Човек евентуално може да го вкара леко на пясъка, за да не върви много до плажа, обаче едва ли клиентите очакват нещо повече от това и, да речем, някаква добавена сигурност през зимния сезон. Това са точно паркетници, не офроудъри.
Казвал съм го преди доста страници в темата, за мен Кодиак vRS е странен продукт, защото:
- Не е нещо шокиращо като проходимост - нормално за такъв тип автомобил, но тук ще отстъпва дори на редовия Кодиак заради окачване, джанти
- Не е особено бърз - не просто не е бърз по критериите за "наточен SUV", aми дори сравнен с "нормалния" Кодиак, не е фрапантно по-бърз
- Скъп е - съжалявам, обаче десетки хиляди левове отгоре за малко по-различни предна и задна броня, джанти и леко пипнат интериор, при намалени "офроуд" възможности и вървеж, малко по-добър от този на "цивилния" Кодиак...
Шкода винаги е била, поне за мен, синоним на добра сделка. В случая с тази кола не виждам къде е сделката. Може би сравнена с други предложения в този клас, е окей, обаче ако имам 100k за кола и си търся понапомпан дизелов паркетник, ще си купя малко каран дизелов Х5/Х6 М и... 'бал съм ти шкодите, както се казва
Да не говорим, че с малко пазарлък човек може да се докопа до нещо такова за още малко (предвид чудовищната разлика в класите) пари отгоре:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9ji0t4
Не виждам къде отиват Шкода точно с този си модел, казвам го съвсем откровено от позицията на човек, който няма фирма, не ползва данъчни кредити и прочее.