Октавия 2 - опит за тунинговане

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Симо

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавиа

Мнение от Симо »

.
Симо

Шкода Новак

Мнение от Симо »

.
Симо

Шкода Новак

Мнение от Симо »

.
Симо

Шкода Новак

Мнение от Симо »

.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

.
TSI Team
Denisx

Шкода Новак

Гараж: Octavia 2 - 1.9 TDI 105++

Мнение от Denisx »

Малко да изтупам темата, не разбрах автора какво е сменил, че е извадила 160 коня на колела? Понеже и моята е 1.9 105 и ми е слабичка и съм с турбо от 131. Чипната е на 1.5 бара холд и смятам, че върви доста добре, но не е качвана на дино и ми е интересно г/д какви коне е.

И другия въпрос е към колегата росен21, крушките на стоповете сменял ли си ги, че "С"-то така ярко свети? И ако да, откъде си взе крушки?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами моята О2 1.9PD е с 1749VB и е около 1.4-1.45 холд с базовите дюзи и на колела даде около 145PS при Тони, мир на праха му. При цялата условност на дино измерванията де. Но за ориентир, заводски преди това даде 100 коня на колела.

При 1.5 холд може и да стигнеш до 160PS, но мисля, че ще трябват и по-широки дюзи. Но за твойто турбо 1.5 холд ми се види малко множко, но ти си знаеш. С заводски дюзи не можеш да минеш 150 коня, освен ако мапера не е вълшебник.

Имай предвид, че > 160 и съединителя ти вероятно ще се предаде.

Забравил съм, но ме гложди, че мапа на тая кола мери до 1.5. Сами да каже дали е така, но ако е вярно това също е проблем, не е добре да се работи на лимита на сензора.
Бееееее.....
Denisx

Шкода Новак

Гараж: Octavia 2 - 1.9 TDI 105++

Мнение от Denisx »

Съединителя даде фира и приплъзна още на първия тест след ремапа, естествено се смени. Иначе така карам от около година вече и за сега няма проблеми. За дюзи съм си харесал от 150 пд да гоним едни 170-180 на колела и мисля, че ще ми стига. Но предполагам и този съединител бързо ще даде фира.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ако е заводския - гаранция пак ще изпусне.

Аз минах през това, лошото е, че за съединител тук нямаш много опции. Класическия подход е твърдо желязо и диск от VR6, ама при мен поне много тракаше... Затова и се спрях на тая мощност и си карам със заводския. Просто базата на тая кола, не е подходяща за сериозен тунинг - съединителя е малък, мап-а малък, дюзите малки, турбото малко... Почваш едно по-едно и накрая се оказва, че си подменил половината кола, а си докарал нещо , дето с тия пари, щеше да си го вземеш направо заводско (дизелов RS например).
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”