Kodiaq RS

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Kodiaq RS

Мнение от Sawyer »

todor87 написа: 22.01.2019, 13:49:27 Спрямо кое е скъп, да го сравняваш с цивилката е не сериозно
Скъп е. Без да го сравнявам с каквото и да било. Просто му искат много пари за това, което представлява.

А ако тръгнем да го сравняваме с нещо, дори да се ограничим просто до другите варианти на Кодиак, сметките пак не излизат.

В момента може да се купи Кодиак Edition 2.0 TDI, 190 к.с. за 69 850 лева:
https://az749841.vo.msecnd.net/sitesbgb ... d7c6fb.pdf

Аз лично не виждам разлика в изпълнението на колата или (на хартия) в това как върви, която да струва още 30k лева [smilie=pardon.gif]

https://www.auto-data.net/bg/skoda-kodi ... -4x4-25895

https://www.auto-data.net/bg/skoda-kodi ... -4x4-35004

По всичко личи, че VAG искат Шкода да се изкачва нагоре в пазарните сегменти, обаче... според мен са далеч от момента, в който ще бъде оправдано да се платят 100 000 лева за който и да било техен продукт.

Ще го кажа отново, за мен хората, които могат да си позволят "performance SUV" за такива пари не гледат към Шкода. И са прави.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от Stuci »

SimichOil написа: 22.01.2019, 14:06:55 Това сериозно ли ?
Само защото те обичам, ще ти отговоря, че е сериозно. Мани ги тия рисунки, а отивай и сядай последователно в колите. Тогава пак ме попитай дали съм сериозен. Еднакво тесни са, нищо, че от вътрешен ръб до ръб Кодиака има 10 санта над Фабиата. Откъм десния крак Кодиакът е по-тесен, защото му е по-дебела средната конзола и има едни напречни декоративни гредички около скоростния лост (съединяват таблото с центр.конзола), където ти опира коляното. Гадост! При Фабиата централната колона е по-тънка, и ги няма ония греди при скоростния лост и така десният ти ташак не е смазан поради липсата на средства за по-широк автомобил [smilie=sarcastic.gif]. Подлакътникът на Фабиа и Кодиак е с еднаква ширина - уат да фак, бе?! Кво 100 000 лева?!?! Или жената да го дух@, нали...как не се сетих! Ще си придържа ръката с другата. Вгледай се внимателно в горните снимки! Пространството във Фабиа е оползотворено в стил Simply Clever, а при Кодиак - Simply Fucked up buyer for 100 000 BGN for an RS version. Ето разковничето за удобството при Фабиа (гледай го все едно съм го снимал за теб ;) ):
goAPR
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Ама защо гледаме хората, които искат PERFORMANCE SUV, това тук няма нищо PERFORMANCE в него, а просто пише RS, има повече от прилично ускорение и никакъв разход. PERFORMANCE SUV е M X5, SQ7, GLE с бензинов двигател и т.н., това тук го сравняваме със Santa Fe, Sorento, джипката на Пежо по-голямата, по-големия джип на Форд Едж май беше и разни такива. Кое от тези предлага нещо повече, за по-малко пари?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Kodiaq RS

Мнение от todor87 »

Sawyer написа: 22.01.2019, 14:25:00 която да струва още 30k лева
Можеш ли да смяташ, 91к.лв. е по ценовата?
Екстрите....джанти, дсс, прогресивно управление, камери, стъкла, ел.табло......не ми се изброява всички.
Да ги подаряват ли?
Sawyer написа: 22.01.2019, 14:25:00 Ще го кажа отново, за мен хората, които могат да си позволят "performance SUV" за такива пари не гледат към Шкода. И са прави.
Мммм да, визираш точно тези, които коват накладки ;) .
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от bega4kata »

Шкода трябва да е без пари.
Друго си е племиума [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Kodiaq RS

Мнение от todor87 »

Rangel, точно казано браво
Ама нали трябва да се хейти, то не е и 100к.лв. ама [smilie=pardon.gif] .
На премиума може да се слагат амг и м пакети, тука врс Не [smilie=fool.gif]
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от slavkoff »

Момчета, цената е ОК спрямо пазара. Който има - ще дава. [smilie=pardon.gif] Вижте колко струва Сорентото или Санта Фе и с какви двигатели са. Или примерно Тигуана с 2.0 ТДИ 190кс, Р-Лайн пакет и всички останали екстри, като в Кодиака - цената излиза над 103,000 лева. Има голямо търсене в този сегмент и цените се покачват.
VRS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Аз дори си мисля, че догодина ще видим още по-висока цена. Колите поскъпват, не стават по-евтини. Съвсем скоро очаквам Октавия RS бензиновата версия, да й вдигнат цената. Колата е без аналог на пазара, а е много повече КОЛА от доста други по-скъпи.
Кодиакчето е топ и да, никога няма да е бързо като на@Ц-Е-Ц-О БАТМАНА, аудито или на@BlackPearl, Октавията, но то и никога не е мислено за такова, който иска такова да гледа разни неща започващи с 2 отпред в цената.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Kodiaq RS

Мнение от Sawyer »

Rangel, нЬе. Продават го като performance версия на Кодиак. Следователно гледаме на него като на performance SUV. Иначе какво е? Не съм видял да казват "Купете си новата, леко напудрена версия на Кодиак", навсякъде се тръби "Новият, най-мощен в историята на Шкода SUV " [smilie=pardon.gif]

todor87, окей, не са 30k, 22k разлика са. И какво отгоре получаваме за тая половин октавия отгоре? Така, копираме ценовата листа...

Дигитално инструментално табло със спортен режим
Прогресивно управление
Алуминиеви джанти XTREME 8,0J x 20" - антрацит с гуми 235/45 R20
DCC - адаптивен контрол на окачването
Камера
Избор на режим на шофиране + offroad бутон
Full-LED задни светлини
Спортен салон в комбинация от текстил и кожа - Alcantara с червени декоративни шевове
Панели на вратите с Alcantara със специфични RS шевове
Динамичен звуков генератор
Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
Специфични RS предна и задна брони със спойлери
Предна декоративна решетка в черен цвят
Черни рамки на прозорците
Черни надлъжни рейки на покрива
Червени спирачни апарати,
Текстилни стелки с лого RS
Декоративни елементи в купето - CARBON (имитация)
Сребристи декоративни капачки на педалите

Aко тръгнем да добавяме смислените неща към Edition-a, какво излиза? По конфигуратор:
DCC + Progressive Steering + Full LED Headlights - 1645лв
Избор на режим на шофиране + Оffroad бутон - 333лв
Волан с опция за превключване на скорости от него - 143лв, 163лв, ако е с подгрев
Джанти 19-ки - 1238лв
Акустични стъкла със затъмнение - 252лв, 0лв, ако са без затъмнение
Дигитално табло - 768лв
Прословутата камера - 746лв

Теглим чертата: 5145лв общо за тия неща

И какво излиза? Плащаш още 16-17k за маааааалко повече вървеж (който вероятно тунерите тук ще успеят да извадят от Edition-a с ремап) + "специфични RS брони" (да се смея ли, да плача ли) + малко алкантара, тук там някоя декорация и имитации на карбон в интериора.

Започвате отново да говорите за "хейт". Не знам къде го видяхте. Става дума за елементарна логика. Тази кола НЕ струва парите, които й искат.
Последно промяна от Sawyer на 22.01.2019, 15:14:59, променено общо 1 път.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Че то и на 350 дизел има AMG пакет, това прави ли го PERFORMANCE? И факт, най-спортния е в историята на Шкода, те просто нямат история. Пак те питам, дай кой е този другия джип за тези пари с повече екстри и по-хубав двигател? Марка, модел нещо?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от bega4kata »

Тя струва, ама на ваЗи ви е скъпо.
Искате я за 60 000.
Гроздето е кисело.
И аз я искам, ама нямам възможност толкова да дам, но не хейтя по колата.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Kodiaq RS

Мнение от Sawyer »

Rangel, За 118-ти път. Никой с 90-100k за "напомпана джипка" в джоба няма да отиде да си купи Шкода ;)

Вярно, ти сваляш найлоните от седалките и ти първи пръдваш на седалката, обаче тоя момент много бързо отминава и... се оказваш с двулитрово дизелче от непрестижна марка за над 90 бона и си казваш "Ами, пре*бах се. За тия или малко повече пари можех да карам истински performance SUV, от премиум марка, пък макар и леко ползван"

Дайте да помислим и за препродажба. Колко точно от тпървоначалната инвестиция може да си върне човек, продавайки двулитрова дизелова Шкода в България след като няколко години преди това е изръсил над 90k за нея? И, съответно, колко ще си върнеш от похарченото за едно леко използвано ауди/бмв, което ти е струвало приблизително толкова?
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Kodiaq RS

Мнение от TSI-LK »

Аз бих си взел този Кодияк и доста чаках да излезне цената.
Изглеждаше ми скъп и прецених, че за по - малко бих могъл да имам по - луксозна и добре направена кола, дори със жокери, гонеща 400 коня.
Наистина за нашия стандарт идва скъп, иначе съм сигурен, че доста от дискутиращите тук биха се хвърлили на него.
Но то точно това е и целта - не всеки да може да го има!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Kodiaq RS

Мнение от BlackPearl »

slavkoff написа: 22.01.2019, 14:49:53 Момчета, цената е ОК спрямо пазара. Който има - ще дава. [smilie=pardon.gif] Вижте колко струва Сорентото или Санта Фе и с какви двигатели са. Или примерно Тигуана с 2.0 ТДИ 190кс, Р-Лайн пакет и всички останали екстри, като в Кодиака - цената излиза над 103,000 лева. Има голямо търсене в този сегмент и цените се покачват.
Съгласен съм !
Още повече, че като цяло Шкода Ауто едва ли разчита много на България като дестинация, къде ще се купува най-много.
За всеки влак си има пътници, тук всеки си коментира спрямо своите виждания, за това е и темата.
Има хора, които ще си го купят, само защото им харесва или само защото са карали Шкода, няма да търсят: Ама, има ли нещо с 1000лв. по евтино.
Имам един познат: Цял ден обикаля веригите и вика: На тази , млякото е с 2ст надолу, на онази с 3 нагоре. Аз ходя и купувам само най-добрите оферти.
-Ончоо, ти си обикалял цял ден и си изгорил за 10 лева нафта в града ма, да спестиш 12 лева.... и оня се плесна по челото .
Нашият стандарт като цяло е такъв, нормално е да се съобразяваме с всичко.
В Германия , Австрия и тн е друго: Боцаш на оперативен, там имаш и кредити и лизинги на оферта , караш 2-3 години , връщаш и вземаш ново.
Работиш ли, не се притесняваш особено в края на месеца, дали ще вържеш 2та края.
В Англия , за хора които карат е оферта, иначе застраховката те убива. Кола 1000евра и 3к застраховка.
В Румъния, като съм говорил с румънците, РСка там когато тук беше 45450 лева, там почваше от 60 и викаха- много скъпа.
Англия- спукват се да карат РСки Октавия , с лопата да ги ринеш. Така ще бъде и с Кодиака.
България не им е някаква "главна" , че да вадят представителна извадка. Аз залагам, че РСки ще има най-много в Чехия, Англия и Германия.
Купуват ли яко, ще има и Карок РС и следващ Кодиак.
Видя се, Фабия РС 2 не се прие добре и не се купува и веднага я спряха!

Така че, всеки сам си преценява.

Иване, не си прав.
Екстрите си ги изброил, но идва другото: Двигател, кутия, спирачки (ако са по-разлини, не знам), генерация, салон.
Нормална ценова политика. Ако РС е много близо до другите модели, те само РС ще боцат образно казано, поне така мисля аз.
Както примерно Купра и Голф Р. Те ако са на еднакви цени, кой ще предпочете Купра?
Салона- не съм влизал, не съм виждал, не знам какво качество и изработка е. Седалките са ексклузивни, мен лично много ме кефят.
Само за справка , а не като съпоставяне с един салон от премиум Ауди: Казвам, защото ги гледах в Ибей и им се кефех, докато не разбрах колко струват.
За по-новите салони:
https://www.ebay.co.uk/itm/Original-Aud ... ctupt=true
На С6 или РС6 седалките , 2ра ръка са 5-6-10 бимбака, а там ако си добавиш премиум салон, може и 20-30к да доплатиш.
Новите РС4ки, 2ра ръка - 10ка баце. Ако щеш, ако не иди във Вилнер примерно:
https://www.ebay.co.uk/itm/Seats-Leathe ... ctupt=true
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Kodiaq RS

Мнение от Sawyer »

Сами, чакай сега. Значи, ти можеш да кажеш това...
bega4kata написа: 21.01.2019, 10:08:42 И за това, 190 ката с ремап [smilie=pardon.gif]
Нещо не ми се вързва СЮВ и ВРС... ама...
По мога да възприема малката Карочка, ама с 300бензин за врс.
Кодияка си е класически среден джип, който трябва да предлага комфорт. С 18 джанта, балонна гума, да не се притесняваш от дупки и бордюри. Какъв врс е.... Играчка интересна и скъпа
... и не "хейтиш" колата. Обаче ако аз кажа, че за мен тоя модел е нелогичен, скъп, че нормалният Кодиак е по-добрият избор и се обоснова, е "хейт"? Както се казва, к'о пра'Йм? [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”