Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Сакса (и техните Круиз бензиностанции), се използват от Шел в България за петролни складове. Така, че от там ми идва съмнението ;) Горивата с добавки се смесват в базите на Сакса ;)
TSI Team
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

digitalundgrd написа:Аз, от както я имам Фабията (4 месеца и 7000км) зареждам само на Шел. Главно и сипвам 95 V-Power и няколко пъти 100 V-Power Racing. Върви добре и като разход е ОК. В събота инцидентно сипах за 30лв нормален 95 от Лукойл и колата определено не върви така, както с V-Powera [smilie=punish.gif]
На мен веднъж ми се наложи да заредя това чудо на Лукойл и колата просто спря. Не знам каква е тая тиня, дето я продават, но определено ще заредя от нея пак, само ако е животоспасяващо за някого, иначе не [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

PVV, коя нафта на Шел пробва, V Power или обикновения?

kograman, какво е "ЕЖК"?

Аз почнах лятото да карам основно с Ромпетрол дизел, шуми по-малко, върви по-малко, но по-меко.
От време на време слагам един резервоар Shell VPower да разнообразя.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Powered by CAXC

Мнение от PRO »

ТТодоров написа: PVV, коя нафта на Шел пробва, V Power или обикновения?
PVV написа: Сипах на Субчо от скъпата нафта
PVV написа: Ще пробвам и обикновената нафта
TSI Team
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

ТТодоров написа:PVV, коя нафта на Шел пробва, V Power или обикновения?

kograman, какво е "ЕЖК"?

.
ЕЖК -> Една Жена Казала ....
:)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

PRO, 10x. Не чета внимателно.

kograman, ами дали има повече сяра не знам, при мен има фиксирани интервали в града горе долу на около 200км. Ти трябва да си с предишния софт и да виждаш разлики, продължавай да споделяш наблюдения. Аз засега карам основно с тяхната, от време на време Шел да повъртя гумите. В София гледам са затворили едната им около Подуене, аз само в Дружба ходя, друга не знам :(
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

В Подуяне, даже са две. Едната е веднага след Опел. Другата е на 3 светофара след нея.На светофара преди да минеш под моста.Малко навътре в квартала.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

kograman, 10х ще видя къде са. Сега предишната е станала Avia, за която исках да кажа, но все тая де.

Относно +/-, аз преди време 5г зареждах бензин от тях бях супер доволен (само Шел В пауър беше по добър за моят атмосферник). След това дизела го забелязах,че му харесва и лятото там. Обаче ако искаш инфо в БМВ форума има и плюсове и минуси. Повечето са положителни, че дюзите им са влизали в норми, след като са се прецаквали от други бензиностанции. Има и един оплакал се от замръзнала, но може да е хванал междинен период или да е ползвал добавки неправилно [smilie=pardon.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

БМВ форума го чети, и не вярвай на почти нищо.Там никога,нищо не слагат,а колите и постоянно са на бустери,добавки и т.н.
Отделно са големи фенове на гориво в туби.
Моята е с соленоиди, а не с пиезо дюзи, и не се влияе чак толкова от горивото.
Засега от Ромпетрол съм повече от доволен.Взимаш си карта за отстъпки, 5ст през делнични дни,и 7ст през празници,включително събота и неделя.Няма значение колко литра сипваш
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Vinci74, гледам това като описание "Инженер химик, ХТМУ София, Преработка на нефта и твърдите горива, профил течни горива (петролен инженер)"

Аз лично бих бил любопитен § благодарен да си кажеш мненията по темата.
Мен основно ме интересува дизелът (в момента) - Ромпетрол, Шел обикновен vs V-Power. Дали наистина зареждат от румънците, тяхното качество какво е според теб.
За Шела - дали по-скъпият има смисъл да се зарежда постоянно (мисля, че има разлика във вървежа, но като съм им чел докладите от SGS обикновения има по-малко сяра?)

И като цяло си кажи мненията и насоките като професионалист, ще бъде полезно.

Благодаря предварително!
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Sawyer написа: Имаше втори, после трети резервоар. По-продължителният тест показа, че реална разлика във вървежа няма, но... разходът скочи с около 0,8/100 при непроменени маршрути и стил на каране. Това означава, че аз лично казвам "Да си го карат тоя V-Power Racing". Върнах се на 100-октановия бензин на OMV и всичко отново е точно :)
Аз също изтърбуших няколко пълни резервоара Шел 100 рейсинг. За около 3 месеца. След Гернан® хайвей в неделя спряхме на ОМВ и сипах 100 октана. Чак след това се усетих, че заредих на ОМВ и си казах дай да настъпя да видя има ли разлика. Ами, не усетих такава. Сега ще покарам 2-3 резервоара на ОМВ и пак ще налея Шел, за да видя дали чувството, че Шел взривява повече е измамно.

пп.: разлика в разхода не съм регистрирал, но той и не ме вълнува особебо, защото колата се кара малко.
goAPR
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

Според мен чувството е измамно. Вярно, че е до възприятия, обаче за мен лично прякото сравнение показа, че разлика във вървежа няма.

Разходът и мен не ме вълнува, но го проверявам контролно, защото е показател за общото състояние на колата. За сравнението Шел-ОМВ се напънах да следя по три резервоара (от пълно до лампа) от всяко гоеиво и изводът е, че разходът скача с около 0.8/100 с Rancing-a.

При положение че Racing-ът е по-скъп, колата гори повече от него, но разлика във вървежа няма, за мен изборът е ясен. Ще е интересно да споделиш при теб какви са изводите от сравнението :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

По спомен, при мен имаше осезаема разлика, но колата може би е по-чувствителна, защото е мапната с "високооктановото" АПР. Пак ще опитам.
goAPR
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

На потребителската ми кошница не й поникват криле от Шела [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER