Ми то каквито и да са, "всесезонните" са си компромис
Така че, търпение и късмет ,да дойде колата по бързо, па гуми се сменят
Ми то каквито и да са, "всесезонните" са си компромис
Току що измерих. 2,6 отпред и 2,5 отзад. Толкова пише и на вратата. Значи са ок. Благодаря.donci написа: 04.07.2023, 20:28:14
Свали налягането на 2.5, но и 2.6 не е безумно. Колко е по ниско профилна гумата, толкова налягането трябва да е по-високо.
община Елена, област Велико Търново

Това е полезна информация - че на всички Continental бордовете им по принцип са тънки.Rangel написа: 18.08.2023, 14:32:55 Освен това ПО-ВАЖНОТО, обясни ми, че всички Континентал и цялата им група, са с по-тънки бордове, по-лесно се балансират, но са за "белите" държави, където пътят е път, а не лунна пътечка, а пък Континентал печелят повече, защото влагат по-малко гума. Много лесно се "раняват" странично.
smoke написа: 15.09.2022, 22:41:46 На старата ми Октавия имам Continental TS 860, 195/65R15. Гумата е хубава, но аз не бих я купил пак - бордът на гумата е мнооого тънък. Това не го съобразих, когато ги купувах (че може бордът им да е тънък). Толкова е тънък, че чак се чудех как може да е толкова тънък. Според мен това е рисково при траповете с остри ръбове по нашите улици и пътища.
При този размер джантата би трябвало да е широка 7J. Затова по-добре тези джанти ги остави за зимни със същия размер гуми, а напролет си взимаш друг комплект джанти, монтираш си летни гуми и си свиркаш.
Фабричните 17" джанти на О4 са с широчина 7J. Препоръчителната широчина на гумите за джанти 7J е 205 или 215 мм:albertf написа: 18.08.2023, 14:52:21 какъв размер зимни гуми ще ми препоръчате за О4? Фабрично колата пристигна с 205/55/17, но за допълнителна информация каквъв друг размер би бил подходящ на същите, оригинални джанти освен фабричния?