Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

Искам да сложа аларма на Фабия 2 от 2008г., която е без централно заключване. Гледах в elsa електрическите схеми, но не успях да открия от къде мога да си взема 12V сигнал за отворена врата. Сещам се за плафона, но не знам дали е най-подходящ за целта.
Има и една опция на алармата за прекъсване на запалването, която не съм сигурен дали искам да я ползвам. Но ако реша, то какво мога да прекъсна с най-лесен достъп от под таблото?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

Това с вратата не е просто, при новите коли информацията върви по CAN. Аз затова направо сложих CAN аларма на Октавията. Хем просто се връзва, хем работи с оригиналното дистанционно на ключа. Е по скъпичка е, ама си става като истинска.
Бееееее.....
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

Цецо, гледал съм ги тези с кан, но в случая става на въпрос за фабия без централно, без ел стъкла, без комфорт модул или каквото и да било. Тя ще е повече за пред застрахователите да има някаква аларма, но ми се щеше да и вържа и следенето на вратите. Самата аларма съм я взел вече. Само трябва да я монтирам.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Попитай майстора?

Мнение от uboy »

Връзвай към плафона :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от Stuci »

Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
goAPR
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от skodko »

Опадало е покритието, май май няма оправяне тва, освен с полагане на ново.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
iyavor

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от iyavor »

Здравейте, Фабия 1,2 64кс 47кВт. 2007г, бензин. Досега всичко окей, но напоследък имам усещането за увеличен разход на гориво/+0,5-1 литър на сто отгоре/ и намалена пъргавина на колата. Освен това на таблото показва температура на охлажд.течност около 95градуса, даже малко повече и когато колата е загряла и е пуснат климатика на светофар при натиснати спирачка и съединител понякога сякаш някой и "дърпа щепсела" и гасне. Ако се кара без климатик не гасне, но разхода и пъргавината я няма. При диагностика няма грешки на компа... Предположения някакви за решаване на проблема?
Да добавя днес при външна температура 28градуса, на таблото показва близо 100гр/перката се включва/ на място както си работи на празен ход и хоп угасне. Ако включа и климатика угасва почти веднага. Когато е студена си работи. сменени преди 200км масло, филтри свещи в шкода-сервиз.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Попитай майстора?

Мнение от zzankov »

Stuci написа:Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
Нови лайстни.
Безконтактното миене до това води.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

Stuci написа:Пичове, на един приятел хром лайсните около вратите на Туарега му са станали на кръгове. Споделете има ли лек, т.е. реставрират ли ги някъде. Питам за София.
IMG_20170513_164930.jpg
Пробвай с това, което ти дадох. На моята съм оправял с него петна по хрома.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от Stuci »

JORDITO написа: Пробвай с това, което ти дадох. На моята съм оправял с него петна по хрома.
Да, веднага се сетих за него. Ще пробваме.
zzankov написа: Нови лайстни.
Безконтактното миене до това води.
Да ти кажа, аз реагирах по същия начин, но все пак реших да попитам има ли начин за реставриране.
goAPR
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

IMG_20170513_164930.jpg
Няма оправяне. На шефа ми А6-та стана за 2-3 месеца така. От Ауди не го признаха за гаранционен проблем. Пробваха с разни пасти да го оправят, но без ефект.
Ако все пак си решиш с някаква паста проблема, пиши каква е. :)

Относно моя проблем - отне ми 4-и часа за да я монтирам алармата, но кефа е голям. [smilie=yahoo.gif]
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

Ако наистина е такъв велик проблем ще го дам за домашно на нашите инжинер химици. Дано си оправдят дипломите :)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Попитай майстора?

Мнение от tsonko »

IMG_20170513_164930.jpg
Мисля, че има оправяне с много търкане и правилните пасти. Те хората без хром правят огледални повърхности...
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Попитай майстора?

Мнение от Bobeca »

Това не е хром като от едно време. Това са разни пластмасови модернизации.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от skodko »

Да, това е метализирана пластмаса, падне ли покритието е чао. Мисля, че ще може да се положи ново де, но няма да е като оригиналното. В еверт лак в Стрелча примерно мисля, че ще могат. То, ако беше истински метал е ясна работата...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”