Haval H6 - Изневяра с aлена висока азиатка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Гласят се нови мита за китайските коли. Вече сериозно застрашават европейската икономика. Както винаги немците са против, но ако и те клекнат, китайчетата ще станат на цените на другите коли. Американците както винаги реагираха доста по-адекватно (рано).
Бееееее.....
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Имам не малко километри на Haval H6 https://www.mobile.bg/obiava-2171249012 ... 6-2-0-gdit на тази генерация. Шефът има такава. Инфото което мога да ти споделя е, че освен изтърканите копчета по дистанционното, друг проблем с материалите не съм видял. Шефът и аз го убиваме от каране, кара се на лимит доста често, кутия+мотор работят супер плавно, лично на мен много ми допада. Малко тромав ми идва и на магистралата след 140 харчи доста. До тук е имал два проблема, компресор на климатика смениха и то не щото спря да работи, а защото успях някак да отсея един шум, че е от него и шефът им го показа, другото е още си го има и не успяват да го отстранят има едно подскачане все едно гасне когато спреш в задръстването и свали до 1-ва, случва се рядко, все едно загасва и се запалва. Подозират, че е от кутията но не можаха да открият какво е и караме докато нещо не се строши, за да го сменят. Друго общо взето като минус не съм видял, медиата е доста голямо дърво и е много капризна от към кабел и андроид, за да изкара waze-а, това обаче при теб е няколко поколения напред и ще е оправено 100%. Цената обаче беше около 50 к., за да хванеш горе долу как поскъпваZhelyazkov89 написа: 09.05.2024, 08:32:06Благодаря! Нямам наблюдение как са били цените в предните генерации (тази се води 3-та), вероятно бавно и те отиват нагоре. То няма и как, ако искаш качествен продукт с хубави материали, добри мотори и т.н., имаш по-висока себестойност. Сигурен съм обаче, че повечето европейски производители, в това число и Шкода, не са вдигнали цените правопропорционално на себестойността на продуктите си, а се възползват от спекулациите с цените и икономическите условия на глобално ниво. Много хора споделят мнението ми за понижаване на качеството в разрез с повишаването на цените.Rangel написа: 09.05.2024, 00:23:35 Честито. Вярвам, че скоро и тези няма да са “евтини”. Вдигат нивото, вдигат цените.
Само сравнете визуализирането на хед ъп, с познатите.
-
Zhelyazkov89
- Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130
Rangel, много полезно инфо, благодаря! Би ли споделил на колко километра е колата към момента?
Действително цената е по-нисичка, но доколкото знам тази генерация е само на предно (не, че 4x4 оскъпява кой знае колко). Свикваме с новата реалност да скачат с по 10-15-20% следващите генерации. Въпреки това мисля, че 72к за тази кола с това оборудване са си сделка, но нека поживеем, та да видим.
Имаш ли наблюдения относно сервиза им?
Действително цената е по-нисичка, но доколкото знам тази генерация е само на предно (не, че 4x4 оскъпява кой знае колко). Свикваме с новата реалност да скачат с по 10-15-20% следващите генерации. Въпреки това мисля, че 72к за тази кола с това оборудване са си сделка, но нека поживеем, та да видим.
Имаш ли наблюдения относно сервиза им?
- Rangel
Да, няма 4х4, ама то няма и толкова торк, за да е кой знае какъв проблем. Малко по-късно ще ти кажа на колко километра сме го докарали, само да се появи шефа. Когато той го спазари имаше промоция, идваше новият модел, а те имаха на склад такива, за това и цената беше без аналог. Сервизът (ходим в този към летището в случай, че са повече от един) са отзивчиви, но проблема с кутията или електрониката, или каквото е това подскачане не могат да го решат, близо месец седя колата при тях.
Предполагам си видял, колата има ОГРОМЕН клиърънс, да знаеш че в завои трябва внимателно да се отнасяш с нея, че доста недозавива или поне тази от нашето поколение. Твоята вярвам, че е още по-добра.
Общо взето, за парите които ще дадеш, няма аналог както обича да казва Явор.
Предполагам си видял, колата има ОГРОМЕН клиърънс, да знаеш че в завои трябва внимателно да се отнасяш с нея, че доста недозавива или поне тази от нашето поколение. Твоята вярвам, че е още по-добра.
Общо взето, за парите които ще дадеш, няма аналог както обича да казва Явор.
Последно промяна от Rangel на 09.05.2024, 10:02:49, променено общо 1 път.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Много яка тема. Честито! Ще следя с огромен интерес.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
Zhelyazkov89
Благодаря, момчета!
Малко страничен въпрос. Този уикенд имаме планирана разходка до Турция, но тъй като продадох колата по-бързо от очакваното, ще се наложи да взема колата на член на семейството. Тънкият момент е, че и тя е чисто нова (Jogger Hybrid Extreme), днес я взимаме от Алианс Ауто. Платена е в брой, тоест няма лизингодател. Въпросът ми е аз мога ли да мина границата (с Турция) с нея без да имам пълномощно от собственика или трябва да тичам да си направя такова за управлението?
Малко страничен въпрос. Този уикенд имаме планирана разходка до Турция, но тъй като продадох колата по-бързо от очакваното, ще се наложи да взема колата на член на семейството. Тънкият момент е, че и тя е чисто нова (Jogger Hybrid Extreme), днес я взимаме от Алианс Ауто. Платена е в брой, тоест няма лизингодател. Въпросът ми е аз мога ли да мина границата (с Турция) с нея без да имам пълномощно от собственика или трябва да тичам да си направя такова за управлението?
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Трябва ти пълномощно със сигурност ако собственика не е в колата.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Задължително пълномощно да има и на Английски.
- Rangel
Потвърждавам, без пълномощно няма да стане и то по спомен трябва да е на ТУРСКИ, но за това вече не съм сигурен.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
на английски е достатъчно да е преведено и заверено. има промени по отношение на водача - който шофира на влизане в Турция, трябва да шофира през цялото време до напускане на страната.
-
Zhelyazkov89
Сега успях да намеря информация и в интернет, която потвърждава казаното от вас. Пълномощно, легализирано и преведено на турски...На всичкото отгоре само регистрираният на границата шофьор има право да управлява колата, иначе солени глоби.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Като понасъберете малко мнение за този автомобил, може ли на лично или където Ви е удобно малко впечатления.
Оглеждам се за нещо не твърде претенциозно с огромен багажник и задължително автомат, че жената вече не иска да чуе за ръчка.. Иначе варианта с фабричното газово е мега далавера ама...
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
В квартала от известно време се подмята едно такова, човека го смени от Дачия на 3-4 години. Като изключим предницата изглежда много добре отвън, отвътре като го загледах също не е никак лошо. Като видях на сайта колко екстри има за парите си се хванах за главата - скоро китайците ще превземат и автомобилният пазар.
На Haval най-много ми харесва небесно синият от цветовата гама, не знам дали го има все още наличен - веднъж е!
Честито за колата, дано надскочи очакванията ти!
На Haval най-много ми харесва небесно синият от цветовата гама, не знам дали го има все още наличен - веднъж е!
Честито за колата, дано надскочи очакванията ти!
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Това на всякъде го споменават, но няма проблем когато собственика или пълномощника е в колата да кара и друг правоспособен водач. Единственото задължително нещо е човека на когото в паспорта сложат печат, че е влязал с колата в Турция да излезе обратно със нея.Zhelyazkov89 написа: 09.05.2024, 10:10:02 На всичкото отгоре само регистрираният на границата шофьор има право да управлява колата, иначе солени глоби.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Пътуваме често в Турция с кола на лизинг: пълномощното ми е на 2 езика: задължително турски език и английски. Като втори шАфьор винаги добавям жена ми. До сега не съм имал проблеми.Zhelyazkov89 написа: 09.05.2024, 10:10:02 Сега успях да намеря информация и в интернет, която потвърждава казаното от вас. Пълномощно, легализирано и преведено на турски...На всичкото отгоре само регистрираният на границата шофьор има право да управлява колата, иначе солени глоби.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx