Именно!Цецо75 написа: 24.07.2024, 15:59:00 ......в последно време си мисля, че едно такова бензиново си е доста смислено решение за нашенските реалности.
- На градско харчи като нормална кола.
- Подръжката му е като на нормална кола.
- Багажника му е като на нормална кола (т.е. Фабия е като на Камик).
- Седиш високо, виждаш повече.
- Дупки, бордюри не те притесняват толкова.
- Зимата заради просвета печелиш проходимост (нищо, че няма 4х4).
Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Въпроси за Карок
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Въпроси за Карок
То само това да беше проблема. Отивам на болница с детето, паркинга като строителна площадка, височина на ръб, огромен. Ако не бях с Карока щях да се чудя къде да се набия, но с него "паркирах" без да зажуля отдолу. Преди седмица отивам до офис на куриер в нов блок, завивам от булеварда и се изправям през пълната липса на асфалт и каквато и равност. Пак, хубаво, че е висока колата. Там можеше и нормална да мине, но щеше да е напрегнато. Искаш да минеш по тясна улица, паркирали двойно, тройно, десеторно. Трябва да се качваш на планината наречен бордюр за да си продължиш по-пътя.Цецо75 написа: 24.07.2024, 15:59:00 Незнам дали ви прави впечатление, но София се е изровила много и то посред лято.
Като цяло българската градска реалност е пълен абсурд. Такъв автомобил има пълен смисъл за това. Колкото до Хемус, да ви кажа имам щайга с коктейли..., "да почерпя" тези които са го строили и ремонтирали. Там ти трябва танк за да не се изпотрошиш по смотания път... Макар, че сигурно и танк ще закъса там. Това вероятно е част от супер секретната ни стратегия за отбрана. Няма как да превземеш държава ако не можеш да минеш от никъде ..
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Въпроси за Карок
И аз така. И се сдобих с Т-рок.Цецо75 написа: 24.07.2024, 15:59:00 Та мнението ми еволюира до - един малък СЮВ на предно, ако човек може да си го позволи май за нашенските реалности си е доста смислено решение за градска кола.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
Моя близка роднина ще си купува автомобил (нов) и е решила Skoda Karoq (Sportline Plus) или VW Tiguan (Life Plus).
Двигател 1.5 TSI 150 к.с., с DSG, само на предно.
- Tiguan е на новата платформа, чисто нов модел от 2024 г.
- Karoq e фейслифтовият модел от 2022 г., който е върху платформата от 2017 г. В Еуратек дилърът каза, че не се очаква нов модел на Karoq в близките 1-2 години, въпреки че е излязла новата платформа на Tiguan.
(Изказвал съм моето мнение и аргументи против такива "джипки", купени за ползване в града. Не е това темата на въпроса ми. Роднината ми твърдо е решила да е такъв тип автомобил, свела е избора до точно тези двете и затова се съгласявам с нейния избор).
Ходихме и направихме 1 час тест-драйв с новия Tiguan. Тя не го хареса. И аз не го харесах - няма достатъчно мощност на магистралата, евтина тапицерия на седалките (все пак е ниско ниво на оборудване), неразумно голям и лъщящ таблет със странен потребителски интерфейс, липсват физически бутони за климатика, бутоните на волана са странни и няма врътки.
Ходихме и гледахме днес Karoq Sportline Plus. Него го хареса. И на мен той повече ми харесва, въпреки че е на платформа от 2017 г. (всъщност фейслифт от 2022 г.). Има физически бутони за климатика, воланът му е като на О4 RS, седалките и те са почти такива. На стандартната 8" медия дисплеят се оказа по-голям, отколкото изглеждаше на снимките. Не ми хареса, че е доста пластмасово вътре, но и Tiguan-ът беше така, но с една идея по-добре.
Цените и на двете наши конфигурации - на Karoq и на Tiguan - са близки - с остъпките са ~75-78 хиляди лева.
За мен това са високи цени за автомобил с пластмасов интериор и 1.5 TSI 150 к.с., затова се замислих дали не си заслужава при Karoq да се обмисли 2.0 TSI 190 к.с., така и така ще се дават доста пари.
---
Въпросите ми относно Karoq са следните:
= Има ли смисъл да обмислим по-големия двигател - 2.0 TSI 190 к.с.? Той идва с 4x4 (което на нея не ѝ трябва) и слага 8000 лв отгоре в цената. Колата ще се ползва предимно в града, ще навърта между 10 и 15 хиляди километра годишно. От една страна по-големият мотор е безсмислен за градски условия (където предимно ще се кара автомобила), от друга страна пък има смисъл за магистрала и заради "мокрото" DSG, с каквото е той.
= Смислено ли е да се поръча при Karoq по-големия дисплей 9.2" - става с добавяне на Columbus, струва 2255 лв. отгоре? Или пък 8" дисплеят на стандартната медия си е достатъчен? Моля за впечатления от собственици на такива. Няма да се ползва за видео, а само за навигация/карти.
Двигател 1.5 TSI 150 к.с., с DSG, само на предно.
- Tiguan е на новата платформа, чисто нов модел от 2024 г.
- Karoq e фейслифтовият модел от 2022 г., който е върху платформата от 2017 г. В Еуратек дилърът каза, че не се очаква нов модел на Karoq в близките 1-2 години, въпреки че е излязла новата платформа на Tiguan.
(Изказвал съм моето мнение и аргументи против такива "джипки", купени за ползване в града. Не е това темата на въпроса ми. Роднината ми твърдо е решила да е такъв тип автомобил, свела е избора до точно тези двете и затова се съгласявам с нейния избор).
Ходихме и направихме 1 час тест-драйв с новия Tiguan. Тя не го хареса. И аз не го харесах - няма достатъчно мощност на магистралата, евтина тапицерия на седалките (все пак е ниско ниво на оборудване), неразумно голям и лъщящ таблет със странен потребителски интерфейс, липсват физически бутони за климатика, бутоните на волана са странни и няма врътки.
Ходихме и гледахме днес Karoq Sportline Plus. Него го хареса. И на мен той повече ми харесва, въпреки че е на платформа от 2017 г. (всъщност фейслифт от 2022 г.). Има физически бутони за климатика, воланът му е като на О4 RS, седалките и те са почти такива. На стандартната 8" медия дисплеят се оказа по-голям, отколкото изглеждаше на снимките. Не ми хареса, че е доста пластмасово вътре, но и Tiguan-ът беше така, но с една идея по-добре.
Цените и на двете наши конфигурации - на Karoq и на Tiguan - са близки - с остъпките са ~75-78 хиляди лева.
За мен това са високи цени за автомобил с пластмасов интериор и 1.5 TSI 150 к.с., затова се замислих дали не си заслужава при Karoq да се обмисли 2.0 TSI 190 к.с., така и така ще се дават доста пари.
---
Въпросите ми относно Karoq са следните:
= Има ли смисъл да обмислим по-големия двигател - 2.0 TSI 190 к.с.? Той идва с 4x4 (което на нея не ѝ трябва) и слага 8000 лв отгоре в цената. Колата ще се ползва предимно в града, ще навърта между 10 и 15 хиляди километра годишно. От една страна по-големият мотор е безсмислен за градски условия (където предимно ще се кара автомобила), от друга страна пък има смисъл за магистрала и заради "мокрото" DSG, с каквото е той.
= Смислено ли е да се поръча при Karoq по-големия дисплей 9.2" - става с добавяне на Columbus, струва 2255 лв. отгоре? Или пък 8" дисплеят на стандартната медия си е достатъчен? Моля за впечатления от собственици на такива. Няма да се ползва за видео, а само за навигация/карти.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Въпроси за Карок
Поне за мен Карока е по-добър от Тигуана, пластмасовото усещане вече е във всяка марка и модел и не може да бъде избегнато.
1.) За предимно градско ползване 1.5 е напълно разумен избор (2.0 ще харчи повече + ще се налага да се обслужва и 4х4, а щом не се ползва ще са само пари на вятъра) и не си заслужава 8к лева горница. DSG-то обслужва ли се на време и полагат ли се необходимите грижи ще си работи без значение дали е "мокро" или "сухо".
2.) Добавянето на по-големият дисплей за мен лично не си заслужава, особено щом се ползва само за навигация. Навигацията също може да бъде изкарана на дигиталното табло, което още повече улеснява шофьора.
И все пак всичко си е до усета на жената (тя дава парите, тя поръчва музиката
)
п.п.: Сега погледнах, че налични на склад Кароци Спортлайн плюс са ги пуснали за 67-68к лева. Тях гледали ли сте ги или се държи на нова поръчка + съответното чакане за производство?
1.) За предимно градско ползване 1.5 е напълно разумен избор (2.0 ще харчи повече + ще се налага да се обслужва и 4х4, а щом не се ползва ще са само пари на вятъра) и не си заслужава 8к лева горница. DSG-то обслужва ли се на време и полагат ли се необходимите грижи ще си работи без значение дали е "мокро" или "сухо".
2.) Добавянето на по-големият дисплей за мен лично не си заслужава, особено щом се ползва само за навигация. Навигацията също може да бъде изкарана на дигиталното табло, което още повече улеснява шофьора.
И все пак всичко си е до усета на жената (тя дава парите, тя поръчва музиката
п.п.: Сега погледнах, че налични на склад Кароци Спортлайн плюс са ги пуснали за 67-68к лева. Тях гледали ли сте ги или се държи на нова поръчка + съответното чакане за производство?
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Въпроси за Карок
ABBC3_OFFTOPIC
ако се гледа по-компактен автомобил, не е ли по добре да тества и сравни T-ROC със същия двигател и кутия.[ Бутоните на волана са като на новия Tiguan, но все още климатроника си е с отделен панел (тъч). Ниво Style ще и дойде около 65 000/offtopic].
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
n_ivanov, благодаря за отговора. Разумни аргументи.
Наличните на склад Karoq Sportline Plus не сме ги гледали, тъй като те са точно нивото Sportline Plus. А тя освен това иска и теглич (за да монтира там стойка за велосипеди), 230V + USB-порт отзад на централната колона, Simply Clever Family (сгъващи се масички на гърба на седалките + стойка за таблет), a под мое давление иска и DCC. И под мое давление добавихме и Columbus заради 9.2" дисплея, но него май ще го махнем.
---
kolyo b8, тя е гледала T-Roc и T-Cross и каза, че са ѝ малки.
Наличните на склад Karoq Sportline Plus не сме ги гледали, тъй като те са точно нивото Sportline Plus. А тя освен това иска и теглич (за да монтира там стойка за велосипеди), 230V + USB-порт отзад на централната колона, Simply Clever Family (сгъващи се масички на гърба на седалките + стойка за таблет), a под мое давление иска и DCC. И под мое давление добавихме и Columbus заради 9.2" дисплея, но него май ще го махнем.
---
kolyo b8, тя е гледала T-Roc и T-Cross и каза, че са ѝ малки.
ABBC3_OFFTOPIC
Тя много държи на червения цвят. Иска червено, ама не крещящо ярко и не кремаво, а по-тъмно. А на Tiguan червеното се оказа едно кремаво-керемидено, което директно и твърдо я разочарова. На Karoq червеното е Velvet Red Metalic (като на октавията на andreev), което ѝ допадна.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Въпроси за Карок
На Тигуана червеното не е ок. Събота и неделя съм в София. Мога да покажа червеното в Т рок - същото като червеното на Мазда.
-
OctavianNot
- Гараж: Škoda Karoq
Въпроси за Карок
А защо се гледа 'Skoda Karoq (Sportline Plus)', не може ли
КАРОК, Selection, бензин, TSI / 110 kW / 150 к.с., ACT, 7DSG за 63540 лв. и да се добавят нещата които иска?
Какво от Sportline Plus и трябва, което не може да се поръча допълнително и всичко от Sportline Plus ли ще се ползва?
edit 1:
Те като гледам в Selection слагат "Информационна система 8" цветен тъч-скрийн дисплей с 2 бр. USB-C, вкл.Apple connectivity, FM честота и Car Menu", което май не е Болеро? С врътки ли беше тестовата? 8'' си е нормално за навигация, вижда се прилично.
За 190 коньовата - не мога да кажа - ако има пари и не им пречи по-скъпата поддръжка.. много ще върви сигурно
edit 2:
Само нещо да добавя - ако е 8'' дисплей, мисля, че НЕ е включена вградената навигация към колата. След като се регистрира в MySkoda, може да се купи/активира вградената навигация срещу ~750 лева.
Иначе ако се ползва навигацията на телефона - няма проблем. Само че, не може да се изкарва на виртуалният кокпит тя..
КАРОК, Selection, бензин, TSI / 110 kW / 150 к.с., ACT, 7DSG за 63540 лв. и да се добавят нещата които иска?
Какво от Sportline Plus и трябва, което не може да се поръча допълнително и всичко от Sportline Plus ли ще се ползва?
edit 1:
Те като гледам в Selection слагат "Информационна система 8" цветен тъч-скрийн дисплей с 2 бр. USB-C, вкл.Apple connectivity, FM честота и Car Menu", което май не е Болеро? С врътки ли беше тестовата? 8'' си е нормално за навигация, вижда се прилично.
За 190 коньовата - не мога да кажа - ако има пари и не им пречи по-скъпата поддръжка.. много ще върви сигурно
edit 2:
Само нещо да добавя - ако е 8'' дисплей, мисля, че НЕ е включена вградената навигация към колата. След като се регистрира в MySkoda, може да се купи/активира вградената навигация срещу ~750 лева.
Иначе ако се ползва навигацията на телефона - няма проблем. Само че, не може да се изкарва на виртуалният кокпит тя..
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Въпроси за Карок
Според мен 8" дисплей е напълно достатъчен, щом не се гледа видео. Когато купувах моя гледах и двете разновидности, но предвид значително по-високата цена на 9.2" Columbus и липсата на реална полезност за нещата, които ползвам /waze, скролване на медийни файлове и радио/, избрах 8" дисплей.smoke написа: 15.08.2024, 11:54:39 Смислено ли е да се поръча при Karoq по-големия дисплей 9.2" - става с добавяне на Columbus, струва 2255 лв. отгоре? Или пък 8" дисплеят на стандартната медия си е достатъчен? Моля за впечатления от собственици на такива.
Да се има предвид, че 9.2" Columbus е изцяло тъч, без двата физически бутона/врътки на 8" дисплей Bolero/Amundsen.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Въпроси за Карок
И аз да добавя 2 ст.
По-големият двигател е по-добре, но в случая не и трябва. Аз се оправям и с 1.0. Относно дисплея, също мисля, че спокойно може да се лиши от Колумбуса и да инвестира парите в нещо по-смислено. Останалото намирам за доста добра комбинация/конфигурация, а още повече щом дамата се кефи на избора хич не го мисли толкова.
По-големият двигател е по-добре, но в случая не и трябва. Аз се оправям и с 1.0. Относно дисплея, също мисля, че спокойно може да се лиши от Колумбуса и да инвестира парите в нещо по-смислено. Останалото намирам за доста добра комбинация/конфигурация, а още повече щом дамата се кефи на избора хич не го мисли толкова.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
Искаме нещата от Edition - матрични фарове, асистенти, електрически багажник ...OctavianNot написа: 15.08.2024, 17:58:14 не може ли КАРОК, Selection?
Първо направихме конфигурация от Edition. Когато добавихме всички допълнителни неща, които искаме, стана с 2000 лв по-скъпо от аналогична конфигурация със Sportline Plus (понеже голяма част от допълнителните неща ги има включени пакетно в Sportline Plus). Например:
- черни 18" джанти (защото Edition идва със сребристи 16", които хем са малки, хем няма да отиват на червения цвят на автомобила)
- Canton
- 3-спицов волан
- червен цвят и DCC - те са по-евтини при добавяне в Sportline, откъдето също се спестява
Като сложим и по-хубавия стайлинг при Sportline (черни елементи, черни рамки на стъклата, черен таван, спортни седалки, декоративни прагове, хромирани капачки на педалите), изборът на Sportline Plus стана естествен.
Това ме интересуваше - дали 8" дисплеят не малее при Waze. Явно не, така че вероятно ще се откажем от 9.2".blindbard написа: 15.08.2024, 18:21:20 предвид значително по-високата цена на 9.2" Columbus и липсата на реална полезност за нещата, които ползвам /waze, скролване на медийни файлове и радио/, избрах 8" дисплей. Да се има предвид, че 9.2" Columbus е изцяло тъч.
И аз така започнах да разсъждавам на трезва глава. Тя персонално не е бърз карач, а е спокоен и внимателен водач.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Въпроси за Карок
Аз съм с Карок 1,5 TSI и за града този двигател е перфектен. За междуградски/планински пътища е също супер. За Магистрала, ако се кара по правилата/ограниченията двигателя си е ок. Средният разход след 8К км., спрямо приложението, ми е: 6,7, при средна скорост 52 км/h.
Щом тя е спокоен и внимателен водач, не виждам, за какво ще и трябва 2.0/190 к.с., освен ако не мисли да тегли каравани и други подобни.
По отношение на мултимедията, 9,2' до колкото помня е без физически врътки, което лично за мен е по-лошият вариант. Все пак както отбеляза платформата е по-стара и респективно и технологията и софтуера са по-стари и от време на време леко "лагват". На мен лично физическата врътка ми е доста полезна, когато ровя из менюто.
Щом тя е спокоен и внимателен водач, не виждам, за какво ще и трябва 2.0/190 к.с., освен ако не мисли да тегли каравани и други подобни.
По отношение на мултимедията, 9,2' до колкото помня е без физически врътки, което лично за мен е по-лошият вариант. Все пак както отбеляза платформата е по-стара и респективно и технологията и софтуера са по-стари и от време на време леко "лагват". На мен лично физическата врътка ми е доста полезна, когато ровя из менюто.
-
Tpet
- Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI
Въпроси за Карок
Ако иска масичка на гърба на седалката вероятно ще трябва да смени типа седалки, тъй като за т.нар. спортни седалки няма такава възможност, та и там може да има разход. Аз съм с по-малкия дисплей (Амундсен), ОК е ако не се ползва split screen на AA, ако се ползва идва малък.
-
koleto_pz
- Гараж: Skoda Karoq SportLine Plus 2.0 TSI 4x4 DSG 2024
Въпроси за Карок
Аз успях да поръчам масичките на гърба в пакет симпли клевър, заедно със спортните седалки. Като дойде колата ще видя реално дали е станалоTpet написа: 18.08.2024, 10:41:56 Ако иска масичка на гърба на седалката вероятно ще трябва да смени типа седалки, тъй като за т.нар. спортни седалки няма такава възможност, та и там може да има разход. Аз