Кодиак RS - новото семейно возило

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
_56_

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

sonnyer написа: 16.06.2025, 08:33:36 Честит автомобил! Сериозна машинка си конфигурирал. 2.0tsi 204 коня щеше да ти се струва самолет спрямо предишната кола, а RS-са ще е космос.
Благодаря много! Просто 204 коня не ми се сториха достатъчно, предвид теглото на шкодиака, затова реших да заложа на "сигурното". Вече с деца не карам така лудо, но предпочитам да ги имам тия 265 коня при изпреварване и да не се притеснявам дали ще ускори достатъчно бързо, че да изпреваря тира.
chill написа: 16.06.2025, 08:36:11 Булфолио, точно това е.
Вече клоня към облепяне с фолио на предната броня, капака и лента на покрива. Колата е по-висока и отпред е малко като тухла, което предполага и че камъчетата ще летят под прав ъгъл (бронята). Ще се свържа първо с Булфолио да видя каква оферта ще ми дадат. Тъй като няма да е цялата, остава варианта за гланц, иначе ако беше някаква неголяма сума, може би щях да се предумам и за цялостно облепяне с мат.

Сега говорих с Дружба и имам седмица за производство - 43-та, което ще рече края на октомври! [smilie=yahoo.gif] Не било гарантирано, но пак е нещо. Всичко преди Коледа е подарък от Дядо Коледа :D Ако пък дойде след Коледа - Дядо Мраз
Изображение
ivo_67

Шкода Новак

Мнение от ivo_67 »

asenov56 написа: 16.06.2025, 11:20:07 Просто 204 коня не ми се сториха достатъчно
Ускорението, доускорението и като цяло динамичното представяне на автомобила, не се изчисляват по простата сметка к.с. на килограм или тон. От съществено значение е стойността на въртящия момент, на колко оборота е неговият максимум и до колко оборота го поддържа. Другото е силовото предаване и челното съпротивление. С най- ниски загуби са колите на предно предаване, с малки вариации в зависимост от скоростните кутии. Обикновено загубите, изчислени на двигателните колела са от порядъка на 8 %, спрямо стойностите, измерени на коляновия вал. Автомобилите със задно предаване и предно разположен двигател имат около 15-16% загуби, а тези с непостоянно зацепен преден или заден мост като Кодиака в темата са над тези на задно (стойностите варират). Като спомена за бензиновия Авенсис 147 к.с., карам 3 коли с този атмосферен астматик и твърдя, че е най- спънатата кола, която съм карал от поне 25 г. насам. За сравнение 0.9 кубика малолитражка с 95 к.с. и турбо, набира значително по- добре.
Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

ivo_67 написа: 18.06.2025, 10:30:44 атмосферен астматик и твърдя, че е най- спънатата кола
Направо нямам търпение за тия 265 коня...
ivo_67 написа: 18.06.2025, 10:30:44 стойността на въртящия момент
Астматика, както го нарече - 180Nm @ 4000 оборота / челно съпротивление 0.28
Kodiaq RS - 400Nm @ 1650-4350 оборота / челно съпротивление 0.282 [smilie=hunter.gif]

Мисля, че момчетата ми ще бъдат много ентусиазирани от ускорението и ще трябва да зареждам през ден резервоара от "тати дай газ" [smilie=yahoo.gif]
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Момчетата ще се кефят много определено. :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

asenov56 написа: 16.06.2025, 11:20:07 Благодаря много! Просто 204 коня не ми се сториха достатъчно, предвид теглото на шкодиака, затова реших да заложа на "сигурното". Вече с деца не карам така лудо, но предпочитам да ги имам тия 265 коня при изпреварване и да не се притеснявам дали ще ускори достатъчно бързо, че да изпреваря тира.
Добре си направил, аз преди време се бях засилил на Кодиак , 2.0 тди 190к.с. , такъв ми е пасата и исках да не е по-слаб. Да де ама в купето на Кодиак тия 190 к.с. ме учудиха колко са малко. Бая го покарах , че си беше от познат , ами тежък си е , гумите са му големи, челното съпротивление е по-голямо иска си повече , за да е адекватен.
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

asenov56 написа: 16.06.2025, 11:20:07 Просто 204 коня не ми се сториха достатъчно,
Като бивш собственик на Кодиак FL 2.0 tsi 190 hp Вижън пакет и настоящ на Кодиак RS 2025 ти гарантирам, че си направил добър избор. И аз съм с две момчета (на 2 и 4г) и не съм състезател, но когато ти е нужно RS-a винаги ще те измъкне от ситуация.
Усещането за автомобил е съвсем различно и заради оборудването в по-високия клас и погледите, които събира.
Разхода първите 3к км беше висок, но с разработването падна. Вчера карах София - Кулата вечерно. По магистралата средно 120-130, по Кресненското дефиле 70 км /ч - разхода беше 7.0/100.
На 190 коньовия мотор е било с половин литър надолу при същите параметри (гледам данните в апликейшъна).
В нашия случай взехме 7 местен - баткото е на задния ред със специален стол и така пътуваме по-спокойно.
Фолиото не е моето - просто не се лепя и спазвам дистанция - за момента не съм имал проблеми с каквито и да е било следи по боята, а я карам от началото на март.
Най-гадното на RS-a е чакането да пристигне и аз нямах търпение и броех дните. В крайна сметка я произведоха и доставиха 4 седмици преди срока, даден при поръчка.

Относно оборудването - моята е същата, но с трети ред седалки (привлякоха ме по-добрите спирачки), теглича е само на заготовка и без отопляемия преден прозорец.
Последно промяна от yo73 на 22.06.2025, 15:56:44, променено общо 1 път.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

"Леко чакане" за доставка! Супер избор. [smilie=beach.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

DoH_KuXoT написа: 19.06.2025, 09:04:29 Да де ама в купето на Кодиак тия 190 к.с. ме учудиха колко са малко. Бая го покарах , че си беше от познат , ами тежък си е , гумите са му големи, челното съпротивление е по-голямо иска си повече , за да е адекватен.
Аз реших да не рискувам с конете, все пак не е като да си взема телефон, който ако не ми хареса да го продам със 100-200лв надолу :D Виж, ако имаше 320-350 к.с. опция, може би щях да се замисля дали да взема най-мощния, или да си избера този (265). Но 204 к.с. в нито един момент са били опция за мен (предвид купето и теглото му). Все пак ще тегля ремарке, багаж ще товаря до тавана. Искам като натисна педала да изпреваря без "ама тоя що сега ми дава газ да ми прави изпреварването трудно".
yo73 написа: 22.06.2025, 14:19:45 По магистралата средно 120-130, по Кресненското дефиле 70 км /ч - разхода беше 7.0/100.
Ми моя астматик ми дава такъв разход. Аз и на 10/100 среден съм окей.
yo73 написа: 22.06.2025, 14:19:45 Най-гадното на RS-a е чакането да пристигне и аз нямах търпение и броех дните. В крайна сметка я произведоха и доставиха 4 седмици преди срока, даден при поръчка.
Аз звънях миналата седмица в Дружба и ми казаха, че има дата - 43-та седмица, което ще рече към края на Октомври, но датата не е гарантирана и може да се забави малко.
yo73 написа: 22.06.2025, 14:19:45 Относно оборудването - моята е същата, но с трети ред седалки (привлякоха ме по-добрите спирачки), теглича е само на заготовка и без отопляемия преден прозорец.
Нарочно не взех 3-ри ред, защото искам максимален капацитет на багажника (910л). Имам "комплекс" на малкия багажник със сегашния седан, и реших да го играя на сигурно. Ако беше само отопляем челния прозорец и аз нямаше да го взема, но след като се поразпитах - оказва се, че е атермично стъклото, което ще рече че и през лятото пази от жегите.

В петък отскочих до Дружба да погледна едни аксесоари, които си набелязах (до края на месеца има 20% отстъпка на определени модели) и попитах дилъра, при който поръчвах, дали случайно няма пристигнал РС за да го видя на живо. Добре че попитах:
ИзображениеИзображение

Същия цвят като моя, същите екстри (на око). Аз се пошегувах и споменах "еми ето я моята, виж колко бързо е дошла :D" Каза ми, че тази седмица 23-27 щял да се издава на някой щастлив собственик. Бил поръчан декември 2024.
_v_ написа: 22.06.2025, 14:49:52 "Леко чакане" за доставка! Супер избор.
Да ти кажа, сега ми е все тая, обачеее, като дойде октомври-ноември, сигурно няма да ме свърта на едно място [smilie=search.gif]
Изображение
Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

Тъй като до края на този месец има промоция на аксесоари (20%), реших да се възползвам и взех всичко, от което мисля, че ще има нужда Шкодиака и семейството:
Изображение

1. Гумени стелки за всички пътници. Велурените направо мисля да помоля да не ги разопаковат и да ги оставят в багажника, а да сложат гумените при предаване на автомобила.
2. Адаптори за спортни седалки за поставяне на
2.1. Държачи за мултимедия
2.2. Закачалка
3. Предпазни постелки под детски столчета - за да запазим кожения салон колкото се може повече
4. 2в1 спрей/почиствач за "таблета" отпред.

Общо ми излезе към 350лв с отстъпката. Останах наистина впечатлен от любезното и отзивчиво съдействие на служителите в отдел резервни части/аксесоари, като служителя М. Петров даже ми помогна да пренеса нещата на един път.

Есента ще дойде време за набелязвана на джанти и гуми 19''. Не знам Континентал зимната гума как е. Досега все с Bridgestone Blizzak съм карал и не мога да се оплача - сменил съм 3 чифта. Имат добро поведение както на мокро, така и в сняг. Но за Континентала през Шкода ще имам отстъпка. Ако някой е карал със зимен Континентал, моля споделете мнение.
Изображение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

asenov56 написа: 27.06.2025, 16:42:07 от което мисля, че ще има нужда Шкодиака и семейството:
А за теб ?
Тези също не са лоши: 6U0087900B. Когато аз ги взимах бяха с торбичка и твърда кутия за съхранение.
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Има и една средна гумена стелка за тунела, която също е полезна, препоръчвам. Багажника също доста бой отнася и там е идейно да се сложи нещо гумирано. Имат различни модели в зависимост дали си с двоен под или не, та трябва да се съобрази.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

asenov56 написа: 27.06.2025, 16:42:07 Тъй като до края на този месец има промоция на аксесоари (20%), реших да се възползвам и взех всичко, от което мисля, че ще има нужда Шкодиака и семейството.
Сигурен ли си, че повечето неща не са включени в стандартното оборудване? Защото нашият "спортлайн" стандартно си дойде с тези адаптори за спортните седалки + държачите за таблет + двойната постелка за багажното. А пък гумираните стелки можеше да им кажеш да ти ги дадат подарък.
asenov56 написа: 27.06.2025, 16:42:07 Ако някой е карал със зимен Континентал, моля споделете мнение.
На Октавията бях 4 зими Континентал TS850 P и бях доволен. След това минах на Blizzak и ми се струват малко по-шумни. Но, и в двата варианта съм бил доволен от сцеплението, когато е имало нужда.
VRS
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

slavkoff написа: 27.06.2025, 17:29:27 + двойната постелка за багажното.
@asenov56 Тук съм те подвел, била е част от пакет. Но, пък при RS пише, че е към стандартното оборудване.
VRS
Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

kolyo b8 написа: 27.06.2025, 17:03:35 А за теб ?
Тези също не са лоши: 6U0087900B. Когато аз ги взимах бяха с торбичка и твърда кутия за съхранение.
Да ти кажа, още 1 чифт очила не ми трябват :D Тези, които имам, си имат твърди калъфи.
chill написа: 27.06.2025, 17:09:16 Има и една средна гумена стелка за тунела, която също е полезна, препоръчвам. Багажника също доста бой отнася и там е идейно да се сложи нещо гумирано. Имат различни модели в зависимост дали си с двоен под или не, та трябва да се съобрази.
Тази на моста ако се сложи, това пластмасовото (като държач за чаши) не може да се сложи после. Така казаха от Дружба. В багажника мисля има стелка, която седи над кората за двойния под, и тя е двулицева - гума и велур. В крайна сметка, ако не ми върши работа, винаги има ето този вариант - в момента съм с такъв в астматика и откак съм я купил не е мръднала, както и товара, който слагам в багажника :D
Изображение
Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

slavkoff написа: 27.06.2025, 17:29:27 Сигурен ли си, че повечето неща не са включени в стандартното оборудване? Защото нашият "спортлайн" стандартно си дойде с тези адаптори за спортните седалки + държачите за таблет + двойната постелка за багажното.
За това никой нищо не ми е казал... Нито пък в конфигурацията пишеше нещо в този смисъл. Дано не съм се минал... [smilie=pardon.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”