Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Да си ги оправя
. Карай в смарт…
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Веднага давам пример и то при скорости до 40 км/ч:digitalundgrd написа: 04.06.2023, 21:56:43 ...при каране на сухо със скорости до 130км/ч не виждам как ще се усети проблем дори с бюджетните гуми
С мой познат минаваме (всеки с колата си) връх Шипка в северна посока. Лятно сухо време. Веднага след върха, около бившата бензиностанция на Петрол има няколко завоя на които моят познат каза, че колата му се е държала като на лед. Беше с бюджетни гуми, не си спомням какви, аз бях с Мишлен примаси 3.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Искам и аз да потвърдя. Гумите с които дойде Т-рока са такива. Вчера ходих до Видин и днес се върнах. През Петрохан. Имаше участъци с дъжд. Имаше и влажен от мъглата асфалт вчера на северния склон. Много добро сцепление. Не ми се вярваше чак. Имал съм много разочарования с първоначално вгражданите Континентал от серия Еко в предишния Голф. Същевременно на са много шумни. Така че, Фалкен от Сумитомо са добър избор.
-
pepi
- Гараж: Octavia
Някой с опит с всесезонни? Интересувам се предимно от премиум класа. Фен съм на Континентал, но техните всесезонни нямат ламели, което ме кара да мисля, че ще са гола вода зимата. Същото се отнася и за Мишлен. Гледам, че Гудиър Олсийзън трета генерация са с ламели, също и моделите на Нокиан.
Стоуните (бридж и файър)категорично не ги харесвам, така, че те отпадат. Клебер също са вариант, както и Ханкуук. Всяко мнение подкрепено с опит е добре дошло.
Стоуните (бридж и файър)категорично не ги харесвам, така, че те отпадат. Клебер също са вариант, както и Ханкуук. Всяко мнение подкрепено с опит е добре дошло.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
а ти имаш ли опит с всесезонни на конти и мишлен?pepi написа: 08.06.2023, 17:29:35 Фен съм на Континентал, но техните всесезонни нямат ламели, което ме кара да мисля, че ще са гола вода зимата. Същото се отнася и за Мишлен. Гледам, че Гудиър Олсийзън трета генерация са с ламели, също и моделите на Нокиан.
...Всяко мнение подкрепено с опит е добре дошло.
-
shpeki
Ще излиза втора версия на континтентала:pepi написа: 08.06.2023, 17:29:35 Някой с опит с всесезонни? Интересувам се предимно от премиум класа. Фен съм на Континентал, но техните всесезонни нямат ламели, което ме кара да мисля, че ще са гола вода зимата. Същото се отнася и за Мишлен. Гледам, че Гудиър Олсийзън трета генерация са с ламели, също и моделите на Нокиан.
Continental AllSeasonContact vs Continental AllSeasonContact 2
Иначе зависи на какво държиш повече - дали да се държат като летни или като нещо по средата.
СС2 вече са малко по-добре през зимата за сметка на сцеплението през лятото, най-добре се държат лятото hankook kinergy 4s2.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Bridgestone Potenza S005 225/40/18. Много приятна гума. Като загрее става още по-приятна.
Ама нещо не ме кефи на 1500км това . Колкото по-внимателно, толкова повече тъпотии

Ама нещо не ме кефи на 1500км това . Колкото по-внимателно, толкова повече тъпотии

-
istoyanov
Нямам идея! Така я взех колата. Утре ще погледна на някоя гумаджийница. Но на вратата са някакви безумни стойности - 2,6 ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Свали налягането на 2.5, но и 2.6 не е безумно. Колко е по ниско профилна гумата, толкова налягането трябва да е по-високо.
-
vossen
Пепи, смело с Мишлен Крос Климат
-
istoyanov
donci написа: 04.07.2023, 20:28:14Чукча не мислиУтре ще ги погледна. Така и не си взех един уред за измерване. Мишлен имаха една кампания преди време, но не се вредих.
Свали налягането на 2.5, но и 2.6 не е безумно. Колко е по ниско профилна гумата, толкова налягането трябва да е по-високо.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Здравейте колеги, поръчал съм Карок и една от допълнителните опции беше всесезонни гуми. Реших го, за да запазя джантите по-дълго време от манипулации, а и зима(поне в Пловдив) вече почти няма. Не намирам инфо какви слагат в завода. Ако някой може да каже какви са и добре ли са, ще се радвам. Надявам се да не съм сбъркал. Досега винаги съм въртял зимни и летни гуми, надявам се да не съм направил голяма глупост.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Да то си зависи от марката на гумата, но според мен не си сбъркал. Също така зависи къде ще ползваш автомобила. Ако караш предимно градско и не катериш зимата проходи, не караш ски итн абсолютно добре си направил с всесезонките.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @spaldingrs - Най-важното е да имаш усет. С каквито и гуми да си ако скоростта на движение не е подходяща, няма как гумата да ТЕ спаси. Да - между хубави и лоши гуми има разлика но ако имаш усет и с лошите няма да допуснеш да озовеш в лоша ситуация. В дните с по-тежки условия трябва да се Шофира по-бавно от смятаното за безопастно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Виждал съм нови шкоди с различни гуми според нивото на оборудване. Май по-базовите към един момент идваха с Барум (навремето съм карал зимни от тази марка и на 2рата зима ги свалих...), а по-високите нива идваха с Континентал.spaldingrs написа: 05.07.2023, 08:15:10 Досега винаги съм въртял зимни и летни гуми, надявам се да не съм направил голяма глупост.
Аз лично на октавията все още въртя зимни и летни, като зимни вземам среден клас, тъй като имам много малко километри зимата, а лятото карам с Континентал, Дънлоп или Гудиър, понеже имам по-голям пробег и не карам бавно.
Според мен ако всесезонката е висок клас и се кара разумно няма да имате никакъв проблем.