Май отказахме колегата от прилична сделка с нашите писания....
Относно оборотите и въргятящия момент, искам да попитам колегата bega4kata, за комънрейл двигателя /90 к.с./ ли говори ими спечатленията му са най-вече от помпа-дюза 75к.с.
Аз понеже карам на слух и усещане, не взех отношение за оборотите, но тези дни се заглеждам в оборотомера и се оказва, че сменям предавките с по-висока /до трета/ на 2000, 2200 оборота, и това е в случай, че нямам време за губене. На трета ако я натиснеш след 2200 оборота се изстрелва яко. Колата ми се струва прилично пъргава /с пълен резервоар и 2, 3 човека, ръчни 5 скорости/.
За обороти след 2500 на ниските предавки въобще не може да говорим. В града няма къде и защо. Все пак не сме на драг.
На първа потеглянето действително не е каквото би ми се искало, наистина е леко тромаво, сякаш я няма тази лекота, която бих искал да има, но след това всичко е ок.
Вътре в колата, докато управлявам по нищо не мога да направя разлика дали е 4 цилиндъра 80 к.с. или 3 цилиндъра 90 к.с.
п.п. ако е вярно, в аутодата максималния въртящ момент е при малко над 3000 оборота.
...за да бъда разбран правилно, трабва да е ясно, че бях супер предубеден, и продължавам да не съм фен на трицилиндровите двигатели...., обаче считам, че съм направил правилният избор за себеси. На мен ми трябва компактна градска кола, най-вече висока еко категория, за да мога да влизам дълго време в центъра на София, да не е много ниска, че да може да се паркира на всякъде, сравнително евтина и икономична.....
Ако някой кара по 30000 к.м. на година, има голямо семейство и това ще е единствения му автомобил, не бих казал, че фабия 1,4 тди 90 к.с. е най-подходящия избор за него.
Фабия 3 фейс 1.4 TDI 90HP мнение
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Българин
- Гараж: CIVIC IX 2.2 i-DTEC 150к.с. и Фабия III 1.4 tdi 90k.с.
Последно промяна от Българин на 14.04.2025, 15:14:56, променено общо 1 път.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Аз първо я купих и после писах тук. И ест бях нахранен, че колата е абсолютен боклук. Но 2 години по-късно не съжалявам за покупката и всеки път като се кача в колата да я карам в града ми е в пъти по-удобна, приятна, пъргава и маневрена спрямо супърб 2, който имах преди и сегашния ми супърб 3.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И за помпа дюза и за комън рейл имах в предвид.
Имам и с двете опит. С едната ходих до Пловдив, другата я притежавах. А и много дтуги съм карал през годините.
Сега го карах старото ми поло след като го обслужих. Голяма тресачка е,ама добре е за градска кола
Имам и с двете опит. С едната ходих до Пловдив, другата я притежавах. А и много дтуги съм карал през годините.
Сега го карах старото ми поло след като го обслужих. Голяма тресачка е,ама добре е за градска кола
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ