Въпроси за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Въпроси за Карок

Мнение от nitro »

Цецо75 написа: 24.07.2024, 15:59:00 ......в последно време си мисля, че едно такова бензиново си е доста смислено решение за нашенските реалности.
- На градско харчи като нормална кола.
- Подръжката му е като на нормална кола.
- Багажника му е като на нормална кола (т.е. Фабия е като на Камик).
- Седиш високо, виждаш повече.
- Дупки, бордюри не те притесняват толкова.
- Зимата заради просвета печелиш проходимост (нищо, че няма 4х4).
Именно!
shaks

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG

Въпроси за Карок

Мнение от shaks »

Цецо75 написа: 24.07.2024, 15:59:00 Незнам дали ви прави впечатление, но София се е изровила много и то посред лято.
То само това да беше проблема. Отивам на болница с детето, паркинга като строителна площадка, височина на ръб, огромен. Ако не бях с Карока щях да се чудя къде да се набия, но с него "паркирах" без да зажуля отдолу. Преди седмица отивам до офис на куриер в нов блок, завивам от булеварда и се изправям през пълната липса на асфалт и каквато и равност. Пак, хубаво, че е висока колата. Там можеше и нормална да мине, но щеше да е напрегнато. Искаш да минеш по тясна улица, паркирали двойно, тройно, десеторно. Трябва да се качваш на планината наречен бордюр за да си продължиш по-пътя.

Като цяло българската градска реалност е пълен абсурд. Такъв автомобил има пълен смисъл за това. Колкото до Хемус, да ви кажа имам щайга с коктейли..., "да почерпя" тези които са го строили и ремонтирали. Там ти трябва танк за да не се изпотрошиш по смотания път... Макар, че сигурно и танк ще закъса там. Това вероятно е част от супер секретната ни стратегия за отбрана. Няма как да превземеш държава ако не можеш да минеш от никъде ..
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Въпроси за Карок

Мнение от mukot »

Цецо75 написа: 24.07.2024, 15:59:00 Та мнението ми еволюира до - един малък СЮВ на предно, ако човек може да си го позволи май за нашенските реалности си е доста смислено решение за градска кола.
И аз така. И се сдобих с Т-рок. :)
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Въпроси за Карок

Мнение от smoke »

Моя близка роднина ще си купува автомобил (нов) и е решила Skoda Karoq (Sportline Plus) или VW Tiguan (Life Plus).
Двигател 1.5 TSI 150 к.с., с DSG, само на предно.
- Tiguan е на новата платформа, чисто нов модел от 2024 г.
- Karoq e фейслифтовият модел от 2022 г., който е върху платформата от 2017 г. В Еуратек дилърът каза, че не се очаква нов модел на Karoq в близките 1-2 години, въпреки че е излязла новата платформа на Tiguan.

(Изказвал съм моето мнение и аргументи против такива "джипки", купени за ползване в града. Не е това темата на въпроса ми. Роднината ми твърдо е решила да е такъв тип автомобил, свела е избора до точно тези двете и затова се съгласявам с нейния избор).

Ходихме и направихме 1 час тест-драйв с новия Tiguan. Тя не го хареса. И аз не го харесах - няма достатъчно мощност на магистралата, евтина тапицерия на седалките (все пак е ниско ниво на оборудване), неразумно голям и лъщящ таблет със странен потребителски интерфейс, липсват физически бутони за климатика, бутоните на волана са странни и няма врътки.

Ходихме и гледахме днес Karoq Sportline Plus. Него го хареса. И на мен той повече ми харесва, въпреки че е на платформа от 2017 г. (всъщност фейслифт от 2022 г.). Има физически бутони за климатика, воланът му е като на О4 RS, седалките и те са почти такива. На стандартната 8" медия дисплеят се оказа по-голям, отколкото изглеждаше на снимките. Не ми хареса, че е доста пластмасово вътре, но и Tiguan-ът беше така, но с една идея по-добре.

Цените и на двете наши конфигурации - на Karoq и на Tiguan - са близки - с остъпките са ~75-78 хиляди лева.
За мен това са високи цени за автомобил с пластмасов интериор и 1.5 TSI 150 к.с., затова се замислих дали не си заслужава при Karoq да се обмисли 2.0 TSI 190 к.с., така и така ще се дават доста пари.

---

Въпросите ми относно Karoq са следните:

= Има ли смисъл да обмислим по-големия двигател - 2.0 TSI 190 к.с.? Той идва с 4x4 (което на нея не ѝ трябва) и слага 8000 лв отгоре в цената. Колата ще се ползва предимно в града, ще навърта между 10 и 15 хиляди километра годишно. От една страна по-големият мотор е безсмислен за градски условия (където предимно ще се кара автомобила), от друга страна пък има смисъл за магистрала и заради "мокрото" DSG, с каквото е той.

= Смислено ли е да се поръча при Karoq по-големия дисплей 9.2" - става с добавяне на Columbus, струва 2255 лв. отгоре? Или пък 8" дисплеят на стандартната медия си е достатъчен? Моля за впечатления от собственици на такива. Няма да се ползва за видео, а само за навигация/карти.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Въпроси за Карок

Мнение от n_ivanov »

Поне за мен Карока е по-добър от Тигуана, пластмасовото усещане вече е във всяка марка и модел и не може да бъде избегнато.

1.) За предимно градско ползване 1.5 е напълно разумен избор (2.0 ще харчи повече + ще се налага да се обслужва и 4х4, а щом не се ползва ще са само пари на вятъра) и не си заслужава 8к лева горница. DSG-то обслужва ли се на време и полагат ли се необходимите грижи ще си работи без значение дали е "мокро" или "сухо".

2.) Добавянето на по-големият дисплей за мен лично не си заслужава, особено щом се ползва само за навигация. Навигацията също може да бъде изкарана на дигиталното табло, което още повече улеснява шофьора.

И все пак всичко си е до усета на жената (тя дава парите, тя поръчва музиката :) )

п.п.: Сега погледнах, че налични на склад Кароци Спортлайн плюс са ги пуснали за 67-68к лева. Тях гледали ли сте ги или се държи на нова поръчка + съответното чакане за производство?
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Въпроси за Карок

Мнение от kolyo b8 »

ABBC3_OFFTOPIC
ако се гледа по-компактен автомобил, не е ли по добре да тества и сравни T-ROC със същия двигател и кутия.[ Бутоните на волана са като на новия Tiguan, но все още климатроника си е с отделен панел (тъч). Ниво Style ще и дойде около 65 000/offtopic].
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Въпроси за Карок

Мнение от smoke »

n_ivanov, благодаря за отговора. Разумни аргументи.

Наличните на склад Karoq Sportline Plus не сме ги гледали, тъй като те са точно нивото Sportline Plus. А тя освен това иска и теглич (за да монтира там стойка за велосипеди), 230V + USB-порт отзад на централната колона, Simply Clever Family (сгъващи се масички на гърба на седалките + стойка за таблет), a под мое давление иска и DCC. И под мое давление добавихме и Columbus заради 9.2" дисплея, но него май ще го махнем.

---
kolyo b8, тя е гледала T-Roc и T-Cross и каза, че са ѝ малки.
ABBC3_OFFTOPIC
Тя много държи на червения цвят. Иска червено, ама не крещящо ярко и не кремаво, а по-тъмно. А на Tiguan червеното се оказа едно кремаво-керемидено, което директно и твърдо я разочарова. На Karoq червеното е Velvet Red Metalic (като на октавията на andreev), което ѝ допадна.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Въпроси за Карок

Мнение от kolyo b8 »

На Тигуана червеното не е ок. Събота и неделя съм в София. Мога да покажа червеното в Т рок - същото като червеното на Мазда.
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Въпроси за Карок

Мнение от OctavianNot »

А защо се гледа 'Skoda Karoq (Sportline Plus)', не може ли
КАРОК, Selection, бензин, TSI / 110 kW / 150 к.с., ACT, 7DSG за 63540 лв. и да се добавят нещата които иска?
Какво от Sportline Plus и трябва, което не може да се поръча допълнително и всичко от Sportline Plus ли ще се ползва?

edit 1:
Те като гледам в Selection слагат "Информационна система 8" цветен тъч-скрийн дисплей с 2 бр. USB-C, вкл.Apple connectivity, FM честота и Car Menu", което май не е Болеро? С врътки ли беше тестовата? 8'' си е нормално за навигация, вижда се прилично.
За 190 коньовата - не мога да кажа - ако има пари и не им пречи по-скъпата поддръжка.. много ще върви сигурно :)

edit 2:
Само нещо да добавя - ако е 8'' дисплей, мисля, че НЕ е включена вградената навигация към колата. След като се регистрира в MySkoda, може да се купи/активира вградената навигация срещу ~750 лева.
Иначе ако се ползва навигацията на телефона - няма проблем. Само че, не може да се изкарва на виртуалният кокпит тя..
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от blindbard »

smoke написа: 15.08.2024, 11:54:39 Смислено ли е да се поръча при Karoq по-големия дисплей 9.2" - става с добавяне на Columbus, струва 2255 лв. отгоре? Или пък 8" дисплеят на стандартната медия си е достатъчен? Моля за впечатления от собственици на такива.
Според мен 8" дисплей е напълно достатъчен, щом не се гледа видео. Когато купувах моя гледах и двете разновидности, но предвид значително по-високата цена на 9.2" Columbus и липсата на реална полезност за нещата, които ползвам /waze, скролване на медийни файлове и радио/, избрах 8" дисплей.
Да се има предвид, че 9.2" Columbus е изцяло тъч, без двата физически бутона/врътки на 8" дисплей Bolero/Amundsen.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Въпроси за Карок

Мнение от tsb »

И аз да добавя 2 ст.
По-големият двигател е по-добре, но в случая не и трябва. Аз се оправям и с 1.0. Относно дисплея, също мисля, че спокойно може да се лиши от Колумбуса и да инвестира парите в нещо по-смислено. Останалото намирам за доста добра комбинация/конфигурация, а още повече щом дамата се кефи на избора хич не го мисли толкова.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Въпроси за Карок

Мнение от smoke »

OctavianNot написа: 15.08.2024, 17:58:14 не може ли КАРОК, Selection?
Какво от Sportline Plus и трябва, което не може да се поръча допълнително и всичко от Sportline Plus ли ще се ползва?
Искаме нещата от Edition - матрични фарове, асистенти, електрически багажник ...
Първо направихме конфигурация от Edition. Когато добавихме всички допълнителни неща, които искаме, стана с 2000 лв по-скъпо от аналогична конфигурация със Sportline Plus (понеже голяма част от допълнителните неща ги има включени пакетно в Sportline Plus). Например:
- черни 18" джанти (защото Edition идва със сребристи 16", които хем са малки, хем няма да отиват на червения цвят на автомобила)
- Canton
- 3-спицов волан
- червен цвят и DCC - те са по-евтини при добавяне в Sportline, откъдето също се спестява

Като сложим и по-хубавия стайлинг при Sportline (черни елементи, черни рамки на стъклата, черен таван, спортни седалки, декоративни прагове, хромирани капачки на педалите), изборът на Sportline Plus стана естествен.
blindbard написа: 15.08.2024, 18:21:20 предвид значително по-високата цена на 9.2" Columbus и липсата на реална полезност за нещата, които ползвам /waze, скролване на медийни файлове и радио/, избрах 8" дисплей. Да се има предвид, че 9.2" Columbus е изцяло тъч.
Това ме интересуваше - дали 8" дисплеят не малее при Waze. Явно не, така че вероятно ще се откажем от 9.2".
tsb написа: 15.08.2024, 18:38:02 По-големият двигател е по-добре, но в случая не ѝ трябва.
И аз така започнах да разсъждавам на трезва глава. Тя персонално не е бърз карач, а е спокоен и внимателен водач.
Аватар
MartinVT

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG

Въпроси за Карок

Мнение от MartinVT »

Аз съм с Карок 1,5 TSI и за града този двигател е перфектен. За междуградски/планински пътища е също супер. За Магистрала, ако се кара по правилата/ограниченията двигателя си е ок. Средният разход след 8К км., спрямо приложението, ми е: 6,7, при средна скорост 52 км/h.
Щом тя е спокоен и внимателен водач, не виждам, за какво ще и трябва 2.0/190 к.с., освен ако не мисли да тегли каравани и други подобни.
По отношение на мултимедията, 9,2' до колкото помня е без физически врътки, което лично за мен е по-лошият вариант. Все пак както отбеляза платформата е по-стара и респективно и технологията и софтуера са по-стари и от време на време леко "лагват". На мен лично физическата врътка ми е доста полезна, когато ровя из менюто.
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Въпроси за Карок

Мнение от Tpet »

Ако иска масичка на гърба на седалката вероятно ще трябва да смени типа седалки, тъй като за т.нар. спортни седалки няма такава възможност, та и там може да има разход. Аз съм с по-малкия дисплей (Амундсен), ОК е ако не се ползва split screen на AA, ако се ползва идва малък.
koleto_pz

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq SportLine Plus 2.0 TSI 4x4 DSG 2024

Въпроси за Карок

Мнение от koleto_pz »

Tpet написа: 18.08.2024, 10:41:56 Ако иска масичка на гърба на седалката вероятно ще трябва да смени типа седалки, тъй като за т.нар. спортни седалки няма такава възможност, та и там може да има разход. Аз
Аз успях да поръчам масичките на гърба в пакет симпли клевър, заедно със спортните седалки. Като дойде колата ще видя реално дали е станало 😀
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”