Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Само споделяме мнения. На мен 18ките за сега са ми достатъчни.
Не се предлагаше (когато поръчвах точно ги бяха спрели за един период )Xtreme, иначе щях да я поръчам с такива.
За сега поне още година /две ще си търкалям 18ките, а след това ще мина на 19ка евентуално.
Не се предлагаше (когато поръчвах точно ги бяха спрели за един период )Xtreme, иначе щях да я поръчам с такива.
За сега поне още година /две ще си търкалям 18ките, а след това ще мина на 19ка евентуално.

- Sawyer
- Гараж: ///
Майтапя се, знаеш. Добре, че ви има, да ни "облъчвате" и открехвате за толкова неща.BlackPearl написа:Само споделяме мнения. На мен 18ките за сега са ми достатъчни.
Иначе, аз мислех, че друг тип джанта ти е на сърце, не Xtreme. Aз като поръчвах, я имаше, обаче така и не ме грабна окончателно. Gemini-то е най-красивата от стандартните джанти, според мен, и ако имаше 19-ки Gemini, скачах веднага.
- BlackPearl
Не съм голям фен на Xtreme, но просто си струваше. 1017лева бяха в началото, после след като ги спряха и ги пуснаха пак- станаха 1714 май.
За 19ки + гуми, като заводско допълнение, никак не са зле.
Иначе, Джеминито, антрацит са си за мен перфектните джанти. Нямам никакви забележки или съжаление за тях.
Иначе по темата: Знам, че се шегуваш.
Въпроса е, да покажем максимално повече опции, а всеки сам си преценява.
За 19ки + гуми, като заводско допълнение, никак не са зле.
Иначе, Джеминито, антрацит са си за мен перфектните джанти. Нямам никакви забележки или съжаление за тях.
Иначе по темата: Знам, че се шегуваш.
Въпроса е, да покажем максимално повече опции, а всеки сам си преценява.

-
Sec8200
- Гараж: под наем
Благодаря
Наистина е полезно,но ще трябва да свикна малко с форумния фолклор, че да не се стигне да не си харесвам колата, това няма да ми е ок
Иначе за джантите горе долу ясна работата за мен.
Ей на ... Днес от толкова активни vRS хора се зачудих изобщо съществуват ли други Октавии
)) И като цяло и аз изначало харесах vRS, после разумно и практично я отхвърлих и днес пак взех да се чудя, дали пък не трябваше да дам още маааалко и пак посмятах и се разубедих. Но факта,че стигнах до смятане говори, че сте силни във форума. Но трябва да мирясам (че ще каталясам) - вие си ги карайте, ще се повозя на някой събор на някоя 
Поздрави и наистина готини хора сте, помагате търпеливо всичките (с или без vRSки)
Благодаря!!!
Ей на ... Днес от толкова активни vRS хора се зачудих изобщо съществуват ли други Октавии
Поздрави и наистина готини хора сте, помагате търпеливо всичките (с или без vRSки)
Благодаря!!!
- BlackPearl
На есенната среща се вози. На Събор - трудно
Няма какво да съжаляваш. Колата на първо място трябва да е практична и да ти върши работа. Така се прави: Сядаш , вземаш един лист и нахвърляш. Освен финансовите параметри и позитиви и негативи. Така се взема правилно решение в 90% от случаите.
П.С: Само като инфо.
Аз за това обичам изключително много есенните срещи. Няма строго определена програма (да има 1-2 неща), имам време, возим се, караме, приказваме с колегите на паркинга.
Кеф.....после джакузи, басейнче, тенис, футбол...... Ще видим тази година, къде ще ни отвее вятъра!
Няма какво да съжаляваш. Колата на първо място трябва да е практична и да ти върши работа. Така се прави: Сядаш , вземаш един лист и нахвърляш. Освен финансовите параметри и позитиви и негативи. Така се взема правилно решение в 90% от случаите.
П.С: Само като инфо.
Аз за това обичам изключително много есенните срещи. Няма строго определена програма (да има 1-2 неща), имам време, возим се, караме, приказваме с колегите на паркинга.
Кеф.....после джакузи, басейнче, тенис, футбол...... Ще видим тази година, къде ще ни отвее вятъра!

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Мисля че за твоята Октавия,най добре като баланс за красота и практичност е 17 джанта.
Не е хубаво човек да е максималист.
И за моята най добре щяха да са 18 -ки,но се подведох малко и попрлекалих.Защото с 19-ки си тупка некомфортно.Много си е тънка гумата.
Както и да е.
Не е хубаво човек да е максималист.
И за моята най добре щяха да са 18 -ки,но се подведох малко и попрлекалих.Защото с 19-ки си тупка некомфортно.Много си е тънка гумата.
Както и да е.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Sec8200
Яко,ще чакам есенната среща ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
Sec8200
Не знам дали в тази тема, дали нова, дали в тази която представих колата (модераторите моля да преместят,ако нещо не е ок) :
Няколко неща за разработването и шофирането на дизелчето :
1.карам го в различни обороти, до макс 3000. Не правя ластици, с едно две изключения. Мисля да е така 1500-2000км. Но на магистрално каране са малко под или около 2000 оборота, това ок ли е? Знам че макс въртящ го има там, горенето е прилично, за двигателя се надявам да е ок.
2. За карането с препоръчителните - струват ми се ниско. Компа ме кара да държа колата в диапазона 1400-1700 оборота, това за икономия вероятно (не е ли по ок където турботи държи макс въртящ?), но как се отразява на двигателя - изгаря ли добре при галене, DPF така щади ли се или напротив?
3. Защо не са сложили индикация за процеса на регенерация като почне? Можеше да е зелена да не се шашкат хората, аз сега като лаик я мириша дали смърди на гума и гледам оборотите като ще я гася.
Иначе супер доволен от вървежа, мощността, тягата, разхода дори още неразработена.
Благодаря за съветите предварително!![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Няколко неща за разработването и шофирането на дизелчето :
1.карам го в различни обороти, до макс 3000. Не правя ластици, с едно две изключения. Мисля да е така 1500-2000км. Но на магистрално каране са малко под или около 2000 оборота, това ок ли е? Знам че макс въртящ го има там, горенето е прилично, за двигателя се надявам да е ок.
2. За карането с препоръчителните - струват ми се ниско. Компа ме кара да държа колата в диапазона 1400-1700 оборота, това за икономия вероятно (не е ли по ок където турботи държи макс въртящ?), но как се отразява на двигателя - изгаря ли добре при галене, DPF така щади ли се или напротив?
3. Защо не са сложили индикация за процеса на регенерация като почне? Можеше да е зелена да не се шашкат хората, аз сега като лаик я мириша дали смърди на гума и гледам оборотите като ще я гася.
Иначе супер доволен от вървежа, мощността, тягата, разхода дори още неразработена.
Благодаря за съветите предварително!
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- BlackPearl
Аз това за Еко-то беше първото нещо което го махнах (Eco-tips).
Иначе, до 5000-7000км. карах колата само на ECO . Сега си я карам на Нормал или Индивидуал.
На "новите" Болера сега нали има и ЕКО ли , грийн ли как се води с едно листо, как да се кара в еко норми и се събират точки
. Голяма простотия
!
Иначе, до 5000-7000км. карах колата само на ECO . Сега си я карам на Нормал или Индивидуал.
На "новите" Болера сега нали има и ЕКО ли , грийн ли как се води с едно листо, как да се кара в еко норми и се събират точки
!
- Sawyer
Даже не съм ги ползвал тия eco tips, супер глупост ми се струват.BlackPearl написа:Аз това за Еко-то беше първото нещо което го махнах (Eco-tips).
Иначе, до 5000-7000км. карах колата само на ECO
А колата я карах на Eco само от шоурума до гаража първия ден, и то просто защото бях в несвяст от вълнение по новата кола и се усетих чак като паркирах, че не съм сменил режима. След това само Normal.
-
Sec8200
Първите две регенерации са факт, първата беше след каране по магистрала, спиране, след това като я запалих вдигна празните обороти на от ~750 на ~1000, тази я пропуснах потеглих по магистралата с надеждата,че там ще си се оправи (макар да знам,че често не на магистрала се оправя заради оборотите и въздушната струя,която охлажда двигателния отсек).
Днес един светофар преди нас спря старт стопа да бачка и вдига обороти, замириса си на гума. Покарах я малко до околовръстното с обороти около 2200-2500 и на Икея вече беше решила да свали обороти до нормалните и да разреши старт/стоп. Надявам се това да е правилното нещо,което да се прави, коригирайте ако нещо бъркам.
Иначе аз все още не разбирам защо няма една лампа или меню в Болерото да разбера кога процеса е завършил.
В градското ясно,че кратките разстояния не са ок, но освен тях какво друго мога да правя да помагам на процеса да е по-рядко?
Днес един светофар преди нас спря старт стопа да бачка и вдига обороти, замириса си на гума. Покарах я малко до околовръстното с обороти около 2200-2500 и на Икея вече беше решила да свали обороти до нормалните и да разреши старт/стоп. Надявам се това да е правилното нещо,което да се прави, коригирайте ако нещо бъркам.
Иначе аз все още не разбирам защо няма една лампа или меню в Болерото да разбера кога процеса е завършил.
В градското ясно,че кратките разстояния не са ок, но освен тях какво друго мога да правя да помагам на процеса да е по-рядко?
- Sawyer
Важното е като усетиш, че е почнала регенерация, да не гасиш двигателя и да не прекъсваш процеса. Друга драма няма.
И аз пак да си кажа, старт/стоп е глупост. Особено пък докато върви разработването на двигателя бих го изключвал на секундата след стартиране на двигателя. Чисто нов двигател (а и не само чисто нов) да го палим и гасим по 100 пъти на ден ми се струва чудесно... за производителя, който ще продава резервни части като топъл хляб след като изтече гаранцията.![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
И аз пак да си кажа, старт/стоп е глупост. Особено пък докато върви разработването на двигателя бих го изключвал на секундата след стартиране на двигателя. Чисто нов двигател (а и не само чисто нов) да го палим и гасим по 100 пъти на ден ми се струва чудесно... за производителя, който ще продава резервни части като топъл хляб след като изтече гаранцията.
-
Sec8200
Да за старт стопа съм съгласен, не знам бях забравил да я цъкна,но пък така бях 100% сигурен,че не се бъркам 
Гледам да я изключвам,но забравям понякога ..
Иначе да питам това,че вдига обороти и впръсква гориво достатъчно ли е да я оставя на празен ход 5-10минс или както четох преди в Бришкода - на празен ход дълго просто я прекъсвал компа и чакал добри условия. Видях програмка с obd за нивата и данни, май ще купя едно да поглеждам от време на време...
Гледам да я изключвам,но забравям понякога ..
Иначе да питам това,че вдига обороти и впръсква гориво достатъчно ли е да я оставя на празен ход 5-10минс или както четох преди в Бришкода - на празен ход дълго просто я прекъсвал компа и чакал добри условия. Видях програмка с obd за нивата и данни, май ще купя едно да поглеждам от време на време...
- Sawyer
На мен ми се е случвало с предната ми кола да влезе в регенерация малко преди да паркирам и, понеже съм нямал време да правя кръгчета докато свърши регенерацията, да я оставя да поработи няколко минути на място докато оборотите се нормализират и спре да върти перката. Гася. Връщам се след няколко часа (или на другата сутрин), паля, всичко нормално и... след няколко минути, вече при започнало движение - отново регенерация.
Та ще да има нещо вярно в това, че като се позастои на празен ход, спира процесът и се подновява, когато отново си в движение.
Та ще да има нещо вярно в това, че като се позастои на празен ход, спира процесът и се подновява, когато отново си в движение.
-
Sec8200
Хъх
Сега разбирам защо толкова хората го коментират, малко тъпичко е цялото нещо. На дълъг не успява, в града го прави и не как да е ами иска и обороти. Да се надявам,че ще поспадне броя цикли след няколко хил км. Надявам се да не си скубя косите,че не изчаках за 1.8 или не поръчах 1.4 TSI.
Сега разбирам защо толкова хората го коментират, малко тъпичко е цялото нещо. На дълъг не успява, в града го прави и не как да е ами иска и обороти. Да се надявам,че ще поспадне броя цикли след няколко хил км. Надявам се да не си скубя косите,че не изчаках за 1.8 или не поръчах 1.4 TSI.