slavkoff написа: 22.01.2019, 14:49:53
Момчета, цената е ОК спрямо пазара. Който има - ще дава.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Вижте колко струва Сорентото или Санта Фе и с какви двигатели са. Или примерно Тигуана с 2.0 ТДИ 190кс, Р-Лайн пакет и всички останали екстри, като в Кодиака - цената излиза над 103,000 лева. Има голямо търсене в този сегмент и цените се покачват.
Съгласен съм !
Още повече, че като цяло Шкода Ауто едва ли разчита много на България като дестинация, къде ще се купува най-много.
За всеки влак си има пътници, тук всеки си коментира спрямо своите виждания, за това е и темата.
Има хора, които ще си го купят, само защото им харесва или само защото са карали Шкода, няма да търсят: Ама, има ли нещо с 1000лв. по евтино.
Имам един познат: Цял ден обикаля веригите и вика: На тази , млякото е с 2ст надолу, на онази с 3 нагоре. Аз ходя и купувам само най-добрите оферти.
-Ончоо, ти си обикалял цял ден и си изгорил за 10 лева нафта в града ма, да спестиш 12 лева.... и оня се плесна по челото .
Нашият стандарт като цяло е такъв, нормално е да се съобразяваме с всичко.
В Германия , Австрия и тн е друго: Боцаш на оперативен, там имаш и кредити и лизинги на оферта , караш 2-3 години , връщаш и вземаш ново.
Работиш ли, не се притесняваш особено в края на месеца, дали ще вържеш 2та края.
В Англия , за хора които карат е оферта, иначе застраховката те убива. Кола 1000евра и 3к застраховка.
В Румъния, като съм говорил с румънците, РСка там когато тук беше 45450 лева, там почваше от 60 и викаха- много скъпа.
Англия- спукват се да карат РСки Октавия , с лопата да ги ринеш. Така ще бъде и с Кодиака.
България не им е някаква "главна" , че да вадят представителна извадка. Аз залагам, че РСки ще има най-много в Чехия, Англия и Германия.
Купуват ли яко, ще има и Карок РС и следващ Кодиак.
Видя се, Фабия РС 2 не се прие добре и не се купува и веднага я спряха!
Така че, всеки сам си преценява.
Иване, не си прав.
Екстрите си ги изброил, но идва другото: Двигател, кутия, спирачки (ако са по-разлини, не знам), генерация, салон.
Нормална ценова политика. Ако РС е много близо до другите модели, те само РС ще боцат образно казано, поне така мисля аз.
Както примерно Купра и Голф Р. Те ако са на еднакви цени, кой ще предпочете Купра?
Салона- не съм влизал, не съм виждал, не знам какво качество и изработка е. Седалките са ексклузивни, мен лично много ме кефят.
Само за справка , а не като съпоставяне с един салон от премиум Ауди: Казвам, защото ги гледах в Ибей и им се кефех, докато не разбрах колко струват.
За по-новите салони:
https://www.ebay.co.uk/itm/Original-Aud ... ctupt=true
На С6 или РС6 седалките , 2ра ръка са 5-6-10 бимбака, а там ако си добавиш премиум салон, може и 20-30к да доплатиш.
Новите РС4ки, 2ра ръка - 10ка баце. Ако щеш, ако не иди във Вилнер примерно:
https://www.ebay.co.uk/itm/Seats-Leathe ... ctupt=true