Адаптации и трикове за Супърб 3 с VCDS Vag-Com

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

Аз си активирах с OBD11 следните неща:
1.Lane assist minimize ping pong effect - не съм го пробвал още, само после върнах off text-а на disable , че ме дразни да ми свети на таблото като е изключен.

2.Fan level display in auto mode - показва степента на вентилатора на климатроника когато е в режим “auto”

3.Engine start button heart beat - да има там да мига 😁

4.Easy entry на седалките и съответно изкарах меню в медията за лесен достъп

5.Халогените да светят заедно с фаровете при Coming/Leaving home

Имаше и други неща които пробвах , но не стават , предполагам заради новия протокол за защита на модулите. Бях чел някъде , че е възможно да го отключиш за един час , но не ми се рискува гаранцията за дреболии.

Друго което успешно стана , беше адаптацията на DCC-то , след като смених пружините с Айбах про кит и си адаптирах нулевото положение (на подемник).
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

lanshot написа: 10.08.2024, 12:27:19 Друго което успешно стана , беше адаптацията на DCC-то , след като смених пружините с Айбах про кит и си адаптирах нулевото положение (на подемник).
А [smilie=search.gif] това трябва ли и аз да го правя след като съм сложил същите пружини?
" Burn rubber not your soul "
Аватар
lanshot

Škoda Фен

E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

SimonSez написа: 10.08.2024, 13:57:57 трябва ли и аз да го правя
Ако си с DCC е препоръчително да нулираш новата позиция на окачването , за да работи акуратно. Все пак пада височината , съответно хора на амортисьора се променя и от там настройките трябва да се променят. То може да не е голямо отклонението , но за твое спокойствие по-добре го направи.
Самата адаптация отнема секунда - две когато колата е във въздуха с отпуснато окачване. Мога да дам и насоки как се прави ако някой има нужда.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Лично мнение. Няма нужда.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
philipz

Шкода Новак

Гараж: Superb 3 2.0 TDI 190 DSG6 4X4 L&K

Мнение от philipz »

Здравейте , искам да разбера мога ли да отключа следните екстри :

- с продължително натискане на отключване/заключване на дистанционното , вместо всички прозорци и панорамата да се отварят/затварят , да се отваря/затваря само панорамния покрив ?
- дистанционно палене чрез дистанционното ?
- включване на REST от дистанционното ?

Също така има ли как да се адаптира дсг-то в режим D да включва една идея на по-висок оборот , че сега гони абсолютния минимум винаги ?
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

@philipz, Здравей, ще се опитам да отговоря накратко, на база моя опит с кодировки и това което съм чел по форумите.

- с продължително натискане на отключване/заключване на дистанционното , вместо всички прозорци и панорамата да се отварят/затварят , да се отваря/затваря само панорамния покрив ? - нямаш ли опция в медията, аз съм без панорама и мога да избера дали да се свали/вдигне прозореца на шофьорската врата или всички. По пътя на логиката колите с панорама, също трябва да фигурират в менюто.
- дистанционно палене чрез дистанционното ? - Може, но трябва допълнително да се монтира подобна система в колата, не става с адаптация.
- включване на REST от дистанционното ? - Тук не съм 100% сигурен, но мисля, че няма как да се активира. Функцията REST работи до 30 минути или до падането под определени градуси, на остатъчната топлина генерирана в системата и е най-полезна когато я включиш още докато си в колата и след изгасяне на двигателя. От чисто любопитство, защо искаш да я включващ дистанционно, при положение, че няма да можеш да я използваш пълноценно?

Също така има ли как да се адаптира дсг-то в режим D да включва една идея на по-висок оборот , че сега гони абсолютния минимум винаги ? - Може, след ремап на кутията и наливане на необходимият софтуер.

А какъв е Съпърба - преди или след фейслифта, понеже при фейслифтовите има секюрити промени по модулите и някой неща вече са ограничени?
philipz

Шкода Новак

Гараж: Superb 3 2.0 TDI 190 DSG6 4X4 L&K

Мнение от philipz »

@n_ivanov, Благодаря за отговора .

- няма я опцията за панорамата , затова питам . има само останалите , които и ти имаш .
- REST - полезна е за мен тази функция , за жалост забелязавам , че нещо май е прецакана при мене , тъй като вентилатора не спира да върти след 30тата минута , и като отключа колата , веднага спира. Странна работа .

колата е 2017 , демек преди фейса
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Проверих няколко клипчета за активацията на панорамата и май е вързана към прозорците, понеже навсякъде я активираха/деативираха с тях (нямаше отделен бит специално за панорамата).

За REST ще отговоря в другата ти тема, за да не разводняваме тази. ;)
Аватар
dotamaster

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018

Мнение от dotamaster »

lanshot написа: 10.08.2024, 15:51:56 Мога да дам и насоки как се прави ако някой има нужда.
Може ли да разкажеш по-подробно?
[Everybody lies]
Аватар
lanshot

Škoda Фен

E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

@dotamaster, разбира се.
След смяна на пружините колата се оставя във въздуха , влизаш в (14)Control module —> Adaptive suspension. Екарваш секюрити кода 20103. После влизаш в Adaptation и избираш “Adapting with deflected wheels” където си правиш един скрийншот на стойностите , но не ги пипаш. Излизаш от менюто веднъж назад и влизаш в “Basic settings” —> “Adapting with deflected wheels” , където вече натискаш “Slide to ride” . След секунда-две трябва да е изписало , че е готово горе на статуса - Base settings ended. Това е цялата процедура.
После може да се върнеш да провериш стойностите в първото меню с адаптациите , за да се увериш , че са се променили процентите който са били първоначално.
Аватар
dotamaster

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018

Мнение от dotamaster »

@lanshot, мерси!
Някой знае ли дали същата/подобна процедура трябва да се прави и след смяна на DCC амортисьор или само, ако и пружините са сменяни?
[Everybody lies]
Аватар
lanshot

Škoda Фен

E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

@dotamaster, ако амортисьорите са същите като заводските ,няма нужда да се калибрира модула. Ако не са каквито ги дават по рама от завода , вече трябва да се направи калибрация.
Аватар
slavikatsarov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014

Мнение от slavikatsarov »

Изображение

Някой с идея как мога да премахна това съобщение да не излиза всеки път като запаля колата ?
PPanayotov

Шкода Новак

Мнение от PPanayotov »

Здравейте, отскоро съм собственик на супърб скаут 2020. Има ли някой от Варна който се занимава с кодиране и ъпдейти? Благодаря
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”