Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Мнение от Ramzes »

Българските работодатели са на принципа, ако ти не искаш да работиш за 'тези' пари ще намеря друг, който иска. Няма незаменими хора. И ние да бяхме, щяхме да предпочетем да намалим разхода с по-ниски заплати. Тези хора са поели риска, вложили са пари и нерви. Някои не успяват, а тези които успеят са си го заслужили, по един или друг начин.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Пейо, защо бе, ще учим хората с бизнеси (автосервизи), как ние знаем повече от тях и кво да правят :).
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

tuningmania, Ние (щото не съм сам) лично сме почнали от нулата. Вярно нямаме капитал в стотиците милиони, ама моето семейство, както и доста други водят добър според стандарта живот.

Реално когато почнахме, собствените средства, с които съм разполагал, бяха по-малко от тези, които ти даде за автомобил!

Е имам познания и опит, които не знам как би остойностил, но познавайки недоверието ти към науката и учебниците, предполагам ще да е ниско. Лошото е, че пари се плащат за четене на учебници, не за гледане на фейсбук видео и четене на фрог нюз, ама несправедлив е тоя свят.

В обкръжението ми е пълно с хора, водещи приличен за Европа стандарт на живот, които са почнали от нищото. Някой са залагали имоти, други постепенно са бутали, трети са добре платени наемни работници...

Приказките, че от нулата не може да се почне са просто оправдание.

Конкретно за сервизите - във БГ, почти всички са почнали от нулата! Малцина са тия, дето са успели да се задържат. И баш на тия да седнете да им давате акъл е пълен смях.
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Отдавна не се е писало в тая тема, та след като изкарах един доста неприятен петък ще взема да я ъпна. Малко предистория - март месец си купих кола от официален дилър на 127000км. Разбира се, колата се рекламира с пълна сервизна история и обслужвана само в оторизирани сервизи. Както знаете на 120000км има много неща за обслужване - кутия, халдекс, масла филтри, панорама, а при моя мотор и ангренаж. По време на покупката дилъра заявява смело, че колата е обслужена, а аз да ходя при тях когато дойде време инспекция. Колата вече стана на 135000+ и аз решавам да сменя масло, понеже е вече на 15000км.

Понеже исках да ми налеят ново масло на халдекса и да изчистят цедката разговора стана по-дълъг от нужното, после попитах кога е сменяна спирачната течност и тогава настана драма - на 120000км инспекция няма, обслужване също. Механиците отварят капака и заявяват, че според тях ремъците едва ли са сменени преди 15000км. Следват телефони разговори, срещи със собственика и сина му, още телефонни разговори и така. Ще поясна, че бизнеса на пловдивския дилър е семеен - бащата продава нови коли, прави ремонти и боядисва, след време единият му син започва да продава употребяваните автомобили, а вторият продава нови сеати.

Та така, оказва се че по колата трябва да се правят много неща. Приемчика ми се обажда след като са огледали всичко и ми обявява цена от 2800лв след отстъпка. Телефонен разговор със сина продавач - получавам още 15% офф. Телефонен разговор с бащата собственик - почти всичко се прави безплатно, освен нещата за които съм я закарал аз. Това е ОК за мен.

Пращам на @skodko (на когото много благодаря!) вина на колата, проверява той в Елза и последният запис за автомобила е 2018-та година на 64000км. Колата е регистрирана април месец 2017-та. Аз я купувам 2021-та на 127000км. Идилия. Пак телефонни разговори, мрънка ми се по телефона, а обяснението е следното: имало оторизирани сервизи в Германия, които още работели на хартия и давали хард копия във ВФ на извършените ремонти, а някой някога ги вкарвал в системата, при мен затова ги нямало, но още вторник ще поискат хард копията. Истина ли е това, нямам представа.

Ще попитате как си купих кола без да поискам историята - не много трудно, въпросното семейство са ни познати. Обадихме се и питахме "хубава ли е колата?", сина рече "хубава е" и я взехме. Доверие. 2 пъти съм искал история, два пъти не я получих с безумни обяснения. Втория път единия приемчик каза, че когато дойда за масло направо ще ми я принтира... Е, спестих му единия лист хартия.

Вчера почивах, че в петък ми дойде повече. Днес слязох с vcds-a и проверих почти всеки модул - както знаете колата си записва всякакви индекси за настъпили събития, така че е трудно да манипулираш всичко. Най-лесната проверка е в кутията, там километрите се различвата с няколко стотин, но това е нормално. В кутията има 3-4-5 индикатора, в старт-стоп системата още 4-5 и в централизирана електроника също могат да излезнат един-два. разбира се информация много в интернет нямаше, трябваше да търся ръчно около 1 час по модулите. На тоя етап съм склонен и ми се иска да вярвам за истиността на километража. Кожата е перфектна навсякъде, волана също. Колата най-накрая е обслужена подобаващо, макар че сигурно е добре да ида във втори сервиз за да потвърдят ангренажа...

Въпроси много:
Защо официален дилър продава необслужена кола без ясна история, твърдейки обратното?
Знае ли бащата, синковеца какви коли продава от негово име?
Да им връщам ли колата да си я продават или да си я карам вече обслужена?

Другата седмица, ще се опитам да намеря информация за германския дилър, от който е внесена колата и да се свържа с него за повече информация. Чакам си хардкопията [smilie=sarcastic.gif] Предстои да реша дали да създавам проблеми за тях и да хабя нерви или да си продължа живота спокойно, знаейки че няма да им дам един лев повече.

Те така момци, доверие никому.

Здраве
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

Случката е неприятна, още повече щом са ти били близки, но... колата си е читава, карай си я и не се напрягай.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

Да я връщаш тъкмо обслужена и да се нахендриш на нещо друго неизвестно не ми се вижда логично.Ако искаш 100% сигурност ще трябва да я вадиш от магазина.Кофти е че уж близки те "цакат" ама пък поне ако има проблем за напред ще трябва към бащата да се обръщаш.
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

peyopetrishki написа: 05.09.2021, 17:39:47 Защо официален дилър продава необслужена кола без ясна история, твърдейки обратното?
От моят личен опит с официалния дилър на Фауве ( вероятно и с другите е същото) мога да твърдя , че "проверена" кола означава , че са проверили наличието на 4 гуми с джанти, и волан . Силно се съмнявам друго да подлежи на проверка [smilie=sarcastic.gif] .
А сервизната история и тук , и в чужбина може да се манипулира , особено на коли с оперативен лизинг , по разбираеми причини.

И да , доверие никому .
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Щом са се съгласили да я обслужат безплатно карай и си свиркай.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Така и така си набил Х пари в нея и вече и знаеш всичките "болежки", квото станало - станало. Търкаляй си я и й се Радвай от сърце.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ако това ще те успокои, "проверените" и обслужени автомобили в ЕТ са аналогичен случай.
Аз преди време се нагледах на проверени автомобили с тропащи маховици, износени дискове, набили грешки по мотора...

От тогава на фирмени оказиони не се доверявам, даже и на километражите! Гледам си я, все едно е от Горубляне и си решавам.
Бееееее.....
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Работата ми ме научи всичко да проверявам лично защото редовно се случват случки от доверие [smilie=sarcastic.gif] .
Защо да не продължиш да я караш ако ти е на сърце спека и при това че са ти я обслужили без пари.
Ама ако нещо не те кефи по колата, това е удобен момент да им я върнеш и може би да чакаш 6+ м за нова :) .
Такъв е българския пазар на употребявани коли. Най-тъпото е че се случва от познати.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @peyopetrishki - Обслужена пред ТЕБ е за предпочитане пред евентуално обслужена преди ТЕБ [smilie=pardon.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Аз бих запазил колата, ако ми харесва, но случката е показателна за нивото на официалните сервизи, както тук така и в чужбина...
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Както казва доктор Хаус - Everybody lies!
Тъпото наистина е, че са познати... Баси, в какво се превръщат хората лека полека. Само кинтите са в полезрението!
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

optimax написа: 05.09.2021, 18:16:33 Да я връщаш тъкмо обслужена и да се нахендриш на нещо друго неизвестно не ми се вижда логично.Ако искаш 100% сигурност ще трябва да я вадиш от магазина.Кофти е че уж близки те "цакат" ама пък поне ако има проблем за напред ще трябва към бащата да се обръщаш.
Няма да е неизвестно ако другият път си поиска историята.
Щом толкова основни неща са излъгали сигурно и друго са спестили. Аз ако бях щях постоянно да св чудя какво още има и само да я мисля. Ти си прецени какъв си, ако няма да я мислиш я запази.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”