дилъра ми каза,че вторник/сряда ще имаме дата на производство в Чехия...
Поръчка на нова О4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
miraclem
- Гараж: VW Golf 7 Wagon 2.0 TDI 6DSG Highline
Skoda Octavia 4 Moon White 2.0 TDI 7 DSG Edition +++
Поръчка на нова О4
-
Ради
- Гараж: В очакване
Поръчка на нова О4
Напълно съм съгласен с колегата. Карал съм Октавия от 2.0 150 TDI с помпа дюза - това беше най-добрият мотор и като вървене и като разход, след това същитя стана коман рейл и това карах. Още нямаше дизъл гейт, но се усещаше промяната и леката мудност, но не чак толкова фрапантно. След дизъл гейта, този двигател няма нищо общо с преди и е още по-муден муден, независимо от коне и нютон метри и т.н. Просто си го има забавянето, от изчисляването само и само да не изпуска вредни емисии повече, ти си натискаш тя си ускорява както си знае. Доста е кофти, особено като мен, който е свикнал през годините с едно, а виждаш, че новото няма нищо общо.Цецо75 написа: 17.05.2022, 10:08:16 miraclem,
Между онова 1.8TFSI и сегашните бензинки няма много общо... Нито като усещане, нито като разход на гориво.
За сметка на това последното поколение 2.0 TDI е доста скопено откъм усещане за нютони, сравнено с предходните. Има си конете и нютоните, но заради екологиите колата няма тази нервност, както бяха старите. Всичко става тихо и плавно, кутията мисли като бавноразвиваща ... абе като дойде ще видиш.
На тест драйв съм карал и 2,0 115 TDI, невероятен мотор за разходка и наслъждаване на природата. Но искате ли да изправарвате, по-добре недейте или поне бъдете сигурни, че срещу вас в насрещното няма друг автомобил, който идва. Много муден и бавно набиращ.
Може и да не бях подготвен и свикнал с такъв двигател или имах прекалено големи очакваня от 2,0 115 к.с поне така написано вдъхва доверие...
Преди четири или пет години купих една от последните 1.8 180 к.с. - невероятен мотор, динамика и разход, поне с моят стил на каране.
Сега съм с 1.5 150 кс - нисък разход... как да ви кажа... София - Пловдив ако се движите с около 120 - 130 км. на темпомат, няма движение... и се наслъждавате на природата, разхода ще бъде около 5. Но има ли трафик, изправарвате, подминавате тирове, леко бързате на някой места сте с 135 - 150 км. разхода отива между 6,5 и 7 а може и нагоре, зависи колко бързате Т.е. разхода ви е като на 1,8 180, но динамика и усещането го няма.
Не мога да твърдя, колко е градският разход, тъй като почти не карам градско, няколко пъти мернах нещо, но не смея да твърдя, тъй като не беше много приятно за окото
Знам, че някой ще кажат, те хората карат и по-слаби двигатели... така е, просто правя разлика какво съм карал и как през годините нещата се промениха. Затова е най-добре, човек когато купува нова кола, ако има възможността да тества двигателите, да знае какво може да очаква и да прецени най-добре, какво отговаря на неговите нужди, разбирания и какво ще му носи удоволствие.
И да не забравя, че с избора от двигатели, които се предлагат към днешна дата най-вероятно ще му се наложи да прави някакви компромиси... цена на автомобила, разходи за подръжка и гориво, застраховки, удоволствие от карането и т.н.
Не съм карал коли по 200 и нагоре коне, тъй като не търся това, не съм състезател, но винаги удоволствието от карането за мен и моят стил си остава и ще го свързвам с 2.0 TDI 150 кс помпа дюза.
А какво ще караме след години не знам... знам само, че избора от двигатели и удоволствието от карането вече е силно ограничен и не е същото.
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Поръчка на нова О4
Няма помпа дюза 150КС. Предполагам визираш 140кс. За ОК4 150кс на предно ще върши напълно нормална работа.
-
Ради
- Гараж: В очакване
Поръчка на нова О4
Моя грешка да 140 КС. То че ще върши работа, ще върши, въпроса е какво си очаквал и какво си получил.
Лично аз, никога не съм предполагал, че може ефекта така осезателно да се усеща... и лично мен ме дразни, особено при положение че дизела е с 4 000 лева по-скъп, като сложиш и малкото километри годишно, липсата на удоволствие от карането... лично за мен смисъла се губи.....
Лично аз, никога не съм предполагал, че може ефекта така осезателно да се усеща... и лично мен ме дразни, особено при положение че дизела е с 4 000 лева по-скъп, като сложиш и малкото километри годишно, липсата на удоволствие от карането... лично за мен смисъла се губи.....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Поръчка на нова О4
Ако в момента се качиш на Октавия 2 с 2.0TDI 140к.с. помпа дюза, 1.5 TSI 150к.с. ще ти се стори много по-динамичен и дори изведнъж ще изпиташ удоволствие от шофирането.Ради написа: 23.05.2022, 11:49:39 винаги удоволствието от карането за мен и моят стил си остава и ще го свързвам с 2.0 TDI 150 кс помпа дюза.
Въпросният дизел за времето си е вървял много добре, но... за времето си.
От дистанцията на 10 години е много трудно да се сравняват автомобили само по спомени.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Поръчка на нова О4
На работа имаме няколко служебни О3. 1/2 са бензин 1.4 и 1.5 TSI - 150, другата 1/2 са 2.0 TDI - 150к.с.
За мен лично, а като гледам и колегите стане ли дума да се ходи някъде на по-дълго разстояние, никой не иска да кара бензиновите. Всеки се натиска и иска да вземе дизелова О3.
На мен ми е по-спокойно и се чувствам по-добре в дизеловите като става дума за динамика, изпреварвания и т.н. Това е лично мнение...![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
За мен лично, а като гледам и колегите стане ли дума да се ходи някъде на по-дълго разстояние, никой не иска да кара бензиновите. Всеки се натиска и иска да вземе дизелова О3.
На мен ми е по-спокойно и се чувствам по-добре в дизеловите като става дума за динамика, изпреварвания и т.н. Това е лично мнение...
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Поръчка на нова О4
Не знам как може да сравнявате помпа дюза със съвременните двг .. ПД е едно от големите недоразумения на автомобилостроенето.
Конкретно 2.0 тди 150к.с. е повече от достатъчен за теглото на О4. До 200 се държи съвсем прилично, чак след това започва да се тормози.
Конкретно 2.0 тди 150к.с. е повече от достатъчен за теглото на О4. До 200 се държи съвсем прилично, чак след това започва да се тормози.
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Поръчка на нова О4
Ако говориш за филтъра за твърди частици, знам човек, който си го е махнал. Казва, че подобрява и вървежа. Но, дали после няма да лъже компютрите за вредните емисии (включително тези на техническия преглед), това е интересното..
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Поръчка на нова О4
На ГТП мерят емисиите на вредните газове, а не саждите, така че и без DPF спокойно си минаваш прегледа. За газовете отговаря катализатора.froggy написа: 23.05.2022, 20:47:19 Но, дали после няма да лъже компютрите за вредните емисии (включително тези на техническия преглед), това е интересното
- donci
Поръчка на нова О4
Напълно не съм съгласен с теб. Няма да влизам в обяснение, щото темата ще иде...... Двигателите ASZ, BMM, BMN - най-добрите дизели.Erebus написа: 23.05.2022, 20:37:14 Не знам как може да сравнявате помпа дюза със съвременните двг .. ПД е едно от големите недоразумения на автомобилостроенето
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Поръчка на нова О4
А отразява ли се премахването на разхода? И тези сажди, ако не отиват във филтъра, къде отиват?
- donci
Поръчка на нова О4
Разходът може да падне и до 1-1.5/100, особено ако сравняваме с филтър към края на живота си.
Те саждите се трупат във филтъра и при регенерация изгарят и пак се изхвърлят в околната среда, само че в по-малки размери. При коли без филтър размерът на частиците е около 100nm, докато при тези с филтър изхвърляните частици са с размер около 20nm. Според някои мнения по-дребните частици са по-вредни за здравето с течение на времето.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Поръчка на нова О4
Щот не знаете как се кара бензин.SimichOil написа: 23.05.2022, 15:55:54 На работа имаме няколко служебни О3. 1/2 са бензин 1.4 и 1.5 TSI - 150, другата 1/2 са 2.0 TDI - 150к.с.
На мен ми е по-спокойно и се чувствам по-добре в дизеловите като става дума за динамика, изпреварвания и т.н. Това е лично мнение...![]()
То първо се ходи на курс, после се наслаждаваш на удоволствието от бензина.
На мен ми отне година докато свикна как се кара турбо бензин при това, че преди това карах само дизели. При положение, че съм с ръчка. При DSG нещата са много по-прости даваш газ и кутията подбира правилната предавка за максимално ускорение и динамика.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Поръчка на нова О4
А тук не позна, аз да свиквам на една кола 1 година, че да започна да се наслаждавам от шофирането. Че аз на жена ми по-бързо и лесно и научих чалъмите и й свикнахАрхимандрит Дионисий написа: 25.05.2022, 22:24:57 На мен ми отне година докато свикна как се кара турбо бензин
-
vve
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Поръчка на нова О4
Моля да ме извини колегата с мнението за "по-вървящия и динамичен" 2.0 TDI-140!CR-ът 150 е доста по-динамичен!!!Казвам го като човек управлявал до 30 0 000 км единия и другия в Скаут 2 и Скаут 3!Нещо има грешка ми се струва!Тройката си е "самолет",а окачването на колата е превъзходно!!!