Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от Rangel »

Да си ги оправя 😂. Карай в смарт…
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

digitalundgrd написа: 04.06.2023, 21:56:43 ...при каране на сухо със скорости до 130км/ч не виждам как ще се усети проблем дори с бюджетните гуми
Веднага давам пример и то при скорости до 40 км/ч:
С мой познат минаваме (всеки с колата си) връх Шипка в северна посока. Лятно сухо време. Веднага след върха, около бившата бензиностанция на Петрол има няколко завоя на които моят познат каза, че колата му се е държала като на лед. Беше с бюджетни гуми, не си спомням какви, аз бях с Мишлен примаси 3.
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

shibumi написа: 04.06.2023, 20:26:54 Става въпрос за летният модел на Фалкен
Искам и аз да потвърдя. Гумите с които дойде Т-рока са такива. Вчера ходих до Видин и днес се върнах. През Петрохан. Имаше участъци с дъжд. Имаше и влажен от мъглата асфалт вчера на северния склон. Много добро сцепление. Не ми се вярваше чак. Имал съм много разочарования с първоначално вгражданите Континентал от серия Еко в предишния Голф. Същевременно на са много шумни. Така че, Фалкен от Сумитомо са добър избор.
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

Някой с опит с всесезонни? Интересувам се предимно от премиум класа. Фен съм на Континентал, но техните всесезонни нямат ламели, което ме кара да мисля, че ще са гола вода зимата. Същото се отнася и за Мишлен. Гледам, че Гудиър Олсийзън трета генерация са с ламели, също и моделите на Нокиан.
Стоуните (бридж и файър)категорично не ги харесвам, така, че те отпадат. Клебер също са вариант, както и Ханкуук. Всяко мнение подкрепено с опит е добре дошло.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

pepi написа: 08.06.2023, 17:29:35 Фен съм на Континентал, но техните всесезонни нямат ламели, което ме кара да мисля, че ще са гола вода зимата. Същото се отнася и за Мишлен. Гледам, че Гудиър Олсийзън трета генерация са с ламели, също и моделите на Нокиан.
...Всяко мнение подкрепено с опит е добре дошло.
а ти имаш ли опит с всесезонни на конти и мишлен?
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

pepi написа: 08.06.2023, 17:29:35 Някой с опит с всесезонни? Интересувам се предимно от премиум класа. Фен съм на Континентал, но техните всесезонни нямат ламели, което ме кара да мисля, че ще са гола вода зимата. Същото се отнася и за Мишлен. Гледам, че Гудиър Олсийзън трета генерация са с ламели, също и моделите на Нокиан.
Стоуните (бридж и файър)категорично не ги харесвам, така, че те отпадат. Клебер също са вариант, както и Ханкуук. Всяко мнение подкрепено с опит е добре дошло.
Ще излиза втора версия на континтентала:

Continental AllSeasonContact vs Continental AllSeasonContact 2
Иначе зависи на какво държиш повече - дали да се държат като летни или като нещо по средата.
СС2 вече са малко по-добре през зимата за сметка на сцеплението през лятото, най-добре се държат лятото hankook kinergy 4s2.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Bridgestone Potenza S005 225/40/18. Много приятна гума. Като загрее става още по-приятна.
Ама нещо не ме кефи на 1500км това . Колкото по-внимателно, толкова повече тъпотии [smilie=sarcastic.gif]
[smilie=ireful1.gif] Изображение
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

Нямам идея! Така я взех колата. Утре ще погледна на някоя гумаджийница. Но на вратата са някакви безумни стойности - 2,6 [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

istoyanov написа: 04.07.2023, 17:53:01 някакви безумни стойности - 2,6
Свали налягането на 2.5, но и 2.6 не е безумно. Колко е по ниско профилна гумата, толкова налягането трябва да е по-високо.
vossen

Шкода Новак

Мнение от vossen »

pepi написа: 08.06.2023, 17:29:35 Някой с опит с всесезонни
Пепи, смело с Мишлен Крос Климат ;) Вече имат и второ поколение.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

donci написа: 04.07.2023, 20:28:14
istoyanov написа: 04.07.2023, 17:53:01 някакви безумни стойности - 2,6
Чукча не мисли :) Утре ще ги погледна. Така и не си взех един уред за измерване. Мишлен имаха една кампания преди време, но не се вредих.

Свали налягането на 2.5, но и 2.6 не е безумно. Колко е по ниско профилна гумата, толкова налягането трябва да е по-високо.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги, поръчал съм Карок и една от допълнителните опции беше всесезонни гуми. Реших го, за да запазя джантите по-дълго време от манипулации, а и зима(поне в Пловдив) вече почти няма. Не намирам инфо какви слагат в завода. Ако някой може да каже какви са и добре ли са, ще се радвам. Надявам се да не съм сбъркал. Досега винаги съм въртял зимни и летни гуми, надявам се да не съм направил голяма глупост.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Да то си зависи от марката на гумата, но според мен не си сбъркал. Също така зависи къде ще ползваш автомобила. Ако караш предимно градско и не катериш зимата проходи, не караш ски итн абсолютно добре си направил с всесезонките.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @spaldingrs - Най-важното е да имаш усет. С каквито и гуми да си ако скоростта на движение не е подходяща, няма как гумата да ТЕ спаси. Да - между хубави и лоши гуми има разлика но ако имаш усет и с лошите няма да допуснеш да озовеш в лоша ситуация. В дните с по-тежки условия трябва да се Шофира по-бавно от смятаното за безопастно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

spaldingrs написа: 05.07.2023, 08:15:10 Досега винаги съм въртял зимни и летни гуми, надявам се да не съм направил голяма глупост.
Виждал съм нови шкоди с различни гуми според нивото на оборудване. Май по-базовите към един момент идваха с Барум (навремето съм карал зимни от тази марка и на 2рата зима ги свалих...), а по-високите нива идваха с Континентал.

Аз лично на октавията все още въртя зимни и летни, като зимни вземам среден клас, тъй като имам много малко километри зимата, а лятото карам с Континентал, Дънлоп или Гудиър, понеже имам по-голям пробег и не карам бавно.

Според мен ако всесезонката е висок клас и се кара разумно няма да имате никакъв проблем.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”