Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Попитай майстора?
Искам да сложа аларма на Фабия 2 от 2008г., която е без централно заключване. Гледах в elsa електрическите схеми, но не успях да открия от къде мога да си взема 12V сигнал за отворена врата. Сещам се за плафона, но не знам дали е най-подходящ за целта.
Има и една опция на алармата за прекъсване на запалването, която не съм сигурен дали искам да я ползвам. Но ако реша, то какво мога да прекъсна с най-лесен достъп от под таблото?
Има и една опция на алармата за прекъсване на запалването, която не съм сигурен дали искам да я ползвам. Но ако реша, то какво мога да прекъсна с най-лесен достъп от под таблото?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Това с вратата не е просто, при новите коли информацията върви по CAN. Аз затова направо сложих CAN аларма на Октавията. Хем просто се връзва, хем работи с оригиналното дистанционно на ключа. Е по скъпичка е, ама си става като истинска.
Бееееее.....
- Bobeca
Попитай майстора?
Цецо, гледал съм ги тези с кан, но в случая става на въпрос за фабия без централно, без ел стъкла, без комфорт модул или каквото и да било. Тя ще е повече за пред застрахователите да има някаква аларма, но ми се щеше да и вържа и следенето на вратите. Самата аларма съм я взел вече. Само трябва да я монтирам.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
goAPR
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Опадало е покритието, май май няма оправяне тва, освен с полагане на ново.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
iyavor
Попитай майстора?
Здравейте, Фабия 1,2 64кс 47кВт. 2007г, бензин. Досега всичко окей, но напоследък имам усещането за увеличен разход на гориво/+0,5-1 литър на сто отгоре/ и намалена пъргавина на колата. Освен това на таблото показва температура на охлажд.течност около 95градуса, даже малко повече и когато колата е загряла и е пуснат климатика на светофар при натиснати спирачка и съединител понякога сякаш някой и "дърпа щепсела" и гасне. Ако се кара без климатик не гасне, но разхода и пъргавината я няма. При диагностика няма грешки на компа... Предположения някакви за решаване на проблема?
Да добавя днес при външна температура 28градуса, на таблото показва близо 100гр/перката се включва/ на място както си работи на празен ход и хоп угасне. Ако включа и климатика угасва почти веднага. Когато е студена си работи. сменени преди 200км масло, филтри свещи в шкода-сервиз.
Да добавя днес при външна температура 28градуса, на таблото показва близо 100гр/перката се включва/ на място както си работи на празен ход и хоп угасне. Ако включа и климатика угасва почти веднага. Когато е студена си работи. сменени преди 200км масло, филтри свещи в шкода-сервиз.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Нови лайстни.Stuci написа:Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
Безконтактното миене до това води.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
Пробвай с това, което ти дадох. На моята съм оправял с него петна по хрома.Stuci написа:Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Да, веднага се сетих за него. Ще пробваме.JORDITO написа: Пробвай с това, което ти дадох. На моята съм оправял с него петна по хрома.
Да ти кажа, аз реагирах по същия начин, но все пак реших да попитам има ли начин за реставриране.zzankov написа: Нови лайстни.
Безконтактното миене до това води.
goAPR
- Bobeca
Попитай майстора?
Няма оправяне. На шефа ми А6-та стана за 2-3 месеца така. От Ауди не го признаха за гаранционен проблем. Пробваха с разни пасти да го оправят, но без ефект.Stuci написа:Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
Ако все пак си решиш с някаква паста проблема, пиши каква е.
Относно моя проблем - отне ми 4-и часа за да я монтирам алармата, но кефа е голям.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
Ако наистина е такъв велик проблем ще го дам за домашно на нашите инжинер химици. Дано си оправдят дипломите 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Попитай майстора?
Мисля, че има оправяне с много търкане и правилните пасти. Те хората без хром правят огледални повърхности...Stuci написа:Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
- Bobeca
Попитай майстора?
Това не е хром като от едно време. Това са разни пластмасови модернизации.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Да, това е метализирана пластмаса, падне ли покритието е чао. Мисля, че ще може да се положи ново де, но няма да е като оригиналното. В еверт лак в Стрелча примерно мисля, че ще могат. То, ако беше истински метал е ясна работата...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!