Octavia III Laurin & Klement, 1.8 TSI

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
xor

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia III, 1.8 TSI, L&K
ex: Skoda Octavia II, 1.9 TDI DSG, powered by Günter

Мнение от xor »

Толкова много неща сте ми написали, че не зная на кого по-напред да отговарям, затова накратко:
Спортно окачване:
Много мислих за него - наясно съм, че колата излгежда много по-добре с него, но преобладавщите мнения из нета са, че в комбинация с 18" джанти возията става не особено комфортна, особено при лоши пътища. Затова за момента се отказах, а Сами ми е обещал след време да ми даде оригиналните му пружини от РС-ката за проба (ако стоят още разбира се).
Сенозор за дъжд, кожен салон:
L&K ги има стандартно
DCC:
Тази опция много взе да ме блазни, но това което ме притеснява е, че е една сложна система, която на този етап все още не е ясно колко е надеждна. Иначе за предимствата й, няма две мнения. Ще го мисля още...
Front Assistant, ACC:
От FA явно има смисъл, а за ACC не мисля че карам достатъчно много извън града за да го използвам достатъчно често и да си струва.
Intelligent Light Assistant:
Вечер също карам сравнително рядко и мисля, че бих живял без това.

Като заключение, бих си сложил всички тези екстри, но в един момент трябва да се дръпне чертата, защото ако продължавам така, наркая ще размисля за Superb ;)
FA и ILA ме блазнят предимно заради допълнителния хардуер (радар и камера), които в последствие са предпоставка за софтуерни модификации.

П.С. Можеби не е станало ясно, а можеби аз не съм наясно, но колата вече е капарирана и поръчана към завода. Мисля, че вече е късно за допълнителни пазарлъци и остъпки, или ..?
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Според мен, ако вече си подписал договора, е късно за пазарлъци. Те Еуратек по принцип се дърпат за каквито и да било жестове от тяхна страна, пък вече с подписан от теб документ в ръцете... силно се съмнявам да се огънат за нещичко като бонус. И все пак, няма лошо да се опита. ;)

Иначе за DCC - вярно, че е още едно сложно нещо, което потенциално да се "счупи", обаче да не бъдем черногледи. Екстрата си струва МНОГО - единственото нещо, за което истински съжалявам, че нямам в моята кола. Ако поръчвах сега, щеше да е номер 1 в списъка с добавените от мен опции. :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Аз ще изкажа еретично мнение,но мразя автоматизациите и многото усложнения.

Но аз явно съм old school, нагледал съм се на автоматизация,технологии и виждам как се кърпят неща да излязат "после ще оправяме". Някъде там едно мениджърче вика "пускайте,бизнеса и моя бонус го изискват!", а група инжинери му обясняват, че е на стадий "фекалии със сополи залепени". Глобално.

Keep it simple and secure.

Но пък те спасява гаранцията първите 5г, ако ти доставят кеф. Ако ще я караш 5-7г дреме ти ще изкарат. Най-важното е каквото да избереш да си ОК с него, после да не сравняваш и да съжаляваш.

Спортното окачване не е ли vRS-ката същото -15мм и т.н.? Аз бих избрал по-комфортното,но всеки си знае.

BTW до последно аз не разбрах мултилинк освен по-стабилно е И по-комфортно или не?

Каквото и да е, колата е супер ;)
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Нищо сложно няма в DCC! Четири амортисьора с 3 степенна настройка, DCC контролер и бутон за избор на режима! [smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Имаш проформа и договор за доставка... ако не си платил цялата кола защо да не можеда се промени? Можеш да променяш екстри и цвят до 3 седмици мисля беше преди планирана прозводствена седмица.
Аз смених цялата кола 4 месеца след като бе поръчана..../ пак да благодаря за бензина, вие си знаете [smilie=kiss3.gif] /
в твоя случай с добавяне на екстри само ще ти се зарадват [smilie=sarcastic.gif]
Нещата стават необратими след като имаш фиксирана дата на производство
Аватар
xor

Škoda Фен

Мнение от xor »

До колкото гледам тук: http://jimmy-cbx.blogspot.bg/2014/12/dy ... n.html?m=1 , DCC далеч не е само това. 6 или 8 допълнителни даъчика, амортисьори с ел. клапани, управляващ модул и половин километър кабели.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

Аз също не мисля, че е проста система. Обаче пък страхът да се "счупи" не би ме спрял, ако я имаше като опция навремето. :)
Аватар
xor

Škoda Фен

Мнение от xor »

Svetilio написа:Имаш проформа и договор за доставка... ако не си платил цялата кола защо да не можеда се промени? Можеш да променяш екстри и цвят до 3 седмици мисля беше преди планирана прозводствена седмица.
Аз смених цялата кола 4 месеца след като бе поръчана..../ пак да благодаря за бензина, вие си знаете [smilie=kiss3.gif] /
в твоя случай с добавяне на екстри само ще ти се зарадват [smilie=sarcastic.gif]
Нещата стават необратими след като имаш фиксирана дата на производство

Наясно съм, че мога да добавям и махам неща. Въпроса беше, че някои колеги предлагат да ги врънкам за отстъпки заради фейслифта, а за това мисля че е късно.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Е ти може да ги врънкаш да ти продадат новопоръчаните екстри по изгодно.... ;)
Аватар
VALDO

Site Admin

Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Да ве! [smilie=sarcastic.gif]
DCC си поръчай, да не съжаляваш после и готово! [smilie=beach.gif]
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

Svetilio написа:Е ти може да ги врънкаш да ти продадат новопоръчаните екстри по изгодно....
Евентуално може да ги навие да му подарят секретни болтове, ама и това не е сигурно :D
Аватар
VALDO

Site Admin

Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Що бре?!И това ли няма да го има?