга.
Кеф.....после джакузи, басейнче, тенис, футбол...... Ще видим тази година, къде ще ни отвее вятъра!
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Мисля че за твоята Октавия,най добре като баланс за красота и практичност е 17 джанта.
Не е хубаво човек да е максималист.
И за моята най добре щяха да са 18 -ки,но се подведох малко и попрлекалих.Защото с 19-ки си тупка некомфортно.Много си е тънка гумата.
Както и да е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Яко,ще чакам есенната среща [smilie=thank_you2.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Не знам дали в тази тема, дали нова, дали в тази която представих колата (модераторите моля да преместят,ако нещо не е ок) :

Няколко неща за разработването и шофирането на дизелчето :

1.карам го в различни обороти, до макс 3000. Не правя ластици, с едно две изключения. Мисля да е така 1500-2000км. Но на магистрално каране са малко под или около 2000 оборота, това ок ли е? Знам че макс въртящ го има там, горенето е прилично, за двигателя се надявам да е ок.

2. За карането с препоръчителните - струват ми се ниско. Компа ме кара да държа колата в диапазона 1400-1700 оборота, това за икономия вероятно (не е ли по ок където турботи държи макс въртящ?), но как се отразява на двигателя - изгаря ли добре при галене, DPF така щади ли се или напротив?

3. Защо не са сложили индикация за процеса на регенерация като почне? Можеше да е зелена да не се шашкат хората, аз сега като лаик я мириша дали смърди на гума и гледам оборотите като ще я гася.

Иначе супер доволен от вървежа, мощността, тягата, разхода дори още неразработена.

Благодаря за съветите предварително! [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Аз това за Еко-то беше първото нещо което го махнах (Eco-tips).
Иначе, до 5000-7000км. карах колата само на ECO . Сега си я карам на Нормал или Индивидуал.
На "новите" Болера сега нали има и ЕКО ли , грийн ли как се води с едно листо, как да се кара в еко норми и се събират точки :) . Голяма простотия [smilie=hunter.gif] !
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

BlackPearl написа:Аз това за Еко-то беше първото нещо което го махнах (Eco-tips).
Иначе, до 5000-7000км. карах колата само на ECO
Даже не съм ги ползвал тия eco tips, супер глупост ми се струват.

А колата я карах на Eco само от шоурума до гаража първия ден, и то просто защото бях в несвяст от вълнение по новата кола и се усетих чак като паркирах, че не съм сменил режима. След това само Normal.:)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Първите две регенерации са факт, първата беше след каране по магистрала, спиране, след това като я запалих вдигна празните обороти на от ~750 на ~1000, тази я пропуснах потеглих по магистралата с надеждата,че там ще си се оправи (макар да знам,че често не на магистрала се оправя заради оборотите и въздушната струя,която охлажда двигателния отсек).
Днес един светофар преди нас спря старт стопа да бачка и вдига обороти, замириса си на гума. Покарах я малко до околовръстното с обороти около 2200-2500 и на Икея вече беше решила да свали обороти до нормалните и да разреши старт/стоп. Надявам се това да е правилното нещо,което да се прави, коригирайте ако нещо бъркам.

Иначе аз все още не разбирам защо няма една лампа или меню в Болерото да разбера кога процеса е завършил.

В градското ясно,че кратките разстояния не са ок, но освен тях какво друго мога да правя да помагам на процеса да е по-рядко?
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

Важното е като усетиш, че е почнала регенерация, да не гасиш двигателя и да не прекъсваш процеса. Друга драма няма.:)

И аз пак да си кажа, старт/стоп е глупост. Особено пък докато върви разработването на двигателя бих го изключвал на секундата след стартиране на двигателя. Чисто нов двигател (а и не само чисто нов) да го палим и гасим по 100 пъти на ден ми се струва чудесно... за производителя, който ще продава резервни части като топъл хляб след като изтече гаранцията. [smilie=pleasantry.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Да за старт стопа съм съгласен, не знам бях забравил да я цъкна,но пък така бях 100% сигурен,че не се бъркам :)

Гледам да я изключвам,но забравям понякога ..[smilie=pardon.gif]

Иначе да питам това,че вдига обороти и впръсква гориво достатъчно ли е да я оставя на празен ход 5-10минс или както четох преди в Бришкода - на празен ход дълго просто я прекъсвал компа и чакал добри условия. Видях програмка с obd за нивата и данни, май ще купя едно да поглеждам от време на време...
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

На мен ми се е случвало с предната ми кола да влезе в регенерация малко преди да паркирам и, понеже съм нямал време да правя кръгчета докато свърши регенерацията, да я оставя да поработи няколко минути на място докато оборотите се нормализират и спре да върти перката. Гася. Връщам се след няколко часа (или на другата сутрин), паля, всичко нормално и... след няколко минути, вече при започнало движение - отново регенерация.

Та ще да има нещо вярно в това, че като се позастои на празен ход, спира процесът и се подновява, когато отново си в движение.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Хъх :)
Сега разбирам защо толкова хората го коментират, малко тъпичко е цялото нещо. На дълъг не успява, в града го прави и не как да е ами иска и обороти. Да се надявам,че ще поспадне броя цикли след няколко хил км. Надявам се да не си скубя косите,че не изчаках за 1.8 или не поръчах 1.4 TSI.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”