Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Когато на моята О4 добавих по-късно към поръчката камера за заден ход (понеже когато поръчвах колата не можеше да се поръчва камера), подписахме нов договор (или анекс към оригиналния договор, не си спомням точно).style34 написа: 08.02.2024, 20:33:50 И ще ме уведомят ли? В крайна сметка съм подписал договор с конкретно оборудване.
-
stepe
Нормално да подпишете анекс към настоящия договор, но доколкото разбирам в момента са заключени всички нови поръчки (пример кантон и акустични и миналата седмица не можеха да се поръчат). Ако някой е успял да поръча допълнително оборудване след вчера би било много полезно ако потвърди.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Е аз вчера поръчах Кантон и акустични стъкла.
Само че ми казаха, че не може опцията акустични предни стъкла със затъмнени задни, която е към 300 лева, а някакъв пакет сън 2, който включва акустичните стъкла и някакви други дреболии и струва 550.
Според дилъра няма причина да откажат да изпълнят някоя екстра. И доколкото разбрах щом приемат поръчката, значи ще я изпълнят.
Специално за Кантон ми каза, че и предходната седмица са поръчвали и не е имало проблем.
Та като добавям екстри нормално анекс да сключим. Но ако махат и аз не съм съгласен какво следва? Би трябвало да мога да анулирам договора.
Както и да е де, дано не се стига до такъв сценарий.
Само че ми казаха, че не може опцията акустични предни стъкла със затъмнени задни, която е към 300 лева, а някакъв пакет сън 2, който включва акустичните стъкла и някакви други дреболии и струва 550.
Според дилъра няма причина да откажат да изпълнят някоя екстра. И доколкото разбрах щом приемат поръчката, значи ще я изпълнят.
Специално за Кантон ми каза, че и предходната седмица са поръчвали и не е имало проблем.
Та като добавям екстри нормално анекс да сключим. Но ако махат и аз не съм съгласен какво следва? Би трябвало да мога да анулирам договора.
Както и да е де, дано не се стига до такъв сценарий.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Някой беше писал в кризата за такъв случай мисля. Викат го, преподписват или анулират.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Цецо75 -
Длъжни са доста Години след спиране на производството да могат да доставят всяка една част от Автомобила..Цецо75 написа: 08.02.2024, 20:18:27 Метат склада, акустичните стъкла са свършили, а няма да поръчат нови, при положение, че спират модела.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Haigo
Аз сега излизам от шкода , допълних travel assist high за кодиака vision plus като ми беше казано че запитването е едно а одобрението е съвсем друго , поръчката ми беше направена преди 12 дни - 5 седмица , пусната е за производството 10 седмица - да видим какво ще излезе . Верно при мен разликата е предимно софтуерно плюс едно копче на волана добавено , дано успеете да си надградите както искате . Не по телефон , направо отивате и сядате на бюрото му и да ви пуска запитването - това е неговата работа - вече какъв ще е отговора от завода е друго
-
style34
А защо допълни travel assist high? И колко струва?
Аз не мога да разбера разликата между включените в пакета екстри и всичките му видове travel асистенти.
Аз не мога да разбера разликата между включените в пакета екстри и всичките му видове travel асистенти.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Копчето е доста интересноHaigo написа: 09.02.2024, 09:59:57 Верно при мен разликата е предимно софтуерно плюс едно копче на волана добавено
viewtopic.php?f=37&t=5908&p=343450#p343450
-
style34
Хм, тоест ти си поръчал допълнително тази екстра?
Аз сега от другата тема разбрах, че всъщност адаптивното водене явно не е част от пакета Vision Plus. Макар че, ако бутонът е там, както на колегите, не виждам защо софтуерно да не може да се активира.
Между другото ми казаха, че моят ще бъде произведен 13-та седмица с всички добавени екстри
Аз сега от другата тема разбрах, че всъщност адаптивното водене явно не е част от пакета Vision Plus. Макар че, ако бутонът е там, както на колегите, не виждам защо софтуерно да не може да се активира.
Между другото ми казаха, че моят ще бъде произведен 13-та седмица с всички добавени екстри
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
style34, предполагам ,че въпроса ти е към колегата Haigo с новата поръчка за Вижън +
Иначе да ,при моята кола когато поръчвах си го добавих Травел Асист HIGH / беше по-малко пари защото избраната модификация беше с голяма част от нещата тогава/ .А и тя не е и Вижън де
. Тогава беше криза и дори в ТА High не се включваше най-полезното според мен - side assist a . После по време на чакането се появи и го добавих и него .
Но това са едни минали/заминали времена , чакането беше дълго и много изнервящо , аз конкретно бях късметлия и моята кола дойде изненадващо предсрочно.
Познати с поръчани и получени Вижън 2023г нямат ТА бутон .
В момента Вижън Плюс е или по скоро беше страхотна оферта .
Иначе да ,при моята кола когато поръчвах си го добавих Травел Асист HIGH / беше по-малко пари защото избраната модификация беше с голяма част от нещата тогава/ .А и тя не е и Вижън де
Но това са едни минали/заминали времена , чакането беше дълго и много изнервящо , аз конкретно бях късметлия и моята кола дойде изненадващо предсрочно.
Познати с поръчани и получени Вижън 2023г нямат ТА бутон .
В момента Вижън Плюс е или по скоро беше страхотна оферта .
-
Haigo
Значи ей сега писаха че отказват да добавят тоя travel assist - нямало време !!! Баси днес поръчаш те след 40-50 макс дни е при теб като от тея дни има доставка около 10 дни - бързат да изчистят на макс преди новия модел , ами travel всъщност следи и двете ленти на платното едновременно като работи само в режим на автопилот като на кокпита излиза дори и визуализация на предния автомобил к си спира зад него сама и ако е за кратко си и потегля сама докато lane е тъпотия - тя е когато ти си държиш волана ама нещо се заблеяш и ти придърпва да те върне в платното обаче ако я оставиш сама да държи платното ходи на зиг заг и всеки почва да свири и не знам изобщо тая lane за къв ти е изобщо - чух софтуерно може да се изключи от някой хакер , хем говорих с дилъра за тоя travel - ама щото съм имал side front lane 360 и самопаркиране и нямало нужда ама далеч не е така - front набива спирачките да не се блъснеш а не следи и да спира зад някой и да потегля , side е с определен ъгъл и само светва мъртва зона все едно а в травела side върши съвсем друга работа - наблюдава цялата задница за приближаваш автомобил , че така и избеснях днес за тоя пропуск , съвета ми е който взема готова конфигурация с доста асистенти да пита тоя травел колко ще добави към цената защото не е 2612 лв както пише а е окт сорта на 400-500 лв макс
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами не знам на кое как викат, пълна каша е.Haigo написа: 09.02.2024, 13:57:49 front набива спирачките да не се блъснеш а не следи и да спира зад някой и да потегля
Аз имам само ACC, което във менютата се води Front Assist, но спира И ТРЪГВА сама следвайки трафика. Нямам Lane Assist, нямам Side Assist, не ми следи знаци, нямам и TA.
Имам чувството, че са омешали технически абривиетури (като ACC) със търговски наименования (Travel Assistant), като е някаква пълна каша, кое какво включва и от модел до модел и от година до година е различно.
Последно промяна от Цецо75 на 09.02.2024, 14:41:03, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
И при мен е така, още при приемането го спряхме и си стои деактивиран.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Между другото само VAG позволяват (по-скоро позволяваха) такова LEGO при конфигурация. Другите марки имат 3-4 пакета и това е. Като искаш някаква екстра, взимаш целия пакет.
Бееееее.....