Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
serge

Шкода Новак

Мнение от serge »

Здравейте колеги. Карок на 4000км. Навигацията губи позиция. От сервиза ми казаха, че има вода в антената. Оставих колата при тях. Следобяд ми звъннаха, че е готова. Взех я и проблема си остава. Техника направи също едно кръгче. Пак я оставих. Вчера се обадиха, че трябва да сменят модула на SOS функцията. Може да си я прибера, докато го получат. Проблема е, че не знаят кога ще пристигне. Сега карам пак без навигация. Та въпроса ми е-можеш ли да предаваш кола, която дори не си тествал след ремонта. Нямам думи.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

serge написа: 18.11.2023, 09:36:20 можеш ли да предаваш кола, която дори не си тествал след ремонта
Това къде се случва?
serge

Шкода Новак

Мнение от serge »

Представителство на Шкода в Германия.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Вързваш си телефона към медиата и си караш с Гугъл мапс или каквато искаш друга навигация.

И без това фабричната навигация е страшно дърво като интерфейс.

Иначе си прав де, нивото на сервиза очевидно е зле.
Бееееее.....
serge

Шкода Новак

Мнение от serge »

То така и правя. И без това от 10 год. ползвам Sigic и съм му свикнал, но всеки път като се кача в колата, да свързвам след това да чакам да се разберат телефона и мултимедията. Това нерви. Но е факт-никъде вече няма адекватни сервизи. В същия сервиз колегата ми си остави гаранционния Голф8 за смяна на масло. Една седмица стоя-трябвало да сменят някакъв софтуер и някаква платка, нямало резервна част и такива ми ти работи. Производителите вграждат електроника, която е след това се превръща в проблем в обслужването.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Единственото "успокояващо" в случая е, че и в Германия е зле [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Не е изненада. Ако имаш опция ходи в друг сервиз около теб. Небрежността не е само само до механици, а и натовареност.
serge

Шкода Новак

Мнение от serge »

Купих колата от представителство, което е на 10 мин. пеш от къщи. Това беше идеята. Да не е далеч. От нерви отслабнах с няколко килограма. Започнах и да чета мнения в Гугъл за тях. За съжаление вече беше късно. При тях няма да стъпя повече. Дори се притеснявам и за километрите на колата. Но да се надявам, че 25 километра на таблото са били реални. Та това е Германия днес. Всеки ламти за бързи и лесни пари.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

serge написа: 18.11.2023, 13:52:41 От нерви отслабнах с няколко килограма.
Щом ти причинява стрес и нерви, защо използваш и\или притежаваш този автомобил? Все пак автомобилът е вещ, която трябва да служи, без да носи негативизъм на ползвателя\собственика му?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е той негативизма му е основно свързан с човешкия фактор. А него за съжаление е по-трудно да премахне :)
Бееееее.....
serge

Шкода Новак

Мнение от serge »

Защото несъзнателно влязох в тази игра. И не избрах правилния дилър. Имах кола, която не ми създаваше никакви проблеми. Дилъра ми я изкупи за стотинки. Пробвах с частна обява. Хората тук имат страх от частни продавачи. Но иначе съм много доволен от Карока. Единствено ми липсва панорамния шибедах и разпознаването на пътни знаци. Но това са минусите на покупка на кола на склад.
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Ако си я купил нова със заводска гаранция, значи можеш да я сервизираш във всеки оторизиран сервиз. Наистина няма да ти е чак толкова близо, но ако тези са толкова зле, малко път няма да е болка, но стига да имаш опции.
Anuwar

Шкода Новак

Мнение от Anuwar »

Здравейте, момци,

След около 1000 навъртяни километра имам две забележки по Карока:

1. Копчето за вдигане на пасажерския прозорец бавно "загрява", че трябва да затвори целия прозорец и често трябва и втори път да го натисна.
2. При всяко вдигане на шофьорския прозорец е леко влажен, т.е. явно влиза вода или най-малкото влага в самата врата.

Някой може ли да даде акъл какво мога да направя или да се разправям с Еуратек? [smilie=fool.gif]
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

За второто - Прозореца хубаво е влажен като вдигаш, но какво е състоянието като сваляш? Не знам на Карока, но на други коли уплътненията могат да задържат влага известно време, но е предвидено вода да се оттича или изсъхва бързо. Може да е напълно нормално, зависи от конкретната ситуация.

Колкото до какво да правиш? До колкото разбирам караш нова кола, звъниш на ЕТ запазваш час и им я носиш. Моят съвет е не прави нищо сам на нова кола за да не си плащаш после само-ремонтите, пък и затова са гаранциите.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Anuwar написа: 20.11.2023, 16:10:08 Копчето за вдигане на пасажерския прозорец бавно "загрява", че трябва да затвори целия прозорец и често трябва и втори път да го натисна.
Предполага, че кочето има 2 позиции. Леко (половината от хода му) ако го дръпнеш затваря/отваря докато го държиш. Пуснеш ли го - джама спира. Ако обаче го дръпнеш до край - би трябвало да затвори/отвори джама до край. На всички VAG-ове е така принципно.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”