Водородно почистване на двигатели
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Самовнушението е голяма работа 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Това го очаквах от тебе, ама мисля, че достатъчно години практика на шофьор имам за да усетя разликата и да не правя реклами на някой, от който нямам никаква полза. Майстора, къде ми правеше скаута навремето, то и сега де, беше голям скептик, ама след процедурата го качих на тест и като слезна после само си замълча. Не така с лошо, моля.
-
kograman
Най-голямата. С въпросните представители, говорих веднъж. Имах само два въпроса. 1-ят имат ли дино графика преди/след. 2-ят да я покажат на бял свят.
От там като се започна, ама сега не вярвате ли, елата на място да се убедите, даже и безплатно почистване, на следашият автомобил щели да направят, и да публикуват .. търгашски номера!
Още чакам графиката! Минаха около 6м ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На тяхно място и аз бих те оставил да си чакаш дино графиките. Това е процедура за чистене на нагари, какво общо има с дино стенда? Ако колата е чиста, няма да има разлика - преди и след. Ако е задръстена, последното нещо дето ще и правя е да я качвам на дино стенд 
Сами, защо да си самовнушава, колегата? Отварял си печки, които се карат основно градско и знаеш, че приликата с кюнец не е случайна. Ако колата е била добре задръстена, защо да няма осезаем ефект? Знаеш, че особенно някой по - стари TDI-та са склонни да правят много нагар.
Това което мен ме интересува е до колко ефективно се почиства студения край на EGR-a и входящия колектор? Там температурата е ниска, има ли въобще някакъв ефект в тези възли? Или ефекта е осезаем само В и СЛЕД горивната камера?
Другото което си мисля, е какво би се случило и до колко е рисково, ако автомобила реши да прави регенерация баш по време на чистенето???
Сами, защо да си самовнушава, колегата? Отварял си печки, които се карат основно градско и знаеш, че приликата с кюнец не е случайна. Ако колата е била добре задръстена, защо да няма осезаем ефект? Знаеш, че особенно някой по - стари TDI-та са склонни да правят много нагар.
Това което мен ме интересува е до колко ефективно се почиства студения край на EGR-a и входящия колектор? Там температурата е ниска, има ли въобще някакъв ефект в тези възли? Или ефекта е осезаем само В и СЛЕД горивната камера?
Другото което си мисля, е какво би се случило и до колко е рисково, ако автомобила реши да прави регенерация баш по време на чистенето???
Последно промяна от Цецо75 на 23.05.2018, 18:37:48, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
kograman
Понеже основният и довод е: след тази процедура, двигателя едва ли не ставал като току що слязъл от поточната линия. Проценти от рода на 10 до 30, да му се върнала мощността. Да се избегне субективният фактор, как по друг начин(легален и достоверен),че този бълбокатор прави нещо различно от това да си с едни ~60лв назад?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Я да те питам аз, ти как установи положителния ефект на Бардал BDC без Дино Тест? А преди да сложиш спортния филтър, поиска ли им Дино графики? Щото въпросните подобрения биха се видели много по-добре на диното, отколкото ефекта от почистването.
Колегата твърди, че колата има осезаема разлика. Предвид това, че нещата имат някакво научно обяснение, аз лично не се нуждая от Дино Тестове, защото те реално нищо не доказват. А защо нищо не доказват е просто обяснимо:
Ефекта от запушването със сажди се усеща най-силно в динамиката на колата в ниски обороти. Когато искаш да "те изтегли". На диното рядко някой гледа какво се случва в тоя диапазон. Ефекта от блокирала геометрия или задръстен EGR например, на диното няма да го видиш въобще. Или поне ще е видим само в комбинация с живи данни от ЕКУ-то и то само ако ги насложи някой, дето наистина чува добре петела. Така като се замисля, ефекта от почистването добре би се видял на живо с VCDS, та ако фирмата иска да покаже някакви доказателства, това е правилния начин (според мен).
Колегата твърди, че колата има осезаема разлика. Предвид това, че нещата имат някакво научно обяснение, аз лично не се нуждая от Дино Тестове, защото те реално нищо не доказват. А защо нищо не доказват е просто обяснимо:
Ефекта от запушването със сажди се усеща най-силно в динамиката на колата в ниски обороти. Когато искаш да "те изтегли". На диното рядко някой гледа какво се случва в тоя диапазон. Ефекта от блокирала геометрия или задръстен EGR например, на диното няма да го видиш въобще. Или поне ще е видим само в комбинация с живи данни от ЕКУ-то и то само ако ги насложи някой, дето наистина чува добре петела. Така като се замисля, ефекта от почистването добре би се видял на живо с VCDS, та ако фирмата иска да покаже някакви доказателства, това е правилния начин (според мен).
Последно промяна от Цецо75 на 23.05.2018, 18:49:25, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
kograman, Ти правил ли си процедурата, за да ми развиваш някакви теории? Никой не те кара да си даваш парите, ама с нещо, което не си запознат да плюеш е доста неуместно. Не мислиш ли? Всеки сам си преценява, аз съм си изложил опита с процедурата и съм я споделил и както виждаш не съм единствен.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Ама аз не с лошо.
Просто казвам,че самовнушението е най голямата сила.
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
обърка ли се?Цецо75 написа: 23.05.2018, 18:45:05 Ефекта от запушването със сажди се усеща най-силно в динамиката на колата в ниски обороти.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не съм. Динамиката (особенно на дизела) се усеща в ниските обороти. Като я нашпориш над 3000, не се усещат тия неща, все ти се струва, че върви (или поне шуми достатъчно). Докато като тръгнеш да изпреварваш на 6-та и колата не може да диша, се усеща доста неприятно.
Блокирал EGR (в открехнато състояние) също можеш да го усетиш в динамиката в ниските. Блокирала геометрия в отхлабено положение също.
Виж задръстен изходящ тракт, ще се усеща във високите, факт.
Блокирал EGR (в открехнато състояние) също можеш да го усетиш в динамиката в ниските. Блокирала геометрия в отхлабено положение също.
Виж задръстен изходящ тракт, ще се усеща във високите, факт.
Последно промяна от Цецо75 на 23.05.2018, 18:55:39, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
kograman
Никъде не съм плюл по нищо
Бардала БДЦ е по борд и по колонка. Има как да се измери. Със сегашната кола, също свали разхода. Виж на Хюндая не му понесе добре. Веднага смени звука двигателя,един остър, и източих нафтата веднага. Бенца си я изгори,и питаше за още. Спортният филтър, го сложих с друга цел,не да търся мощност.
Нямам и намерение да я правя процедруата, просто защото не виждам абсолютно никакъв смисъл от нея.Не и в рамките и ефекта "УАУУ"
който пробутват в рекламите си.
Нямам и намерение да я правя процедруата, просто защото не виждам абсолютно никакъв смисъл от нея.Не и в рамките и ефекта "УАУУ"
който пробутват в рекламите си.
Последно промяна от kograman на 23.05.2018, 19:00:32, променено общо 1 път.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Бая сте и все такива минали процедурата по "отпушване/изчистване". Но Ви предлагам друго, без да пускате този вълшебен газ във см.колектор си оставете да работят на място 1 час колите, чат пат изфорсирайте и като се качите ще видите разликата ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Логично е хората каращи нови коли, да не намират смисъл в тази процедура.
Все пак хората извършващи процедурата, дават някакви разумно звучащи доводи, тези които са я ползвали също. Докато противниците се аргументират основно с ирония и емотикони...
Все пак хората извършващи процедурата, дават някакви разумно звучащи доводи, тези които са я ползвали също. Докато противниците се аргументират основно с ирония и емотикони...
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Викате, това ще го изчисти газът магически.
Ами аз това като го изчистя, тръгва по добре АМА ВЪВ ВИСОКИТЕ!
И КОЛАТА СТАВА ПО ШУМНА! Нагара заглушава добре да знаете. Вашите резултати дето ги усещате са точно обратните на това което се получава!

Ами аз това като го изчистя, тръгва по добре АМА ВЪВ ВИСОКИТЕ!
И КОЛАТА СТАВА ПО ШУМНА! Нагара заглушава добре да знаете. Вашите резултати дето ги усещате са точно обратните на това което се получава!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE